danielthos Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Witam. Dzisiaj napotkała mnie dziwna anomalia ponieważ gdy zapaliłem samochód uchyliłem sobie szyber do góry i pojechałem do pkt.b. Gdy dojechałem zgasiłem silnik ale nie wyciągnąłem kluczyka ze stacyjki bo jeszcze grzebałem w schowku i zauważyłem że szyber jest zamknięty. Myślałem że zapomniałem go otworzyć. Dlatego przekręciłem stacyjkę do zapłonu, uchyliłem szyber i przekręciłem kluczyk z powrotem do pozycji wyciągnięcia i szyber znów się zamknął. Więcej mi się to nie przydarzyło. Jak to załączyć bo w sumie jest to fajna sprawa jak się zapomni zamknąć, co kilka razy mi się zdarzyło. Nie zależy mi tutaj na domykaniu czy zamykaniu z kluczyka czy pilota.
izol84 Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 podepne sie danielthos.kurde ostatnimi czasy dzieje mi sie tak samo-ja otwieram a dziad mi sie sam zamyka w czasie jazdy.troszke to wk...ia. jest jakas rada na to??
kdawid Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 podepne sie danielthos.kurde ostatnimi czasy dzieje mi sie tak samo-ja otwieram a dziad mi sie sam zamyka w czasie jazdy.troszke to wk...ia.jest jakas rada na to?? problem z pokrętłem od zamykania szyber dachu, coś tam w nim nie styka. Gdzieś na forum widziałem wątek jak to naprawić, trzeba podoginać styki w wyłączniku,czy coś takiego.
GOLI Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 No to ja ma odwrotnie, w czasie jazdy sam potrafi mi się uchylić. Walcze z tym już ponad rok i efektu nie ma
damian12759 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 problem tkwi w pokrętle od otwierania. trzeba je rozebrać przeczyścić ścieżki i podgiąć blaszki które chodzą po tych ścieżkach
danielthos Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Opublikowano 16 Marca 2014 Chyba znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Wtedy jak grzebałem w tym schowku to jakaś chwila mogła minąć. Wczoraj gdy siedziałem w aucie i czekałem na bracika po czasie ok. 5 minut sam się zamknął. Może ma takie ustawienie, sam nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi