Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF/AWX] Poduszka silnika z czujnikiem - jak oszukać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie u mnie juz siedzi poducha z passata, problem rozwiązany :) ale poducha z polifta czyli z czujnikiem

Opublikowano

Panowie u mnie juz siedzi poducha z passata, problem rozwiązany :) ale poducha z polifta czyli z czujnikiem

I komputer nie wyłapuje żadnego błędu?

Opublikowano

po skasowaniu błędu jest ok.

po dłuższej jezdzie zauwazylem delikatne drgania i silnik trzesie przy gaszeniu i minimalnie na jałowym czuć pod d*pa (na starej tego nie było) wracam do Ori używki ale Audi, udalo mi sie znalezc z B7 2.0tdi. Może budowa gumy ma wpływ na pracę poduszki. Jutro montuje, także ori z passata b5 nie spelnia moich oczekiwan po dluzszej jezdzie. PS: klapa gasząca jest ok ;P

Opublikowano

po dłuższej jezdzie zauwazylem delikatne drgania i silnik trzesie przy gaszeniu i minimalnie na jałowym czuć pod d*pa (na starej tego nie było) wracam do Ori używki ale Audi, udalo mi sie znalezc z B7 2.0tdi. Może budowa gumy ma wpływ na pracę poduszki. Jutro montuje, także ori z passata b5 nie spelnia moich oczekiwan po dluzszej jezdzie.

Według mnie wymiana tej poduchy nic się nie zmieni, tylko kaskę wydasz niepotrzebnie :P

Albo jesteś przewrażliwiony , albo przyczyna leży gdzie indziej . :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Panowie problem rozwiazany, kupilem uzywke poduche z B7 2.0TDI i jak ręką odjął. Nie trzęsie przy gaszeniu , na jałowym także jest git. Więc pomimo iż od paska poducha pasuje to nie jednak ma troszke inna charakterystykę pracy. Także ja polecam szukac używek z B7.

Opublikowano

Sprawdziłeś , po wymianie na tą z B7 jest lepiej, czyli jednak miałeś rację :notworthy::):hi:

Opublikowano

Sprawdziłeś , po wymianie na tą z B7 jest lepiej, czyli jednak miałeś rację :notworthy::):hi:

masz rację, jestem przewrażliwiony na każdy szczegół bo u mnie musi być wszystko ok, dlatego nieraz drąże do bólu, ale musi być dobrze...to jest OOOO, nie moze byc coś nie tak :)

Opublikowano

Panowie problem rozwiazany, kupilem uzywke poduche z B7 2.0TDI i jak ręką odjął. Nie trzęsie przy gaszeniu , na jałowym także jest git. Więc pomimo iż od paska poducha pasuje to nie jednak ma troszke inna charakterystykę pracy. Także ja polecam szukac używek z B7.

Kolego podrzuć numer tej poduszki z B7 która Ty zamontowałeś i mniej wiecej w jakiej cenie chodzą używki.

Ja również założyłem poduszkę lecz bez czujnika i są mrowienia przez to na całym samochodzie.

Oczywiście oryginalna ma takie dwa "policzki" a ta która zamontowałem jest taka sama jak prawa

Opublikowano

Kolego podrzuć numer tej poduszki z B7 która Ty zamontowałeś i mniej wiecej w jakiej cenie chodzą używki.

Ja również założyłem poduszkę lecz bez czujnika i są mrowienia przez to na całym samochodzie.

Oczywiście oryginalna ma takie dwa "policzki" a ta która zamontowałem jest taka sama jak prawa

Poduchy z 2.0TDI 140 konnego mają takie same nr jak 1.9TDI AVF/AWX

Opublikowano
e1eb8ca161920c38b762eb33fd8eea18.jpgda8d8ba337afe5fccc66c27ba735e7c0.jpg48938570bb486e3480e7ebd26d00879e.jpg
Opublikowano

faktycznie, najważniejsze by była od audi 8E0 199 379...natomiast literki po nr fabrycznym to tylko "seria" w różnych latach były te poduszki polepszane, ważne by nr sie zgadzał. Wcześniej miałem zamiennik SWAG'a bez czujnika - porażka, używke z B7 2.0TDI kupilem za 150zl. Ważne by nie wylana i bez błędu była. W aso za nową 590zl mi powiedzieli ( masakra ). Także szukać od B7 2.0 i bedzie chulac :) powodzenia PS: muszą byc z "policzkami" ;P niby nic wielkiego, ale jednak jakiś wpływ na komfort ma, także moim zdaniem tylko Audi, a nie od VW. Na błędach sie czlowiek uczy...

Opublikowano

Post wyżej napisane jest że poduszki z A4 B7 muszą być z "policzkami"?? Może ktos pokazać na fotce o które "policzki" chodzi? :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

e1eb8ca161920c38b762eb33fd8eea18.jpgda8d8ba337afe5fccc66c27ba735e7c0.jpg48938570bb486e3480e7ebd26d00879e.jpg

Witam

Pytanko czy poduszka 8E0199382AG tez posiada czujnik pytam sie bo jak szukam w necie zdjecia to zadnej nie znalazlem z czujnikiem tak jaki posiada ta 8E0199379BF ??

Opublikowano

czy poduszka 8E0199382AG tez posiada czujnik

Pewnie już było o tym, ale nie, nie posiada czujnika.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Siemano,

Sprawdzając auto od spodu, rzuciło mi się w oko fioletowa maź na obu poduszkach -nie duża ilość, wymienie obie ale, moje pytanie brzmi jaki jest obecnie zamiennik tych poduszek
oto nr. moich w necie nie mogę znaleźć nic podobnego...

8E0 199 382 D
8E0 199 379 M

etka podaje mi całkiem inne nr. jakie powinny być w aucie, czy ktoś podpowie jak dobrać teraz odpowiednie poduchy??

Opublikowano

Upss umnkeło, dzięki bardzo !!