Buchal Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Witam, ostatnio zauważyłem wyciek z lewego tylnego zacisku w szczególności cieknie przy tym miejscu gdzie jest hamulec ręczny,czy zaciągnięty lub nie zaciągnięty cały czas kapie. Pytanie czy aby zlikwidować tą usterkę wystarczy zestaw naprawczy czy wymiana na sprawny zacisk ? Pozdrawiam
RAWULI Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 mam to samo, dzisiaj zajrzę do swojego, jak mam aluminiowy to wymieniam cały jak żeliwo to ocenie do czego to się jeszcze nadaje....
Buchal Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 RAWULI To daj znać co i jak. Jeszcze jedno pytanie mam czy zacisk z Passata B5 pasuje do A4 B5 ?
RAWULI Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 żeliwo - padł mi ten kapturek co jest przy dźwigni ręcznego i tam pokapuje sobie płyn, mam już zestaw naprawczy i będę działał - przy okazji wymieniam tarcze- -rzućcie mi jakiś link gdzie to jest opisane to szybciej się zabiorę do działania, thx. kurde gumy padają na sankach ...
marshaliniil Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 ostatnio wymieniałem tarcze w takim samym modelu jak ty posiadasz. sciagnij zacisk, odkrec zabezpieczenie od kola, srube 24* i sciagasz stara tacze. Uważaj bo masz w tarczy 2 łożyska i podkładki tylko staraj sie ich nie pomylic.
Dev Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 żeliwo - padł mi ten kapturek co jest przy dźwigni ręcznego i tam pokapuje sobie płyn, mam już zestaw naprawczy i będę działał - przy okazji wymieniam tarcze- -rzućcie mi jakiś link gdzie to jest opisane to szybciej się zabiorę do działania, thx.kurde gumy padają na sankach ... Sam sie za to nie bierz
Buchal Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 RAWULI Hmm Zrobił byś mi foto tego ? Bo dostałem ten zestaw naprawczy,ale nie wiem czy jest kpl. bo kolega mi go dał
RAWULI Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 po walce z zaciskiem przyznaję rację devastation, co z tego że wymieniłem uszczelkę(stara wydłubana i gniazdo wyczyszczone) bolca od ręcznego skoro pracuje on w miedzianej tylejce zacisku a sam nie dałem rady dobrać się do tego mechanizmu bo nie miałem właściwych szczypiec do zdjęcia zabezpieczenia. Zmieniłem jeszcze gumki tłoka i tyle. Jeżeli ta tulejka jest wyrobiona to tylko fachmann może wstawić odpowednią a do tego bolec posiadał wżery i puppa blada. Śruby strzemion zapieczone jak sam sku:whistling:, nie dałem im rady bo miejsca na przedłużkę już brakowało , wymiana tarcz u mechanika. Panowie puenta jest 1, raz na jakiś czas trzeba porządnie serwisować te hamulce.
Buchal Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Opublikowano 25 Marca 2014 RAWULI No nic innego mi nie pozostaje jak kupić sprawny nie cieknący zacisk i zastosować zestaw naprawczy Z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi