Świstak. Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Siema, od jakiegoś czasu gdy jadę po jakiś nierównościach to słyszę jakieś ewidentne skrzypienie z przodu od strony pasażera. Podejrzewam, że to coś z zawiasem dlatego założyłem tutaj temat. Miał może ktoś właśnie takie podobne skrzypienie podczas jazdy na nierównościach? To jest perfidnie słyszy, nawet jak są w środku okna pozamykane to i tak to ładnie słychać. Pozdro.
Grabek94 Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Masz ori amorki czy gwint? U mnie też pojawiło się to skrzypienie 2 tygodnie po założeniu gwintu. U mnie od strony kierowcy. Wahacze zostały wykluczone, a wg mechanika jest to wina amortyzatora/sprężyny/mocowania. Jutro wstawiam samochód na warsztat i podzielę się, co to było.
snajper75 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 U mnie skrzypiał łącznik stabilizatora to w kształcie litery C .
MichalPoti Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Skrzypienie typowo na nierównościach? Czy może przy ruszaniu/hamowaniu też?
Grabek94 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Przy hamowaniu też. Łącznik był niby sprawdzany i diagnoza, że dobry.
jacek70 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ja przy podobnych objawach miałem do wymiany wahacz dolny przód . Po wymianie był spokój.
Grabek94 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Mechanik powiedział, że wahacze też bez luzów, sprawne. Musze pojechać do innego mechanika, niech sie wypowie. Jutro odzyskam samochod to zobaczymy czy to byla wina mcpersona czy nie. ---------- Post dopisany 02-04-2014 at 14:59 ---------- Poprzedni post napisany 01-04-2014 at 19:22 ---------- Zrobione, cisza i spokój. Wina leżała po stronie górnego mocowania.
Świstak. Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ja mam u siebie normalne amorki, skrzypi na nierównościach.
Grabek94 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Tzn ta część gumowa górnego mocowania miała jakies opiłki metalu i generalnie była już zużyta. Wymiana na inne mocowanie załatwiła sprawę, jest cisza. Co do nierówności, to skrzypienie może powodować suchość w wahaczach od strony zwrotnicy lub wywalony łącznik stabilizatora.
Rekomendowane odpowiedzi