Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grubość wartswy lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest grubość fabryczna lakieru b6/b7 i b8 - dzwoniłem do ASO i powiedzieli że do 200 a nawet dopuszcza producent do 350 więc rozbieżność spora.

Opublikowano

Przed zakupem swojego prawie wszędzie pokazywał 70-90 (maska,dach,drzwi,błotniki)

Tylko tylny prawy błotnik miał 150

Opublikowano

Ja w ASO podobnie jak i Ty usłyszałem ze od 90 do 350 to "norma".

Klape tył mam 90-100 boki 130, maske 120-130 ....

Opublikowano

Do 200 a powyżej to chyba przesada.

Opublikowano

Tez mi sie tak wydawalo.powielam to co uslyszalem w aso.

Opublikowano

Czesc ,

Wlasnie zakupilem B6 i przed kupnem pojechalem do mechanika u którego zrobiłem pomiar lakieru, i ciekawa sprawa bo wszystkie drzwi i blotniki pokazywalo ok 300 a dach, przednia maska i tylnia klapa ok 180.

I ciekawy jestem czy boki były malowane bo były przerysowane czy tak jest oryginalnie.

Opublikowano

W zeszłym tygodniu podczas kontroli przedsprzedażnej B7 Pan doradca klienta powiedział, że proces technologiczny produkcji samochodu dopuszcza powtórne lakierowanie elementów. Jeśli nie ma śladów ingerencji w łączenia elementów lub szpachli, to jest to możliwe. Dwa elementy miały 170, reszta 120.

Opublikowano

To ja powiem tak . Wczoraj dorwalem miernik lakieru pomyślałem sprawdze jak u mnie i moje zdziwienie , na mierniku wyskoczyło 220-240 całe auto , miernik sprawny sprawdzałem nowe bmw3 i tam 100-120. Dodam że auto mam od nowosci,i co o tym myśleć.

Opublikowano

Jezdzic.

Opublikowano

Właśnie powoli będe sprzedawał , jak to wytłumaczyć Panu Zdzisiowi że to ori lakier

Opublikowano

w fabryce tez powtornie malują..wiec wszystko sie zgadza…takie sa normy..

Opublikowano

Tyle ze czasem ciezko pewnym osobom cokolwiek wytlumaczyc. Znajomy ostatnio "mierzyl" lakier na aucie rodzicow po zakupie-zobaczyl 340um iii "looo qwa ile tu szpachli" - pdpadlem! Do nie ktorych nie dochodza argumenty o powtornym malowaniu. Ja obecnie tez mam dylemat z kilkoma delikatnymi wgnieceniami na masce....malowac i ktos mi powie ze polowy przodu nie bylo....czy odpuscic i wq...iac sie za kazdym razem jak otwieram garaz ????!!!!! Ciezko wszystkim dogodzic :-/

Opublikowano

u mnie było wszędzie 120 tylne błotniki 140

Opublikowano

A może by te wgniotki wyćiągnąć, ja mialem takie na drzwiach i śladu nie zostalo.

Opublikowano
A może by te wgniotki wyćiągnąć, ja mialem takie na drzwiach i śladu nie zostalo.

Byłem, pytałem...jakoś entuzjazmu żeby chciał się tym zająć u gościa nie widziałem