Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak sprawdzić stan wtrysków ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsza wg mnie to przycinanie przy odpalaniu.

Opublikowano
  • Autor

na czym polega takie przycinanie?

Opublikowano

Zatrzymuje sie przy rozruchu rozrusznik na niecała sekundę.

Opublikowano
  • Autor

mhm rozumiem. dzięki

Opublikowano

no ale precież miałeś miec zrobione na cycus malina z nowymi wtryskami wlącznie to po co w głowe zachodzisz?

Opublikowano
  • Autor

no bo chodzi mi o to że ja u siebie takich zacinań w pracy rozrusznika nie miałem jak wtryski polały. W sumie to u mnie praktycznie żadnych objawów nie było i VCDS też pokazywał poprawne wartości, więc sam już nie wiem po czym w tych naszych silnikach poznać że coś sie dzieje z wtryskami. A teraz jak mam nowy silnik i nowe wtryski i wiem ile kosztuje ogarniecie tego motoru to wolę w przyszłosci znać kazde możliwe objawy

/pozdro

Opublikowano

Trzeba obserwować wszystko to o czym było mówione ;)

-Dymienie, przycinanie, dłuższe odpalanie, przybywanie oleju, dłuższe odpalanie (może świadczyć o złych dawkach na starcie).

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Pacjent to A4 B7 silnik ASB, rok 2006, przebieg 206kkm. Nie dymi, nie przycina przy odpalaniu, chodzi rowno. Niepokojace objawy to czasami, raz moze dwa razy w miesiacu wyczuwalny we wnetrzu zapach spalin (dosc uciazliwy) i przybywanie oleju. Wtryski wg vcds ok. Wczoraj sprawdzone na stole i... sa idealne. Macie jakies pomysly? Auto jezdzone glownie po miescie, vcds podaje 68g w dpf i ostatnie wypalanie 40 dni temu. Oliwe zmieniam co 15kkm.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co można powiedzieć o wtryskiwaczach o numerach 059 130 277 S ??

Opublikowano

Może się komuś przyda info...

Poza tym jak na ASB wynik, nic specjalnego jak na modyfikowane turbo. U Zielucha z A4klub.pl wyszło 330ps na seryjnym turbo + wydech + cooler + nowe wtryski z CCWA.

znalezione na racingforum.pl

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Dzisiaj odebrałem wtryski po sprawdzeniu na maszynie.

Wszystkie ori z początku produkcji, tożsame z datą produkcji auta - z żadnym nie ma problemów.

Zalewanie Liqui Moly Spulung oraz środka z Aso do czyszczenia wtrysków przyniosło efekty.

Vcds pokazywał że 2 z nich kwalifikują się do wymiany (wg tego jakie wartości graniczne przyjęto dla I i II pozycji). Przed założeniem na maszynę siedziały w myjce ultradźwiękowej no i po finalnym sprawdzeniu nie ma się do czego przyczepić. Przelot 270 tys.

Edytowane przez Tommy Gun

Opublikowano

Jak na przebieg to trzymają się mega długo :)

Opublikowano

spokojnie, nowe przepisy Ci je skutecznie zamulą.

Opublikowano

spokojnie, nowe przepisy Ci je skutecznie zamulą.

tzn.

Opublikowano

wtryski muszą dostawać w d*pę żeby były zdrowe, z resztą nie tylko one a obecnie zaczyna się era totalnego zamulania, chyba że prawko Ci zbędne :P

Opublikowano

Oj, dostają :banan:

Tym bardziej, że mają czyściutki ON :good:

Opublikowano

czysta ropa ?

Opublikowano

W sensie nie polska tylko niemiecka! :wink:

Tankuje tylko w Niemczech.

Opublikowano

wtryski muszą dostawać w d*pę żeby były zdrowe, z resztą nie tylko one a obecnie zaczyna się era totalnego zamulania, chyba że prawko Ci zbędne :P

Przyznam Ci rację że coś w tym jest, im bardziej kręcę silnik tym mniej mam problemów, a jeszcze nie dawno dolewałem specyfiku do czyszczenia wtrysków bo jeden głośniej klepał, teraz cisza :decayed:

Opublikowano

W sensie nie polska tylko niemiecka! :wink:

Tankuje tylko w Niemczech.

tam ponoć jeszcze gorzej :P

Przyznam Ci rację że coś w tym jest, im bardziej kręcę silnik tym mniej mam problemów, a jeszcze nie dawno dolewałem specyfiku do czyszczenia wtrysków bo jeden głośniej klepał, teraz cisza :decayed:

ba :D u mnie śmierdzi spalinami jak tak miastowo zamulam.,teraz grzecznie i powolutku, w sumie ja się zaczynam zastanawiać nad kupnem czegoś nowszego i małego ~1,4 więcej w kraju qrwy i złodzieja nie potrzebne.