sebolnet Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Będę wymieniał tłoczki z zacisków przód (albo wyczyszczę - zobaczę po demontażu) i pytanie czy muszę odpowietrzać cały układ hamulcowy z każdego koła czy tylko z tych przednich? Znacie rozmiar klucza do odkręcenia przewodu hamulcowego w zacisku ATE? Dziękuje i pozdrawiam.
fanthomas18 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Jak z tyłem nic nie robisz to odpowietrzasz sam przód:wink: a klucz to bodajże 11?
sebolnet Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Czy przód ma jakąś kolejność? które koło najpierw? Może ktoś wyciągał tłoczki? Jak wychodzą?
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 kolejnosc dowolna, tłoczki wypompujesz hamulcem noznym musisz zabezpieczyc przewody aby płyn nie uciekał, pilnuj zbiorniczka zeby go nie osuszyc bo bedzie ....ujnia przy okazji wymien płyn w całum ukladzie
marjon Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 ja wczoraj wymieniałem tłoczki bez odkrecania przewodów i dało rade:wink:
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 za duzo babrania, lepiej odpiac zaciski
sebolnet Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 ja wczoraj wymieniałem tłoczki bez odkrecania przewodów i dało rade:wink: Czy tłoczki były tylko do wymiany czy nie można było ich wyczyścić?
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 jak rozbierzesz to bedziesz widział co i jak
sebolnet Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 No mam rocznik 98 z zewnątrz tłoczki są zardzewiałe ale to normalne zjawisko raczej. Zobaczę w środku czy boki nie są skorodowane. Uszczelka wygląda na dobrą ale zakupiłem już zestaw uszczelnień.
rafal9119 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Panowie pozwole podpiac sie do tematu a mianowicie ostatnio wyciagałem zacisk w celu regeneracji wszystko poszło ok odpowietrzylem tak mi sie wydaje dobrze zacisk. teraz podczas pierwszego hamowania mam miekki pedał a jak drugi raz depne to normalnie hamuje. co moze byc przyczyna a dodam jeszcze ze odpowietrzałem tylko ten zacisk ktory rozbieralem
pioteros Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 slabo odpowietrzone, probuj jeszcze raz, postukaj troche zacisk przez gume moteczkiem zeby wszystkei babelki poszly do gory
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Panowie pozwole podpiac sie do tematu a mianowicie ostatnio wyciagałem zacisk w celu regeneracji wszystko poszło ok odpowietrzylem tak mi sie wydaje dobrze zacisk. teraz podczas pierwszego hamowania mam miekki pedał a jak drugi raz depne to normalnie hamuje. co moze byc przyczyna a dodam jeszcze ze odpowietrzałem tylko ten zacisk ktory rozbieralem który zacisk ? bo nie napisałeś
rafal9119 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 masz wyzej napisane prawy tył-pasazera
rafal9119 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 to jak mam to dobrze odpowietrzyc ? a moze bedzie lepiej jak bede odpowietrzal na odpalonym silniku co?
marshaliniil Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 na odpalonym aucie to nie ma znaczenia, ja wymieniałem ostatnio tłoczki i wszystkie gumki i odpowietrzałem wszystkie kola zaczynajac od tylnego pasarzera, potem tylnego od kierowcy, przedniego pasarzera i przedniego od kierowcy.
Rekomendowane odpowiedzi