piko-miko Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 witam .mam sporo jałowego luzu łapie ręczny gdzieś koło 4 ząbka ,auto mam od niedawna .mam też b 5 i wiem że jest w nim samolegulator naciągu a jak tu się w b6 naciąga może jest coś zapieczone na co zwrócić uwagę .
Dev Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 na co zwrócić uwagę . na linke, trzeba wykasowac luz
piko-miko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2014 na co zwrócić uwagę . na linke, trzeba wykasowac luz Hej dopiero teraz mogę odpisać ,z braku czasu,w jaki sposób skasować ten luz,jest gdzieś regulacja na lince a jeśli tak to gdzie,przy lewarku czy przy każdym zacisku.
ADAMJANA4 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Na lince w podwoziu witam w b5 tez tak można po wymianie tarcz mam slaby reczny przed wymiana w czasie jazdy po zaciagnieciu kola staly teraz tylko zwalnia
Budzik01 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Podtrzymuje temat, u mnie też jest problem z ręcznym jest bardzo słaby... prawie wcale nie łapie;/ Dokładnie gdzie można zrobić naciąg ?
Budzik01 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Tzn masz na myśli klocki? Auto z pedała elegancko hamuje
piko-miko Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Na lince w podwoziu Tak ,ale dostęp jest od srodka czy muszę wjechać na kanał i jest ten naciąg pod spodem ,pytam dokładnie bo jeśli jest dostęp od spodu to muszę podjechać na kanał.
Duch^ Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 witam .mam sporo jałowego luzu łapie ręczny gdzieś koło 4 ząbka ,auto mam od niedawna .mam też b 5 i wiem że jest w nim samolegulator naciągu a jak tu się w b6 naciąga może jest coś zapieczone na co zwrócić uwagę . Możliwe też że masz zacinającą się linkę gdzieś w pancerzu
piko-miko Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Opublikowano 1 Maja 2014 Kanał Hej.muszę odświeżyć temat.wjechałem na kanał patrzę a tam wszystko zabudowane odkręciłem aluminiową osłonę aby dostać się do naciągu a tam nic nie ma linki wchodza do nie wiem jak to nazwać do takiej puszki i koniec gdzie ten naciąg ?muszę tą puszkę rozebrać?
marekg Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Naciąg linek jest automatyczny, zamocowany na końcu dźwigni hamulca ręcznego. Dostęp jest dupiaty po wyjęciu tylnej popielniczki. Jak masz podlokietnik to dobrze go wumontowac razem z łapą bo ręce można koncertowo poobdzierac.
piko-miko Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Opublikowano 1 Maja 2014 Naciąg linek jest automatyczny, zamocowany na końcu dźwigni hamulca ręcznego. Dostęp jest dupiaty po wyjęciu tylnej popielniczki. Jak masz podlokietnik to dobrze go wumontowac razem z łapą bo ręce można koncertowo poobdzierac. Skoro naciąg linek jest automatyczny to co mam wyregulowac ,mam podłokietnik .wyjaśnij dokładnie.
POWER-KRIS Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Wciśnij podał hamulca na full i trzymając zaciągnij ręczny na full.Spusc ręczny i puść hamulec. Powinien się ustawić. Chyba ze jakąś lipa z regulacją.
Yassu Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Witam. Panowie ja trochę z innej beczki, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Czy jest możliwość wymiany samego przycisku ręcznego - srebrny guzik, który wciskamy, żeby zwolnić hamulec czy trzeba wymontować np całą rączkę? Z góry dzięki za odpowiedź.
Madzik80 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 ma ktos moze do sprzedania linki do hamulca ręcznego a4 b5 1.9 tdi quattro,99 rok, kombi?
dawid_92 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 a co zrobić gdy zrobi sie to : ''Wciśnij podał hamulca na full i trzymając zaciągnij ręczny na full. Puść hamulec i spusc ręczny. Powinien się ustawić. '' i nie ustawi sie sam ?
Rekomendowane odpowiedzi