Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wpadanie W Wibracje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co może być przyczyną wpadania w wibracje całego samochodu na biegu jałowym po osiągnięciu temperatury 90'C ? pojawia się to po dłuższej jeździe ostatnio po 130km w trasie . Silnik AHU .

Opublikowano
  • Autor

Podłączenie pod program nic nie da oprócz sprawdzenia błędów których nie ma

Opublikowano
Panowie co może być przyczyną wpadania w wibracje całego samochodu na biegu jałowym po osiągnięciu temperatury 90'C ? pojawia się to po dłuższej jeździe ostatnio po 130km w trasie . Silnik AHU .

nastawnik( w pompie wtryskowej ) do czyszczenia lub naprawy

Opublikowano
  • Autor

nastawnik( w pompie wtryskowej ) do czyszczenia lub naprawy

Da się to sprawdzić vagiem ? jak tak to w jaki sposób . zdaje się było coś przy niej robione w serwisie boscha.

Opublikowano

to wszystko jasne .kilka razy w miesiacu poprawiam takie pompy . nie ktore pseudo mechaniory itp skladaja na chinskich gratach .zdarzaja sie rozszczelnienia itp.

nastawnik nie da sie vagiem naprawic . wogole vagiem nie da sie nic naprawic .tylko diagnostyka i kas bledow oraz adaptacja. naprawic nastawnik ci moge ja . jak cos to pw

Opublikowano

Vp-tdi dobrze gada moze byc to nastawnik, ale ostatnio tez mialem sytuacje ze egr powodowal drgania. Samochod chodzil ladnie rowno a w momencie gdy egr sie otwieral auto drzalo, czuc bylo wibracje na drazku zmiany biegow

Opublikowano

przyczyn może być wiele, kat, kolektor ssący, komplet logów i sukcesywnie ogarnięcie wszystkiego co w logach nie domaga

Opublikowano

miodzio drgania po otwarciu egr?? hmmm mówisz o takim drżeniu całej budy jakby milion mrówek biegało po aucie ? :naughty: mam podobnie przy przyspieszaniu ale ustaje po ujęciu gazu i jechaniu ze stała prędkościa ;) czyli to anomalie egr hmm nie sądziłbym

Opublikowano
Zaślepcie tego EGR'a i problem z głowy ;)

jak ktos ma drozny i sprawny uklad nic to nie daje

Opublikowano

A moze kat zapchany ? ;) ja kiedys mialem zapchany, potem wydlubalem kata i sama pucha pusta zostala to byly takie zawirowania spalin i drzalo podczas jazdy

Opublikowano

lepsza jest zwykla rura jak pusty kat ,bo dudni troche

Opublikowano
A moze kat zapchany ? ;) ja kiedys mialem zapchany, potem wydlubalem kata i sama pucha pusta zostala to byly takie zawirowania spalin i drzalo podczas jazdy

Po wywaleniu kata mialeś drgania??Sam mysalem zeby wywalic kata i puche zostawic i wlasnie obawialem sie co bedzie jak pusta puszka zostanie:kwasny:

Opublikowano

Najlepiej wstawic rurke i bedzie spokoj, bo jak byla ta sama pucha to bylo slychac takie buczenie troche i jakby drgania byly

Opublikowano

Wywalenie kata i wstawienie rury o srednicy tlumika ze spawaniem to koszt 50zl, milej wymiany :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kolego a wydech tobie drga jak wpada w wibracje ?? dobrze by było sprawdzić na vagu czy obroty nie falują .Jak drga to to niech ktoś ci go przyciśnie nogą a jak ustanie to plecionka do wymiany. Myślę ze raczej od tego ze jest wywalony kat i nie ma rurki to takie rzeczy by się nie działy :)

Opublikowano

Witam,

mam podobny problem w moim silniku AHH. U mnie problem występuje zaraz po odpaleniu auta, drgania są minimalne, ale ich częstotliwość jest wysoka. Wymieniłem prawą i lewą poduszkę pod silnikiem (z obu już ciekło), dwumasę bo była głównym podejrzanym - też było ją słychać. Problem nie ustąpił. Dodam że wymieniłem rozrząd i kąt wtrysku ustawiony jest na około 60 (skacze od 57 do 62 mniej więcej). Plecionka wygląda na nową więc odrzuciłem ją z podejrzanych. Pomysły mi się już skończyły. Co może być przyczyną tych drgań/wibracji? Proszę o pomoc.

Opublikowano
Witam,

mam podobny problem w moim silniku AHH. U mnie problem występuje zaraz po odpaleniu auta, drgania są minimalne, ale ich częstotliwość jest wysoka. Wymieniłem prawą i lewą poduszkę pod silnikiem (z obu już ciekło), dwumasę bo była głównym podejrzanym - też było ją słychać. Problem nie ustąpił. Dodam że wymieniłem rozrząd i kąt wtrysku ustawiony jest na około 60 (skacze od 57 do 62 mniej więcej). Plecionka wygląda na nową więc odrzuciłem ją z podejrzanych. Pomysły mi się już skończyły. Co może być przyczyną tych drgań/wibracji? Proszę o pomoc.

masa tematów na forum ,poczytaj :)

kat moze byc ale chwila roboty i bys zrobil najlepiej na 49-51