kruper Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Jak w temacie Panowie, Miałem dzisiaj dość nie przyjemną sytuację, otóż w momencie opuszczania skrzyżowania jadąc w lewoskręt po wrzuceniu "dwójki" auto nie reagowało na bieg, tak jakbym dodawał gazu na biegu jałowym. Zatrzymałem się, skręcilismy koła, wrzuciłem jedynkę i lekko puszczając sprzęgło chcieliśmy zaobserwować aktywność półosiek. Dlaczego półosiek ? Bo pedał sprzęgła jest cały czas w tej samej pozycji, bieg po wciśnięciu sprzęgła "wchodzi" bez problemu. Po krótkiej analizie zobaczyliśmy, że jedna z nich podczas gdy chcemy ruszyć na biegu się kręci a druga stoi w miejscu. Postanowiliśmy przetransportować auto do mechanika i podczas holowania coś strasznie "chrobotało" po stronie kierowcy, im szybciej jechaliśmy tym głośniejsze były odgłosy a podczas skręcania wiadomo - najgłośniej. Jak myślicie wysrała się półośka ? Czekam na jakiekolwiek sugestie...
szakal222 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Poloska lub mechanizm roznicowy. Najprawdopodobniej opcja 1 tyle ze przegub
C4NC3R Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Przegub się posypał. Mechanizm różnicowy przenosi moc na to koło które ma "lżej" czyli na to z rozwalonym przegubem.
szakal222 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Chyba ze masz szpere a uszkodzony mechanizm nic nie przenosi .sumarum standardowo przeguby lubia padac w oskach
kruper Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2014 przegub zmielony, usterka naprawiona, dzieki.
Maestro_86 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Tak od razu padł? Nic nie stukało przed tym przy skręcie ??
kruper Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 delikatnie może i tak, ale stało się od tak sobie, sam byłem w szoku, zwłaszcza że 5 dni temu przejechałem 2500 km...
szczur_84 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 ale przegub wewn czy zewn takie rzeczy robi?
Rekomendowane odpowiedzi