krzysztof jerzy Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Przepraszam , chodziło mi o olej do skrzyni biegów
Dev Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 1 godzinę temu, krzysztof jerzy napisał(a): Przepraszam , chodziło mi o olej do skrzyni biegów Gościu, ogarnij się trochę. Tutaj nikt nie ma szklanej kuli i nie wie co to za skrzynia siedzi w Twoim aucie a jest ich kilkanaście. Podstawa to VIN auta jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć, pamiętaj o tym tutaj.
krzysztof jerzy Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 59 minut temu, Dev napisał(a): Gościu, ogarnij się trochę. Tutaj nikt nie ma szklanej kuli i nie wie co to za skrzynia siedzi w Twoim aucie a jest ich kilkanaście. Podstawa to VIN auta jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć, pamiętaj o tym tutaj. VSSZZZ3RZ9R005599
majten8 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Ponawiam, do HCF jaki olej? 911 czy 532? VIN nic nie da bo auto po swapie
Dev Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia W dniu 16.01.2024 o 18:02, majten8 napisał(a): Ponawiam, do HCF jaki olej? 911 czy 532? VIN nic nie da bo auto po swapie G 052 911 A2 1
luk_99 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Panowie 330tys przebiegu zf 8hp QZW Skrzynia pracuje bez problemów, ale olej od nowosci. Warto wymienic statycznie? Czy moze nie ryzykować wypłukania osadów?
Dev Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia zmieniaj, nie pytaj ale najpierw spusc olej, wlej do stanu i pojezdzij z dzien potem spusc oliwe, zmien filtr i uszczelkę i zalej swiezym 1
romand24 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Cześć, Audi A4 B6 2003r. 1,9TDI kod silnika AVF, skrzynia 6 biegów. VIN: WAUZZZ8E24A030227. Przebieg 320000km, ja przejechałem 120000km tym autem i jeszcze nie wymieniałem oleju w skrzyni biegów. Domyślam się że olej do skrzyni to G052911. Zastanawiam się nad: Castrol TRANSMAX Manual Transaxle 75W-90 a LIQUI MOLY Hochleistungs Getriebeöl GL4+ 75W90 20462 Prośba o podpowiedź który olej lepiej zastosować i czy nie mylę się z doborem oleju.
romand24 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 15 godzin temu, Dev napisał(a): wg VINu wychodzi ze to automat według wlepki w bagażniku też wychodzi że automat, ale jednak ma manualną skrzynię, być może przerobiony w Niemczech albo przez handlarza, raczej z fabryki tak nie wyszedł. Pewnie bez kodu skrzyni nie doradzisz?
luk_99 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia W dniu 28.01.2024 o 00:20, Dev napisał(a): zmieniaj, nie pytaj ale najpierw spusc olej, wlej do stanu i pojezdzij z dzien potem spusc oliwe, zmien filtr i uszczelkę i zalej swiezym A ile kupic litrow na wymianę bez filtra zdjemowania? Wezme Ravenol na to, a pozniej już komplet zf 7litr z filtrem
pelonek1 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 4 godziny temu, luk_99 napisał(a): Wezme Ravenol na to, a pozniej już komplet zf 7litr z filtrem Nie kombinuj, kup zestaw ZFa i wymień tak jak Ci kolega wyżej napisał (ja przy podwójnej wymianie jeżdżę do drugiej wymiany 1000km). Do zestawu dokup dwa litry takiego samego oleju jak w zestawie i na bank Ci wystarczy, jest nawet duże prawdopodobieństwo, że zużyjesz tylko olej z zestawu i jeden dodatkowy litr, a drugi zwrócisz do sklepu.
Asao Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Witam, jaki olej do Ibizy 3? Fuchs 75W FE będzie dobry? VIN: VSSZZZ6LZ8R078581
Dev Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 2 godziny temu, Asao napisał(a): Witam, jaki olej do Ibizy 3? Fuchs 75W FE będzie dobry? VIN: VSSZZZ6LZ8R078581 G 055 512 A2 - 2.1 litra 1
Asao Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Dziękuję, ten Fuchs 75FE nada się jako jego zamiennik? Edytowane 12 Lutego przez Asao
Rekomendowane odpowiedzi