Kamyk Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 pany jak to jest - korzystacie z tego, czy nie bardzo? ja mam mieszane uczucia chyba wiecej z tego problemow niz tzw. oszczednosci paliwa jak to jest w rzeczywistosci? dzieki za opinie !
Dev Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 G....o warte, wez pod uwage taką sytuację: Cisniesz grubo parę kilometrów, nagle przed Tobą sznur aut, przyjmijmy jakiś dzwonek. Zatrzymujesz auto noga z pedałow i silnik sie zatrzymuje. Olej rozgrzany, turbo brak smarowania i to wystarczy.
Gość Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 A nie jest tak, że w sytuacji jak opisujesz elektronika nie wyłącza silnika ?
Dev Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Właśnie to robi, motor stop a w turbo robi sie syf na łożyskach
Arturoo Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 A nie jest to tak ,że obieg oleju jest wymuszony mimo zgaszonego silnika...gdzieś czytałem ,że tak to w b8 wygląda
Dev Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Musiałby mieć elektryczną pompę oleju tak jak w bmw. W audi tego nie widziałem.
matio446 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Jest wymuszony obieg wody https://imageshack.com/i/np8xhyj .
Arturoo Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 wrc gdzieś o tym pisał ........albo mi sie na oczy rzuciło
Dev Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Wody owszem ale ja pisze o oleju ktory w tym przypadku jest wazniejszy
Arturoo Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 no to lipa jak ...j kolejny raz :facepalm::facepalm:...inżynierowie dali ciała
Kamyk Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2014 czy można to w ogóle wyłączyć VCDSem? próbowali mnie kumple przekonywać jaka to nowoczesność w domu i zagrodzie od razy mi to dramatem yebało na kilometr
black70 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ostatnio przerabiałem temat. Każdorazowe wyłączanie przyciskiem po uruchomieniu autka jest krótko mówiąc wkurzające. VAG został podpięty, bo myślałem, że da się usunąć to z tego poziomu. Owszem dało się. Tylko co jakiś czas pojawia się komunikat na fisie pomiędzy zegarami, że system start-stop jest nieaktywny. Jest to jeszcze bardziej denerwujące, więc powróciłem do ustawień przed zmianą. Dla diesla start-stop to jakaś pomyłka!
Rekomendowane odpowiedzi