andzia883 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam kolegów po dłuższej przerwie. A więc miesiąc temu auto nie chciało odpalać dałam do mechanika wymienił akumulator świece kable wszystko było super do dziś znowu problem się pojawił po przekręceniu kluczyka słychać tak: tyk tyk tyk tyk i po 5-6 sekundach trzymania kluczyka do oporu odpala przy czym kasują się km jak myślicie co to może być?? dziś zdarzyłam sprawdzić aku czy dobry wszystko w porządku wyszło poboru prądu na lewo tez nie ma. Mechanik stwierdził że to pewnie rozrusznik co o tym sądzicie????
ino_hizo2 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Na pewno aku dobry? może coś z alternatorem? Jaki pobór prądu z akumulatora?
baraka Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jesli sie kasuje dzienny przebieg to znaczy że za duży spadek napięcia przy rozruchu.Dopuszczalny spadek to 9.5v..Przeczysciłbymwszystkie styki i złaczki od rozrusznika bo zasniedziale moga robic opór.
woytazz Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jw. Rozrusznik na stół - szczotki, czyszczenie i może bendix. A póki co o ile masz jak to spróbuj puknąć w niego i zobacz czy zakręci, jeśli tak możesz już śmiało wyciągać.
baraka Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jw. Rozrusznik na stół - szczotki, czyszczenie i może bendix. A póki co o ile masz jak to spróbuj puknąć w niego i zobacz czy zakręci, jeśli tak możesz już śmiało wyciągać. W maluchu tak pukałem bo sie szczotki wieszały:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi