pakotomasz Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Koledzy mam pytanie raczej do elektryków. Dostałem od znajomego, który wrócił z Anglii agregat prądotwórczy. Problem w tym, że jest tam angielskie gniazdko na 110V. Elektryka nie jest moją mocną stroną, więc zanim zacznę coś grzebać poradźcie co zrobić/przerobić, żebym mógł tam podpiąć nasze polskie urządzenia na 230V? Pewnie samo przełożenie gniazdka z angielskiego na polskie z uziemieniem nie pomoże? Chyba, że się mylę
qeza Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 sprobuj zapytac w spotach>reszta swiata>anglia pogaduchy
karbonek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 W anglii jest 230AC, gniazdo jest tylko inne.
kkam Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 dokładnie, jeżeli agregat jest z angli to powinno byc tylko inne gniazdo
GreGoriO Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Na budowie jest 110v, a w instalacjach domowych/przemysłowych 230/400.Wszystko zakeży od tego czy agregat jest budowlany czy dla "zwykłych" ludzi. Pokaż zdjęcie wtyczki. Jeśli żółta okrągła z trzema bolcami to 110v. jeśli kwadratowa z prostokątnymi bolcami (13A), lub okrągła niebieska (16A), z okrągłymi 3 bolcami...to 230v
pakotomasz Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dzięki za info. Przełożyłem 2 dni temu tylko gniazdko na polskie i wszystko gra:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi