Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kluczyk, immo, transponder pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam A4 B5 1.6 ADP 1995 rok. Zgubiłem transponder, który siedział w kluczyku a kluczyk mam tylko jeden :( Co da się zrobić z tym w warsztacie domowym ( w sensie samemu ) ??

Opublikowano

Domowym sposobem raczej nic nie zdziałasz.

Opublikowano
  • Autor

Fazii. Jaka pastylka do moje modelu będzie ? Czy będzie to Megamos ID 13 ? Jak zaadoptować nową pastylkę? Może jakiś poradnik ? Może dałoby się odłączyć immo ?

Na stan obecny mam:

- Sam goły kluczyk który wygląda następująco na zdjęciu poniżej.

- Kabel do połączenia auta z kompem

IMG_20140626_152644.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo. Wszystko ładnie opisane ale mam pytanie. Sposób wydobycia pinu został opisany w PDF. Jest tam program który wydobywa z AUDI A4 tylko od 1997 roku a moje to rocznik 1995. Ponoć jest oddzielna puszka immo i z niej trzeba sczytać tylko jak ?:kwasny:

Poczytałem troszke informacji wyplutych z google i mam pytania:

Jaki program potrzebuję do odczytania kodu PIN z puszki immo NIE ZESPOLONA W LICZNIKU ( Vag Com, Vag Tacho czy Commander )

Jak krok po kroku wydobyć PIN przy pomocy programu ?

Jak dodać kluczyk z nowym transponderem ?

Opublikowano

Znajdź na necie program VAG EEPROM Programmer 1.19g + zwykły kabel KKL (jak od Vag Com)

Opublikowano
  • Autor

Ok ale jak wygląda procedura ?

Opublikowano

Zczytujesz eeprom z Immobox a program sam wyliczy ci pin

Opublikowano

Raczej bez wylutu sie nie obejdzie.

Opublikowano
Raczej bez wylutu sie nie obejdzie.

Kolego, Skoro się nie znasz to nie strasz.

Opublikowano

Może i się nie znam. Wczoraj robiłem 5WK4678 i nie poszło. Z licznika czyta fajnie.

Opublikowano

Audi to nie skoda :P

Opublikowano
  • Autor
Znajdź na necie program VAG EEPROM Programmer 1.19g + zwykły kabel KKL (jak od Vag Com)

No więc odpaliłem program sczytałem tak jak napisałeś. Domyślam się że pozycja LOGIN to właśnie PIN którego szukam tak ? Jak teraz dodać kluczyk z nową pastylką ?

Czy ta procedura będzie dobra ?

Kodowanie IMMO 
Odpalamy program VAG-com

Wchodzimy w :
[17 - Instruments]
[Login - 11] - podajemy pin,poprzedzony cyfra 0, jeżeli jest prawidłowy nie pojawia się żaden komunikat,jeśli jest nie prawidłowy --> mamy komunikat o niewłaściwym pinie.
Na blacie powinna zapalić się kontrolka od IMMO.

Następnie :
[Adaptation - 10]
W [Channel Number] wpisujemy 21
[Read]
widać ile kluczyków jest obecnie w pamięci.
W pole [new value] wpisujemy wartość 0
W/wym. postępowanie kasuje obecnie zapamiętane kluczyki
[Test]
[save]

Następnie :
[Adaptation - 10]
W [Channel Number] wpisujemy 21
[Read]
widać ile kluczyków jest obecnie w pamięci - wartość powinna być 0

W miejscu gdzie wcześniej wpisaliśmy 0,
[new value] wpisujemy liczbę kluczyków, które chcemy zaprogramować --> jeżeli mają to być trzy kluczyki w polu [new value] wpisujemy wartość 3
Potem
[Test]
[save]

W tym momencie kluczyk który jest obecnie w stacyjce powinien się zaprogramować w centralce, a kontrolka IMMO na blacie powinna zgasnąć.

[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]

Wyłączamy zapłon,wkładamy kolejny kluczyk --> włączamy zapłon --> kontrolka IMMO na blacie powinna w czasie ok 2 sekund.

UWAGA

Po wpisaniu samego pinu (bez procedury kodowania kluczy) zapala się kontrolka od IMMO, i nawet gdy rozłączymy interfejs i wyłączymy/włączymy zapłon kontrolka nie zgaśnie, należy bezzwłocznie odłączyć klemę akumulatora na 30 - 40 sekund.

W przypadku gdy chcemy zakodować 3 kluczyki, a przez roztargnienie w polu [new value] podaliśmy/wpisaliśmy wartość 4, to kontrolka IMMO będzie migać do chwili aż włożymy 4 kluczyk, a wiadomo że takiego nie posiadamy, wiec CAŁĄ PROCEDURĘ NALEŻY PRZEPROWADZIĆ OD POCZĄTKU

Opublikowano
  • Autor

Robię to przy pomocy VAG COM ?

Opublikowano

VAG COM lub VCDS.U Ciebie powinien zadziałać VAG 3.11 i kabelek za parę złotych z uwagi na rocznik.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta. Również potrzebuję pinu, zapisanego w immo boxie. Cala procedura wygląda prosto, tylko jakim programem zczytać eprom?

Opublikowano

Odgrzeję kotleta. Również potrzebuję pinu, zapisanego w immo boxie. Cala procedura wygląda prosto, tylko jakim programem zczytać eprom?

Kolega pox pisał wczesniej-vag eeprom.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Już ogarnąłem temat. PIN zczytany. Bardzo dobra informacja. Teraz czekam na nowe pastylki i będę kodowal klucze.