booster70 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 po zmianie amorow i sprezyn zaczelo mi cos strasznie napierdzielac na dziurach, zaczalem szukac przyczyny i d*pa.. z wyeliminowanych mozliwosci: -dolna sruba amora -gorne mocowanie amora -łozyska nowe i dokrecone -koło dokrecone -zacisk i jarzmo dokrecone wjechalem na podnosnik ostatnio i przejrzałem wszystko jeszcze raz i tuleja na belce z prawej strony jest wyjebana - moze stukac przez nia? inna mozliwosc to taka ze mam nowo dorobione nakretki gwintu i moze jest odrobine wezsza niz sprezyna na dole i sprezyna tam stuka? juz nie mam sily do tego :facepalm:
vp-tdi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 tuleja na belce z prawej strony jest wy*ebana - moze stukac przez nia? tak
booster70 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2014 ale tez by d*pa plywala a nie czuc tego dlatego myslalem ze to nie bedzie tuleja, bardziej obstawialem sprezyne bo teraz zalozylem twardsze i to zaczelo sie dziac wymienie tuleje i zobacze co dalej
vp-tdi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 to na twardszych mniej bujać powinno ,a jak tuleje wy*ebane to buja nawet jak bys wszystko nowe wsadził
booster70 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2014 no moze czasem tyl poleci tak sobie teraz przypominam.. ok wymienie tuleje w tygodniu i mam nadzieje ze to ustanie
booster70 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2014 chyba sie wyjasnilo.. gorne mocowanie amora.. w wolnej chwili wyciagne i zobacze co tam nie bangla ;/
tekilus Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Kiedyś miałem słabo dokręcone mocowanie amora i też mi waliło strasznie.
danio8001 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 a odboje masz ok z tyłu bo otym nie wspomniałeś
booster70 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2014 odboje sa ok a pozatym to stukanie jest takie twarde, znajde czas to wyciagne caly zawias z tej str i sie okaze co ta walilo
Petrostar_pl Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Jeżeli oprócz stuków słyszysz także szum przy wyższych prędkościach to oprócz mocowania amortyzatora,sprawdź takze czy koło jest dokręcone,bo u kumpla było podobnie i okazało się że jedna ze srub się poluzowała w efekcie czego słychać było metaliczny podźwięk.
booster70 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2014 odgrzeje kotleta, wymienilem koła na zimowe i przy okazji tuleje tylniej belki i nie wiem czego to zasluga ale stuki ustaly
booster70 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2015 niestety nie ;/ po podniesieniu zawieszenia o 3.5cm znow stuka i to jeszcze bardziej... chyba amory ;/
jacek70 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 A sprawdzałeś te amorki. Ile mają %. Bo może szukasz jak to mówią igły w stołu..... a to wina amoruw.
Petrostar_pl Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 No dokładnie,ja myślałem że przyzyczną może być w kole które jest słabo dokręcone,ale jeżeli po wymianie problem dalej występuje to pozostaje sprawdzić sam amortyzator.
Rekomendowane odpowiedzi