largovinch Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Tak na szybko: Ironx na lakier i felgi, płukanie, glinka i quick detalier tylko jake? Doradzi ktoś? Lakier LY7W
Griffe Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 A co z odsmoleniem, myciem, cleanerem?
largovinch Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Doradź coś na szybko bo jestem zielony w tym temacie Mycie na ręcznej myjni. Na domowe mycie nie ma szans. Brak warunkow
Griffe Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Jeśli masz na myśli zabezpieczenie na zimę to dobrym rozwiązaniem będzie cleaner i wosk a nie QD.
largovinch Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Tu gdzie mieszkam zimy nie ma. Myślałem że qd pod glinkę? Jaka jest dobra?
Kali S4 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 pod glinkę wystarczy odrobinę szamponu
largovinch Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Poleć coś dobrego, bo chyba zwykły ludwik to sie nie nada btw, moje najgorsze niedoskonałości na lakierze. W tym miejscu schodzi lakier bezbarwny nie wiem dlaczego, pewnie jakiś inteligent coś kombinował... Na dwóch ostatnich zdjęciach problem wyeliminuje będąc w PL Proszę o doradzenie coś do zestawu z IronemX. Domowe mycie odpada, jedynie myjnia ręczna a po niej mogę coś sam kombinować.
Denis Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Polowi. Co chcesz osiągnąć? Jaki budżet? Jeśli już to pod glinkę tak jak napisał Kali S4 użyj wody z szamponem samochodowym (z tańszych i dobrych do Sudz z lepszych Dodo Born To Be Mild) a później wosk albo w ostateczności QW (Quick Wax)
largovinch Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Budżet bez znaczenia, by lakier przywrócić do stanu salonowego.
Denis Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) i utrzymać ten stan przez długi czas? ok niech stracę, napiszę: Maszyna od 500 do 2000 komplet padów - ok 150-200 pln firby - każda ilość na dobrą sprawę min 10-15 szt - 200 pln ++++++ glinka - 60 wosk - od 60 pln po ok 10 tyś światło do korekty smoła - 60 pasty polerskie ok 300 cleaner ok 100 i wiele wiele innych rzeczy. Pytanie czy nie lepiej oddać to fachowcom za część tej kwoty i fragment czasu? Później tylko kupujesz 2 wiadra, dobrą fibrę, szampon i dbasz.... detailing to choroba uwierz mi Edytowane 13 Listopada 2014 przez denishome
largovinch Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 No to pojechałeś, chyba tak zrobię Zlecę to komuś kto się tym zajmuje Dzięki!
Griffe Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Daniel dobrze prawi, zapomniał tylko napisać, że spora kasa na początek to tylko wierzchołek góry lodowej, który widać nad taflą wody. Pozostałe niewidoczne 9/10 to ciężka praca, wiedza i doświadczenia, których się nie nabywa wraz zakupem sprzętu.
sector Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Ja wydałem jeszcze raz tyle co Daniel napisał , a na dodatek jeszcze mam braki w podstawowym zestawie no i już muszę uzupełnic to co zużyłem . Pamiętajcie , że jak zrobi się furę na zew to w środku nie pasuje zostawić bajzel i tu koszta rosną kolejne - hehe
Griffe Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Dokładnie tak, w sumie może być UC i potem 2x wymycie roztworem IPA i na to wosk,
jacek70 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Panowie czy to aby nie przesada? Tyle kasy + godziny pracy. Przeciętna pasta, szampon,wosk przy zdrowym lakierze wystarczy w zupełności.
gusiak11 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Panowie czy to aby nie przesada? Tyle kasy + godziny pracy. Przeciętna pasta, szampon,wosk przy zdrowym lakierze wystarczy w zupełności. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia kolego
Griffe Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Dokładnie, są tacy co w ogóle nie myją auta - i co mają być gorsi od tych co pucują każdego dnia? Oczywiście, że nie. Każdy robi jak lubi/uważa, z że niektóre auta lśnią wyjątkowo, no cóż ciężka praca popłaca
vblpl Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Griffe. Ty siedzisz w temacie. Możeznasz kogoś, albo możesz polecić kogoś z Dolnegośląska? Jak nie, to trzeba będzie wybrać się do Ciebie w przyszłym roku
woodzuu Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Czym usunąć piankę po odważnikach na alusach ? I pytanko takie czy pod fk1000 musi być obowiazkowo cleaner czy wystarczy ipa na alusach ?
Rekomendowane odpowiedzi