jarecki103 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Wielkie dzięki. A jak wygląda jego wydajność? nanosić bezpośrednio na karoserię czy na MF? Edytowane 18 Czerwca 2015 przez jarecki103 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denis Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 wedle uznania. Nie ma tutaj złej drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki103 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 A orientujesz się jak wygląda sprawa jego wydajności? Pytam bo do najtańszych nie należy, a nie chciałbym przedobrzyć z jego ilością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denis Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 to tak na dobrą sprawę zależy od tego ile psikniesz czy to na lakier czy to na fibrę. Jak się postarasz to możesz wypsikać po 5 myciach Jeśli twierdzisz że dozownik daje tego roztworu nieco za dużo to zwyczajnie aplikuj rzadziej. Spokojnie, QD biedy nie narobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki103 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jeszcze poproszę fachowców o poradę Jak jest z datą ważności środków do pielęgnacji aut? Np. wosk zymola (carbon), czy też piana aktywna Megifoam? W przypadku piany opakowania 5l są dużo tańsze, ale czy przypadkiem nie zmarnuje się ten środek jak powiedzmy robię pre-washa ok. 5 razy w roku? Tak samo wosk - od kupna woskowałem 3 razy, a z puszki nic nie ubywa Nie będzie z nimi żadnych problemów np. za 5 lat? Bo wątpię że zdążę je wykorzystać w tym czasie. Czy lepiej na własne potrzeby kupować jedynie małe opakowania np. piana aktywna 0,5 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja mam jeszcze pytanie , jakimi padami przeprowadzacie typowe One Step ? twardym / srednim czy miękkim ? interesuje mnie w tym wypadku na maszynie DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja mam jeszcze pytanie , jakimi padami przeprowadzacie typowe One Step ? twardym / srednim czy miękkim ? interesuje mnie w tym wypadku na maszynie DA Tydzień temu robiłem wszystkimi trzema, efekt? ok, fajnie odświeżony lakier ale większe ryski zostały, pasta menzerny, w zeszłym sezonie testowałem one step scholla i spisała się trochę lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja mam jeszcze pytanie , jakimi padami przeprowadzacie typowe One Step ? twardym / srednim czy miękkim ? interesuje mnie w tym wypadku na maszynie DA Tydzień temu robiłem wszystkimi trzema, efekt? ok, fajnie odświeżony lakier ale większe ryski zostały, pasta menzerny, w zeszłym sezonie testowałem one step scholla i spisała się trochę lepiej jak już robisz wszystkimi to pełna korekte właśnie zastanawiam się nad s17 albo cherry glaze tylko którym padem ? wszystkimi 3 jak normalna korekta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja mam jeszcze pytanie , jakimi padami przeprowadzacie typowe One Step ? twardym / srednim czy miękkim ? interesuje mnie w tym wypadku na maszynie DA Tydzień temu robiłem wszystkimi trzema, efekt? ok, fajnie odświeżony lakier ale większe ryski zostały, pasta menzerny, w zeszłym sezonie testowałem one step scholla i spisała się trochę lepiej jak już robisz wszystkimi to pełna korekte właśnie zastanawiam się nad s17 albo cherry glaze tylko którym padem ? wszystkimi 3 jak normalna korekta ? Miała być szybka i lekka korekta, a te pasty do tego właśnie się nadają, nie mam aktualnie czasu na pełną korektę i na razie się nie zapowiada, "szajn" dla zwykłego człowieka jest i tak super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 dobra ale nadal nie otrzymałem pytanie na moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dobrym one step będzie albo Scholl Concepts S17+ na ich padzie purple. Niezłym pomysłem będzie również pasta Rupesa Keramik Fine na zółtym padzie Rupesa z mikrofibry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gusiak11 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 jakimi padami przeprowadzacie typowe One Step ? twardym / srednim czy miękkim ? Każdy system ma swoja pastę i swojego pada, np .UHS z Rupesa... http://carok.pl/sklep/towar.2122.rupes.big.foot.uhs.bardzo.twarda.tnaca.gabka.polerska.130150mm.szara.html to samo Scholl... można zmieniać pady ale nie z super twardego na super miękki, nawet pady z rotacji nie zawsze sie sprawdzają jako ONE step na DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Dobrym one step będzie albo Scholl Concepts S17+ na ich padzie purple. Niezłym pomysłem będzie również pasta Rupesa Keramik Fine na zółtym padzie Rupesa z mikrofibry. A jakiś zamiennik do S17 z padów NAT/RoyalPads ? oraz czym lepiej twardym czy srednim ? Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Treys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ewentualnie Menzerna One Step i pad jakiś średni czyli polerujący. Może być np żółty Royal Pads. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awra Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Mam do Was pytanie, ostatnio woskowałem auto mojemu padre (Outlander chyba 2011). Zauważyłem że na masce ma kilka odprysków które na czarnym lakierze wyglądają bardzo średnio. Pojechałem do lakierni i dobrałem po kolorze farbę. Igiełka i jazda, znalazłem też głębszą ryskę do podkładu i ją też zacząłem wypełniać ale dziś stwierdzam że nie wygląda ona zbyt ładnie, tak jakby powyłaziła poza rant, ogólnie starałem się i ją zakryłem. Tylko lakiernik pomoże? Czy papier ścierny jakiś wodny i UC na tricolorze da radę? Zrobiłbym to samo u siebie na audi bo mam rysę i też do podkładu. No jak nie to tak zostanie i jakoś trzeba będzie żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stich Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 na mitsubishi radzilbym baaaaardzo uwazac z papierem sciernym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awra Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Mam do Was pytanie, ostatnio woskowałem auto mojemu padre (Outlander chyba 2011). Zauważyłem że na masce ma kilka odprysków które na czarnym lakierze wyglądają bardzo średnio. Pojechałem do lakierni i dobrałem po kolorze farbę. Igiełka i jazda, znalazłem też głębszą ryskę do podkładu i ją też zacząłem wypełniać ale dziś stwierdzam że nie wygląda ona zbyt ładnie, tak jakby powyłaziła poza rant, ogólnie starałem się i ją zakryłem. Tylko lakiernik pomoże? Czy papier ścierny jakiś wodny i UC na tricolorze da radę? Zrobiłbym to samo u siebie na audi bo mam rysę i też do podkładu. No jak nie to tak zostanie i jakoś trzeba będzie żyć Dobra, mój wujek kiedyś był lakiernikiem, i to co on zrobił tą igłą do mojej roboty nie ma porównania. Igiełką zakrył rysę do podkładu, potem to co jemu powychodziło "poza rysę" wygłaskałem twardą stroną tricolora z megsem UC i nie ma póki co nawet śladu. Dopiero pod kątem przy słońcu widać. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Awra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ewentualnie Menzerna One Step i pad jakiś średni czyli polerujący. Może być np żółty Royal Pads. Dzięki za odpowiedz ! Jeszcze ma mtakie pytanie czy po każdym One Step należy przetrzeć IPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Po one step osobiście kładłbym wosk - będzie dobry look niestety na niekorzyść trwałości. Przecieranie IPA spowoduje pogorszenie wyglądu i nieco poprawi trwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Po one step osobiście kładłbym wosk - będzie dobry look niestety na niekorzyść trwałości. Przecieranie IPA spowoduje pogorszenie wyglądu i nieco poprawi trwałość. Tak myślałem idea One Step są wypełniacze czyli IPA w pewnym sensie mija się z celem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi