Matejus_93 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Witam. Co mogę kupić do czyszczenia wnęk w aucie? Mam na myśli obszar pod klapka od wlewu paliwa lub wnęki po otwarciu bagażnika. Oraz kratek w zderzaku, grilla itp. Edytowane 7 Maja 2016 przez Matejus_93
bodas Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Witam. Co mogę kupić do czyszczenia wnęk w aucie? Mam na myśli obszar pod klapka od wlewu paliwa lub wnęki po otwarciu bagażnika. Oraz kratek w zderzaku, grilla itp. Dobre apc plus pędzel.
rafaell68 Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Chcę zrobić porządek z felgami po zimie. Jednakże zrobiłem błąd - ponieważ mogłem je ogarnąć przed zmianą opon i wyważaniem. Moje pytanie : czy środki typu APC, IronX, Zmywacz silikonu BOLL nie spowodują odklejenia odważników ? ? ? Planuję zrobić tak jak w tym wątku : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/355953-detailing-felg-przygotowanie-do-sezonu-dekontaminacjadeironizacjakorektazabezpieczenie-etc/
Rafal1988Lodz Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 A ja mam takie pytanie polerując auto po każdym el powinienem wyczyscic gabke z nadmiaru pasty i tego co spolerowałem? Ranty felg mam trochę zmatowiale czym wypolerować? Felgi bbs speedline 2 częściowe. Chciałbym polerka ogarnąć bo brzydko wygladaja;/
Stich Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 A ja mam takie pytanie polerując auto po każdym el powinienem wyczyscic gabke z nadmiaru pasty i tego co spolerowałem? taklub wymienić na nowąlub umyć i wysuszyć
lapidem Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Jaki QD polecacie do SOFT99 - Fusso Coat 12 Months Wax Light color? Obecnie mam AUTO FINESSE FINALE QUICK DETAILER 500ML - DETAILER Z CARNAUBĄ , ale niestety zauważyłem że wymywa wosk i kropelkowanie pada po nim..... Czy jest coś lepszego od Fukupika?
bjoern Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Panowie jaka kolejność: IPA, cleaner DJ lime prime, wosk DJ Blue Velvet, "politura" Poorboys Black Hole? Wydaje mi się, że lepiej bez używania cleanera, wytrzeć porządnię ipą, potem Black Hole i na niego wosk?
Denis Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 wybacz umknęło mi to. Kolejność poprawną napisałeś na koniec
Stich Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Jaki QD polecacie do SOFT99 - Fusso Coat 12 Months Wax Light color? lucas oil slick mist
bjoern Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Kolejność poprawną napisałeś na koniec łącznie z pominięciem cleanera?
kresek Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Ja bym jednak zastosował cleanera. Ipa nie zmyje tak osadów i resztek wosku jak cleaner
bjoern Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 to taka kolejność cleaner, ipa, politura, wosk? glinkowanie itp to wiadomo
TOM3K Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Nakładał ktoś coś na te szmaciane nadkola ? Strasznie mnie denerwuje to że za każdym jak deszcz popada to pełno syfu na tym jest. Macie coś co by troche zabezpieczyło te nadkola przed łapaniem tego syfu ? Może jakieś środki zabezpieczające do wewnętrznej tapicerki ? Coś co odpycha wode
lapidem Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Jaki QD polecacie do SOFT99 - Fusso Coat 12 Months Wax Light color? lucas oil slick mist ciężko go kupić bo jest "chwilowy brak na magazynie".. może coś podobnego ?
bjoern Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Nakładał ktoś coś na te szmaciane nadkola ? Strasznie mnie denerwuje to że za każdym jak deszcz popada to pełno syfu na tym jest. Macie coś co by troche zabezpieczyło te nadkola przed łapaniem tego syfu ? Może jakieś środki zabezpieczające do wewnętrznej tapicerki ? Coś co odpycha wode ja je z zewnątrz i wewnątrz posmarowałem masą bitumiczną, dużo schodzi bo chłoną sporo, ale teraz już woda w nie nie wsiąknie jest to u mnie w temacie ale ktoś tam się bardzo zdziwił po co to robiłem
TOM3K Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 ale wtedy chyba już nie widać ze to są szmaciane nadkola prawda? a mi chodzi o to żeby jakąś niewidzialną powłokę ochronna
Rekomendowane odpowiedzi