Enrique Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Posiadam pianownice ręczną mesto, jak rozcieńczać pianę zeby nie była zbyt lejąca ani zbyt gęsta?
Bruuuum Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Teraz, Enrique napisał: Posiadam pianownice ręczną mesto, jak rozcieńczać pianę zeby nie była zbyt lejąca ani zbyt gęsta? Tak jak podaje producent danej piany. Dla zagęszczenia można dodawać kroplę szamponu dla dzieci.
Enrique Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Właśnie nie wychodzi mi to zbytnio, rozcieńczam tak jak podaje producent SG, ale piana jest dalej lejąca i scieka dość szybko. Może mniej tych filców powinno być ?
Bruuuum Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 45 minut temu, Enrique napisał: Właśnie nie wychodzi mi to zbytnio, rozcieńczam tak jak podaje producent SG, ale piana jest dalej lejąca i scieka dość szybko. Może mniej tych filców powinno być ? Ile dodajesz? Od początku do końca jest lejąca, czy bliżej dna gęstsza? Spróbuj nie dolewać wody do pełna, tylko tak do 80%, wtedy będziesz mógł zrobić większe ciśnienie w zbiorniczku i zobacz czy jest różnica.
Enrique Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 40-60 ml na 1L, spróbuję tak jak radzisz ok 50ml na niecały litr wody tak zeby wieksze cisnienie było i zobaczymy czy będzie lepiej
kubabkb Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Panowie a co powiecie na temet tego problemu: moja pianownica nie chce tloczyc powietrza(Marolex Axel), ten gumowy korek przez ktory wylatuje pompowane powietrze na dole trzpienia tak mocno sie przysal przykleil ze nie idzie nabic wogole cisnienia lub jak juz ruszy to bardzo ciezko jest wtloczyc powietrze, mial ktos z Was taki problem, co moze byc przyczyna, dodam ze piane kupilem ADBL Yeti i pierwszy raz uzywalem ten pianownicy.
Bruuuum Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 4 godziny temu, kubabkb napisał: Panowie a co powiecie na temet tego problemu: moja pianownica nie chce tloczyc powietrza(Marolex Axel), ten gumowy korek przez ktory wylatuje pompowane powietrze na dole trzpienia tak mocno sie przysal przykleil ze nie idzie nabic wogole cisnienia lub jak juz ruszy to bardzo ciezko jest wtloczyc powietrze, mial ktos z Was taki problem, co moze byc przyczyna, dodam ze piane kupilem ADBL Yeti i pierwszy raz uzywalem ten pianownicy. Przy pustym zbiorniku też nie pompuje?
kubabkb Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 tez nawet przy pustm juz nie pompuje lub bardzo ciezko
muunv Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 Nielsen Cyclone. Napisane jest na butli 1:10 do 1:50. Rozumiem, ze to na 1l wody? Bo tego juz nie napisali Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bruuuum Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 Co? 1 porcja środka do 10 porcji wody. Lejesz 10ml i zalewasz 100ml wody itd.
jarecki103 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 [emoji23]Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
jarecki103 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 [emoji23]Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
tomekxp2 Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 Witam, jaki wosk do czarnego polecacie na lato? Poorboy's World Natty's Paste Wax black czy red ? Jakie są różnicę między red a black - czy jest to tylko chwyt reklamowany i różnią się tylko kolorem-?
hejneken Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 Dnia 5/17/2017 o 12:05, tomekxp2 napisał: Witam, jaki wosk do czarnego polecacie na lato? Poorboy's World Natty's Paste Wax black czy red ? Jakie są różnicę między red a black - czy jest to tylko chwyt reklamowany i różnią się tylko kolorem-? Black, ja ze swojej strony polecam swissvaxa mirage
Enrique Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 Polerka była, czy to taki efekt po samym wosku?
hejneken Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 14 godzin temu, Enrique napisał: Polerka była, czy to taki efekt po samym wosku? Tak, 3 etapowa korekta lakieru, cleaner i wosk.
Toskańczyk Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Chcę odświeżyć trochę auto i zrobiłem małe zakupy za trochę cebulionów, doradźcie co jeszcze będzie potrzebne na już a co na kolejny raz - wszystkiego nie kupię Mój zestaw to: wypisałem w kolejności w jakiej zamierzam aplikować - Shiny Garage Green TAR&Glue - Dekontaminacja - Car Pro IRONX - Deironizacja - VALET pro - Glinka - - IPA - Soft99 - Fusso 12 month Dark - Wosk do tego mam zestaw ściereczek z mikrofibry i ekstra jeszcze wziąłem ADBL Tire Dressing - na opony Edytowane 23 Maja 2017 przez Toskańczyk
TOM3K Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Przyda Ci się dobry szampon np Gyeon rękawica (wiadra również ale dość spory koszt jak na początek)Cleaner By Ci się przydał przed IPA no i coś do czyszczenia opon żeby dressing leżał dłużej niż kilka dni. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Enrique Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Do opon polecam z SG Pure black Tire cleaner, mega robotę wykonuje. Idealnie czyści brud, stare dressingi i przygotowuje powierzchnie do aplikacji nowego
Rekomendowane odpowiedzi