Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Sedan LY7W by RicS3 / eibach pro kit / 18" RS6 / 166KM / BIX-y hybryda HELLA 3 i INTEMO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,
na forum już troszkę siedzę to i czas pochwalić się A4-ką. Przeszedłem do Was z forum vwgolf, ze względu na moje byłe auto którym był VW Golf IV ze skromnym silnikiem 1.4 w benzynce ale trochę mi posłużył. Zrobiłem w nim naprawdę sporo od bidy do pełnej elektroniki, nawet wzbogacił się o magistralę CAN. Jak go kupowałem to z elektryki miał tylko szyberdach:decayed:

A oto on:

NnKcF7Y.jpg

z1yUt4H.jpg

Od dawna marzyło mi się przejście na A4 B6 i tak też się stało. Tak więc teraz jestem dumnym posiadaczem A4 B6(maj 2004) z silniczkiem 1.9tdi 130KM co dla mnie po przejściu z 1.4 jest rakietą :grin:
Z wyposażenia w standardzie na początku myślałem, że ma sporo(względem wyposażenia Golfa IV:facepalm:) ale jak się później okazało po przewertowaniu forum, że to standard w audi.

A mianowicie:
- kolor: LY7W
- z przodu elektryka, z tyłu korbotronic
- licznik z pełnym FIS-em i zegarem radiowym
- nagłośnienie audi concert II ze zmieniarką w schowku
- climatronic dwustrefowy
- fotele standard ze schowkami i siatką z tyłu
- uchwyt na napoje z przodu i z tyłu
- częściowy pakiet podświetlenie popielniczka przód, podłokietnik i nawiewy
- fabryczny alarm z czujnikiem ultradźwiękowym i przechyłu
- elektryczne i podgrzewane lusterka zewnętrzne
- reflektory zwykłe halogenowe
- fabryczny hak holowniczy
- zawieszenie 1BA:facepalm: koza
...i to by było na tyle, chyba, że ktoś pomoże odszyfrować mi wyposażenie po VIN:wink:

PLANY:

Z zewnątrz:
- przedni zderzak S4 pod spryskiwacze
- montaż spryskiwaczy xenonów
- bixenon z soczewką B8
- grill front S4
- zderzak tył pod dwie rurki S4
- zmiana wydechu na 2.5 tdi
- blenda na klapę od S4
- listwy drzwiowe S4
- niższa zawiecha maybe eibach pro kit -30
- felgi 18" celuję w łopaty RS6
Ogólnie chcę iść w pakiet zewnętrzny S4 bo dla mnie jest mega:banan:

Wnętrze:
Na razie zastanawiam się co by tu wymodzić :decayed:
A teraz fotki:

UVZ7J1d.jpg

YfMYWWg.jpg

UufvYPn.jpg

Fotki środka: PS. żaden ze mnie fotograf:decayed:

FzmmDdf.jpg

MwvoJsN.jpg

fsEBkCF.jpg

e6YIZJW.jpg

5vH7WC2.jpg

Edytowane przez RicS3

Opublikowano

Ładna sztuka, oby służyła jak najlepiej.

Jeżeli chodzi o wyposażenie to najlepiej wyposażenie poznać po kodach które sa na wlepce w bagażniku- wnęka na koło zapasowe.

Kody możesz zdekodować wpisując u wujka google "kody wyposażenia audi" i wyskoczy Ci kilka dekoderów ;)

Opublikowano

ale dałes wysyko naklejke na szybie :grin: piekne auto ładnie spasowane co swiadczy ze nie było nic kombinowane :wink: pierwsze co to zbieraj na ładne felgi originalne 18 i zawiecha sport od s-line 1bv co nie bedzie nurkowac tak bo ta zawiecha ma zmmniejszony skok amorów:wink:

Opublikowano
  • Autor
ale dałes wysyko naklejke na szybie :grin: piekne auto ładnie spasowane co swiadczy ze nie było nic kombinowane :wink: pierwsze co to zbieraj na ładne felgi originalne 18 i zawiecha sport od s-line 1bv co nie bedzie nurkowac tak bo ta zawiecha ma zmmniejszony skok amorów:wink:

Co do felg jestem na etapie poszukiwań, myślałem o wzorze RS4 7-ramienne. Ale to jeszcze nic pewnego, może znajdę coś lepszego.

A zawieszenie planuję wrzucić raczej 1BE żeby mimo wszystko jakiś komfort zostawić:decayed:

---------- Post dopisany 02-07-2014 at 11:20 ---------- Poprzedni post napisany 30-06-2014 at 22:47 ----------

Mam 2 komplety felg na oku:

4384744520.jpg

4363633924.jpg

Co o nich myślicie? Które lepiej się będą prezentowały na srebrnym sedanie?

Opublikowano

RS4 jest za***iste ale ciężkie w oryginale do trafienia a replik nie polecam :wink: powodzenia w modzeniu :decayed:

Opublikowano
  • Autor
RS4 jest za***iste ale ciężkie w oryginale do trafienia a replik nie polecam :wink: powodzenia w modzeniu :decayed:

A repliki Włoskie? Z wybitą normą JWL? Japończycy podobno bardziej są restrykcyjni niż Niemcy. Bo mam możliwość kupienia Włoskich replik we wzorze RS4 po renowacji za 1400. I się nad nimi zastanawiam.

Opublikowano

Są o wiele słabsze niż ori więc musisz uważać jak będziesz je użytkował.

Co do używek to Pytanie czy nie byly spawane lub szpachlowane a później lakier ktoś położył :whistling:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kupione:banan: --->

B3ZRJz0.jpg

i założone --->

BJdqVvb.jpg

Opublikowano

ile siadło??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie mierzyłem ale jak tylko zmierze to dam znać:D

Edit.

No i wreszcie się doczekała. Eibach ładnie siadł a do tego doszły cztery osiemnastki:D

tmnFsPz.jpg

Teraz kwestia chopaki i dziewczyny, w sreberku isc dalej w pakiet S4 czy moze Sline? S4 jest konkret ale z reguly widzialem pakiet S4 na ciemnych furkach.

sorki za brak polskich znakow ale pisze z "obcego" lapka :decayed:

Edytowane przez RicS3

Opublikowano

ładne felgi takie mi sie widza am mam podobne :decayed:

Opublikowano

Widze, ze sentyment do felg, ktore byly na golfie pozostal. ;) jak Ci sie jezdzi na eibachu w porownaniu do serii, jakie zmiany/odczucia itd ??

Opublikowano

Tyko nie mów, że same springi zakładałeś na zwykłych amorach? Nie boisz się, że szybko padną?

I chyba największa bida w B6 po przejściu z MKIV to brak tylnej elektryki w 80% CCCO :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Widze, ze sentyment do felg, ktore byly na golfie pozostal. ;) jak Ci sie jezdzi na eibachu w porownaniu do serii, jakie zmiany/odczucia itd ??

A został, bardzo mi się podoba ten wzór:D były inne opcje jak np ASA ale trochę przerosły mój budżet na tamtą chwilę. Co do eibacha...jest nieco twardziej ale auto jest bardziej "zwarte" nie buja na zakrętach. A komfort jak dla mnie i tak został. No i oczywiście +20 do wyglądu;)

Tyko nie mów, że same springi zakładałeś na zwykłych amorach? Nie boisz się, że szybko padną?

I chyba największa bida w B6 po przejściu z MKIV to brak tylnej elektryki w 80% CCCO :facepalm:

Na zwykłych amorach jeżdżę i jak dla mnie jest ok. Jak będzie trzeba wymienić amorki za jakiś czas to będzie trzeba to zrobić. Coś za coś. W golfie mi elektryki na tyle nie brakowało bo miałem hatchback-a :wink: a przy a4 znowu kusi modzenie ale też zastanawiam się czy jest sens to zakładać skoro z tyłu i tak nie jeżdżę :D

Quattro bym chciał dołożyć do fury ale też muszę przemyśleć wszystkie za i przeciw poza chęcią pośmigania bokiem zimą :)

Opublikowano

Jak padna amorki to za ich cene sie gwint kupi. Zakladalem nie dawno znajomemu gwint TA do B6 i roznica w komforcie jazdy w porownaniu do golfa jest ogromna na + !! Dobrze, ze miales golfa hatchback-a. ;) a odnoszac sie do golfa to straszne biedy potrafily byc w B6, albo rozne dziwne "pakiety" wyposazeniowe.

Opublikowano
  • Autor

Jak padna amorki to za ich cene sie gwint kupi. Zakladalem nie dawno znajomemu gwint TA do B6 i roznica w komforcie jazdy w porownaniu do golfa jest ogromna na + !! Dobrze, ze miales golfa hatchback-a. ;) a odnoszac sie do golfa to straszne biedy potrafily byc w B6, albo rozne dziwne "pakiety" wyposazeniowe.

Teraz dopiero skojarzyłem, że skądś kojarzę Twój nick:D forum VW:P ja osobiście jeździłem w golfie na gwincie FK bo naczytałem się opinii, że jest najmniejsza strata na komforcie i tak też było. TA podobno dosyć twardy jest.
Opublikowano

Tak jest - forum golfa. ;) w B6 to na TA jest komfortowo, a ciekawe jak na jakiejs wyzszej klasie gwintu sie jezdzi tym autem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

... doszły cztery osiemnastki:D

tmnFsPz.jpg

... isc dalej w pakiet S4 czy moze Sline? S4 jest konkret ale z reguly widzialem pakiet S4 na ciemnych furkach...

Koło robi teraz robotę [emoji106] idź w S4 będziesz zadowolony :decayed:
Opublikowano

Sprawdzałeś czy masz bluetooth? Masz uchwyt który sugeruje ze może być tam moduł. ;)

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałeś czy masz bluetooth? Masz uchwyt który sugeruje ze może być tam moduł. ;)

A jak to sprawdzić bo w sumie o tym nie pomyslałem? :D