mcemsi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2015 nie oryginalne z aso audi Troche nie rozumiem tego stwierdzenia. Jedno przeczy drugiemu.Jakis nr VAG tych pierscieni ? (wiem że u Ciebie 1.8) - tak z ciekawości pytam. Po rozfrezowaniu tłoków wymiar musiał byc jakiś niestandardowy więc jak dobierane były te pierścienie ?
griga-st Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 więc jak dobierane były te pierścienie ? Kolega pisał ze pierścienie nie z ASO, wiec tu ogólnie robi się tajemniczo... Tłoki się toczy pod wymiar ORI, POPRAWIONYCH pierścieni. Oszczędza się wtedy na tłokach i korbowodach.
mcemsi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2015 wiec tu ogólnie robi się tajemniczo No dokladnie pewne posty tak właśnie brzmią.
zabiello Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 Bo jest firma której pierścienie odpowiadają pierścieniom z audi, tylko pierścień zgarniający jest odrobinę głębszy, ale to jest różnica paru % na plus, co nie wpływa negatywnie. Są też ludzie z aso którzy roztaczają stare tłoki i zakładają pierścienie serwisowe, te poprawione z nowego typu tłoków tylko, że koszt samych pierścieni, przynajmniej do 1.8 to ok 1400zł.
thenaturat2 Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Firma nazywa się Prima i ma siedzibie w łodzi na ulicy liściastej 17. Oni zajmują sie dorabianiem pierścieni na konkretny wymiar Edytowane 4 Lipca 2015 przez thenaturat2
zabiello Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Firma nazywa się Prima i ma siedzibie w łodzi na ulicy liściastej 17. Oni zajmują sie dorabianiem pierścieni na konkretny wymiar Skoro tak twierdzisz. Moje pochodzą z firmy MAHLE.
Pablorza Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam Czy ktoś we Wrocławiu i okolic robił remont silnika 2.0 TFSI ? Kogoś możecie polecić i ile może kosztować ? Mój pobór oleju to 1l na 500 km. MASAKRA
griga-st Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Mój pobór oleju to 1l na 500 km Nowy rekord na forum... Najdziwniejsze jest to, ze nie czuc jakiegos wyraznego spadku mocy. Kat tez wszystko przepala. Ile masz juz nalatane?
Pablorza Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Właśnie jeżeli chodzi o moc to nie czuć spadku . Jak kupiłem spalał około 1l na 1800 km po roku jeżdżenia zaczął drastycznie spalać coraz więcej aż doszedł to 1l na 500 km , nawet i poniżej 500km . Teraz 150 tys.
andynl Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 I weź tu na wakacje jedź 2500km :/ przyczepka pelna oleju i można jechać.
Rabbi Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Nie do wiary że VAG taki chłam wypuszcza i się wypina na klientów.Jak się nic nie zmieni ludzie zaczną omijać auta tej grupy szerokim łukiem
LukasSwa87 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich tez mialem problem ze spalaniem oleju w tym silniku i to soprym. Ok 1 l na 1030 km ale mam bardzo dobrego mechanika co zrobil remont tego silnika .W tym momecie mam przejechane ponad 1500 km i z miarki na wyswietlaczu narazie pokazuje ok 5 milimetrow ubytku oleju. Jestem bardzo zadowolony z remontu ,co jakis czas napisze jak tam sprawa z olejem .W razie pytan piszcie na meila [email protected] pozdrawiam . Edytowane 10 Lipca 2015 przez LukasSwa87
mcemsi Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Opublikowano 9 Lipca 2015 podiol sie remontu z całym szacunkiem ale taka pisownia i stylistyka wypowiedzi co najmniej drażni oczy.
griga-st Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Jak się nic nie zmieni ludzie zaczną omijać auta tej grupy szerokim łukiem Prędzej Niemcy przestana to kupować jak Polacy. podiol sie remontu z całym szacunkiem, ale taka pisownia i stylistyka wypowiedzi co najmniej drażni oczy. Zgadzam się w zupełności.
olinek2 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Ja Audice lubię za stylistykę i wnętrze, ciężko mi znaleźć inne auto które by mi pasowało. Bejce mi się nie podobają w środku, może te najnowsze jakoś się ratują, a to jednak tam spędzam najwięcej czasu. Bryły Audi też są ładne
andynl Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Mój pobór oleju to 1l na 500 km Nowy rekord na forum.. Kłamczuch zrobiłem kolejne 150 km, sprawiłem poziom oleju i znowu był na minimum. Znowu zrobiłe dolewke i pojechałem do mechanika wymienic olej i filtry, po zrobieniu około 170 po zmierzeniu bagnetem okaząłao się, ze auto spaliło litr oleju. To jest aktualny rekord ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja Audice lubię za stylistykę i wnętrze, ciężko mi znaleźć inne auto które by mi pasowało. Bejce mi się nie podobają w środku, może te najnowsze jakoś się ratują, a to jednak tam spędzam najwięcej czasu. Bryły Audi też są ładne Śmiało mogę się podpiąć pod tę wypowiedź +2 Jak się nic nie zmieni ludzie zaczną omijać auta tej grupy szerokim łukiem Prędzej Niemcy przestana to kupować jak Polacy. podiol sie remontu z całym szacunkiem, ale taka pisownia i stylistyka wypowiedzi co najmniej drażni oczy. Zgadzam się w zupełności. Ja bym się nie podiol :facepalm: Edytowane 9 Lipca 2015 przez andynl
mcemsi Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 No własnie ... a Pawciu coś nic nie mówi na czym stanęło z jego tematem.
griga-st Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Znowu zrobiłe dolewke i pojechałem do mechanika wymienic olej i filtry, po zrobieniu około 170 po zmierzeniu bagnetem okaząłao się, ze auto spaliło litr oleju. Faktycznie, ten jest nie do pobicia 100L oleju/17tkm
ppa4 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Zauważyłem dziwną prawidłowość w tym topicu, że u wielu osób właśnie w okolicach 150k te silniki zaczynają brać znacznie więcej niż 0.5 na 1000km ... Ktoś próbował zamienić tylko i wyłącznie pierścienie na nowe, wrócił pobór do 0.5l ? Jeśli to da mi kolejne 150k to biorę w ciemno ... Ile osób kombinowało z toczeniem tłoków i innymi pierścieniami z sukcesem ? I kto próbował usługi http://krasnobrodzka-racing.comw tym temacie ? Edytowane 20 Lipca 2015 przez ppa4
Rekomendowane odpowiedzi