Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z elektryczną szybą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem forum ale nie znalazłem przypadku jak mój, chodzi o opuszczanie szyby pasażera z przodu. Sterując przyciskiem pasażera działa opuszczanie i podnoszenie jednym dotknięciem natomiast sterując przyciskiem w drzwiach kierowcy nie działa opuszczanie jednym dotknięciem (podnoszenie działa)

ktoś ma jakiś pomysł na to?

Opublikowano

zabrudzone styki w przełączniku, wyczyść albo kup nowy przełącznik

Opublikowano
zabrudzone styki w przełączniku, wyczyść albo kup nowy przełącznik

hmmm ale gdyby były brudne styki to by w ogóle nie opuszczał :eusathink: a on po przytrzymaniu przycisku jednak opuszcza szybę

Opublikowano

przycisk jest 4 pozycyjny:

- lekkie nacisnięcie załącza 1 styk - szyba opuszcza się tak długo jak długo trzymasz przycisk

- mocniejsze przyciśniecie załącza 2 styk - szyba opuszcza się do końca nawet jak od razu puścisz przycisk.

- lekkie podniesienie załącza 3 styk - szyba podnosi się tak długo jak długo trzymasz przycisk

- mocniejsze podniesienie załącza 4 styk - szyba podnosi się do końca nawet jak od razu puścisz przycisk.

Jeżeli któraś z opcji nie działa to masz zabrudzony włącznik. Jak masz zdolności manualne to można to łatwo wyczyścić

Opublikowano

ok to spróbuję wyczyścić. Da się wyciągnąć te przełączniki bez demontażu tapicerki?

Opublikowano

niestety musisz zdjac tapicerke, przyciski sa wciskane w raczke od srodka.

Opublikowano

Miałes rację po przeczyszczeniu styków wszystko wróciło do stanu fabrycznego :dancing:

dzięki za podpowiedź. Napiszę tylko, że obyło się bez ściągania tapicerki :naughty: pomógł preparat do czyszczenia styków "kontakt", popsikałem pod włącznik zostawiłem na kilka minut i działa

Opublikowano

i problem rozwiązany:wink:

Opublikowano

Podłącze się pod temat, jednak problem mam nieco inny. Mianowicie nie mogę zakodować automatycznego podnoszenia i opuszczania szyby z przodu od pasażera. Po przyuczeniu, opuszcza się i podnosi automatycznie tylko raz i ponownie trzeba programować? W czym może być problem? Na kompie nie mam żadnych błędów

Opublikowano
Miałes rację po przeczyszczeniu styków wszystko wróciło do stanu fabrycznego :dancing:

dzięki za podpowiedź. Napiszę tylko, że obyło się bez ściągania tapicerki :naughty: pomógł preparat do czyszczenia styków "kontakt", popsikałem pod włącznik zostawiłem na kilka minut i działa

Nie wchodzi w reakcje z plastikiem czy rączka?

Też chce psiknac bez rozbierania, tylko obawiam się że pozostaną jakieś plamy/odbarwienia :confused:

Wysłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

a domykanie z kluczyka działa?

Opublikowano

Dziala bez problemu...

Bledow na kompie tez nie ma:/

Opublikowano

hmmmm no zawsze trzeba na nowo przyuczyć krańcówki jak sie odłaczy akum.. za otwieranei szyb odpowiada sterownik w drzwiach i MK.. nie wiem w ktorym zapisuje sie powiedzmy pamięć ale to tak jakby nie miał proadu podtrzymania pamięci czy coś... a moze podmień MK od kogoś na szybko i zobaczysz ??

Opublikowano

Właśnie robię przyuczenie i udaje się raz otworzyć i raz zamknąć po tej operacji i trzeba przyuczać od nowa:/