marcinch001 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Też nie mam dobrej opinie o ASO , partacze i tyle .Szkoda tylko nerwów i kasy .
Binek1.8T Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Tylko współczuć pozostało...:/ i co teraz? Kompletnie nowa skrzynia wraz z mechanizmem? Swoją droga jesli masz na to paragon/fakturę to nie ma mowy zeby nie zrobili z tym nic.. Wkoncu prawo jest po naszej stronie.. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Binek1.8T
griga-st Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Mialem Siemian 100% ten sam problem. Objawy tez tylko minimalne. Patrzyli na mnie z pod byka ze wydziwiam. Żadnych błędów. Okazało się ze pełno opiłków na każdym magnesie. Ale bylem w lepszej sytuacji od ciebie bo miałem pełna gwarancje i diagnoza została właściwie zinterpretowana. W ASO (chyba) cieno płacą wiec kto ma trochę oleju w głowie, dłubie na własną rękę.
siemian Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 dokładnie tak. U mnie już objawy były zauważalne i skrzynia sypała bledami także pewnie miałem bardziej zaawansowane stadium choroby ;-)
siemian Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Super klasyk to jest tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/115768-siemianowy-golf-mk1-cabriolet/page-3? ;-)
Dev Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Super klasyk to jest tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/115768-siemianowy-golf-mk1-cabriolet/page-3? ;-) Mentalnie w Austro-Węgrzech. ...
PJ3 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Tak sobie popatrzyłem na opis z pierwszej strony wątku:) Jako że auto jest z 2013 roku i ma przejechane 6300km to jest w stanie idealnym A tu takie grube naprawy....:-)
griga-st Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jako ze ma 150KM więcej niż fabryka przewidziała, to nie jest źle. Przy takiej mocy zawsze trzeba się liczyć ze coś klęknie. Siemian dobrze kombinował: gdzie jak gdzie, ale na vauwiku powinni wiedzieć co robią. Lepiej wydać parę groszy więcej i mieć jak należy zrobione. Niestety trafił na paprochów od wymieniania a nie od napraw.... Wiadomo skąd opiłki w oleju?
siemian Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Nie i pewnie sie nie dowiemy bo nie bawił sie w rozbieranie skrzyni tylko wymienię ja na inna. Ogolnie opiłki w skrzyni dsg to rzecz normalna ale nie w takiej ilości. Na obudowie skrzyni znajdują sie magnesy które powinny wyłapywać te opiłki. Co do wytrzymałości aut to kto ze mna kiedykolwiek jechał to wie ze auta nie maja ze mna lekko. ;-) no ale bez przesady, audi przeżyło 8 lat bez większych problemów i służy super do dziś. To nie chodzi tylko o podniesienie mocy a raczej o to ze teraz z fabrykach auta konstruują księgowi a nie inżynierowie. Bo to ze po 20 tys. km starła sie farba z łopatki od zmiany biegów, a przy 35 tys. km zaczęła sie przecierać kierownica, ma mało wspólnego z podniesieniem mocy ;-) no i to ze np. sprężarki klimatyzacji 4 razy wymieniałem w ciagu pol roku bo zaczynały hałasować, aż wkoncu sie poprostu do tego przyzyczailem. Pompa wody która sie rozciekla (na co nawet była akcja serwisowa), waż od wody ktory pod wpływem temperatury sie odkształca a ze pod maska mało miejsca to haczy o wentylator i sie przeciera (trzeba węża taśma odklejać co jakiś czas żeby wycieralo taśmę). Takich przykładów jest pełno. Poprostu nowe auta to straszna kupa i tyle...
Rabbi Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Poprostu nowe auta to straszna kupa i tyle... I tu jest pies pogrzebany Aż strach pomyśleć co za szit będą produkować za 10lat
horny devil Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Poprostu nowe auta to straszna kupa i tyle... I tu jest pies pogrzebany Aż strach pomyśleć co za szit będą produkować za 10lat Może ktoś jednak pójdzie po rozmów do głowy jak swego czasu mercedes z gnijącą budą. Jeszcze z fabryki nie wyjechał a już go rdza żarła - było głośno potem uchichło. Ktoś za jakiś czas wpadnie jak inaczej z nas kasę wydusić, i auta znowu starczą na kilka lat
rapix Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Tak jak pisałem wcześniej kup używke od Passata cc będziesz miał chociaż fajne długie biegi które na autostradach przydadzą się
danielom Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Poprostu nowe auta to straszna kupa i tyle... I tu jest pies pogrzebany Aż strach pomyśleć co za szit będą produkować za 10lat Może ktoś jednak pójdzie po rozmów do głowy jak swego czasu mercedes z gnijącą budą. Jeszcze z fabryki nie wyjechał a już go rdza żarła - było głośno potem uchichło. Ktoś za jakiś czas wpadnie jak inaczej z nas kasę wydusić, i auta znowu starczą na kilka lat Wystarczy spojrzeć na nowego Sprintera albo blizniaczego Craftera, wtedy ta teoria srednio ma zastosowanie bo gnija na potege
horny devil Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Poprostu nowe auta to straszna kupa i tyle... I tu jest pies pogrzebany Aż strach pomyśleć co za szit będą produkować za 10lat Może ktoś jednak pójdzie po rozmów do głowy jak swego czasu mercedes z gnijącą budą. Jeszcze z fabryki nie wyjechał a już go rdza żarła - było głośno potem uchichło. Ktoś za jakiś czas wpadnie jak inaczej z nas kasę wydusić, i auta znowu starczą na kilka lat Wystarczy spojrzeć na nowego Sprintera albo blizniaczego Craftera, wtedy ta teoria srednio ma zastosowanie bo gnija na potege ale np ford poszedł po rozum do głowy i transit "przestał" gnić jak w poprzednich latach.
rapix Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 a nie ślizgały Ci się sprzęgła w dsg ? skoro tak dużo tych opiłków było ?
horny devil Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Siemian znajomy ma na sprzedaż DSG. DSG DQ250 R32 sprawna w 100% 1600zl. Nie znam się i nie wiem czy Ci to podpasuje ale piszę ;P bo może akurat
Rekomendowane odpowiedzi