Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gdzie Odczytać Kolor Lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam auto bez książki serwisowej, wklejek pod tylną kanapą i w bagażniku nie ma. Potrzebny kod lakieru, skąd go wziąć??

Opublikowano

W bagażniku na tej naklejce nie ma? Jaki rok auta?

Opublikowano

naklejka powinna być w kole zapasowym a jak nie masz to zawsze możesz a aso podać nr win i ci powiedzą

Opublikowano

A4 b8, 2010 rok.

W bagażniku na tej naklejce nie ma? Jaki rok auta?

A4 b8, 2010 rok.

Opublikowano

W takim razie tak jak kolega wyżej, z nr VIN udać sie do serwisu

Opublikowano

W sedanie wlepka jest w kole. W avancie pod kanapą. Dziwi mnie ze u Ciebie nie ma. Zostaje jeszcze książka ale skoro brak, co też mnie dziwi przy tak młodym aucie zostaje tylko serwis.

Opublikowano

Nie ma opcji żeby auto wyjechało z fabryki/salonu bez wlepy. Bardziej zainteresowałbym się tym faktem i zbadaniem sprawy dlaczego wlepy brak niż kodem lakieru, który de facto jak już koledzy zauważyli podany zostanie w aso po numerze vin.

Opublikowano

W sedanie wlepka jest w kole. W avancie pod kanapą. Dziwi mnie ze u Ciebie nie ma. Zostaje jeszcze książka ale skoro brak, co też mnie dziwi przy tak młodym aucie zostaje tylko serwis.

Nie ma opcji żeby auto wyjechało z fabryki/salonu bez wlepy. Bardziej zainteresowałbym się tym faktem i zbadaniem sprawy dlaczego wlepy brak niż kodem lakieru, który de facto jak już koledzy zauważyli podany zostanie w aso po numerze vin.

Auto kupione z Robertem w DE, juz po raz drugi. Książki nie ma, bo nie było, a i tak książkę mam gdzieś. Mam wydruk z ASO do ostatniego dnia przed kupnem i to jest podstawa, ale tam kodu lakieru nie ma. I jeszcze raz: wlepek pod siedziskiem i we wnęce nie ma. Dywagacje czy bite czy nie, NIE wchodzą w rachubę: NIE BITE.

Opublikowano

Ok nie bite ale bardzo dobrze wyprane. ; ) Nie ważne dlaczego, fakt jest taki, że wlepa była i jej nie ma, a kod jak już wspomnialem - po numerze vin najlepiej w aso. Internetowym dekoderom vinu bym nie wierzył.

Opublikowano

Ok nie bite ale bardzo dobrze wyprane. ; ) Nie ważne dlaczego, fakt jest taki, że wlepa była i jej nie ma, a kod jak już wspomnialem - po numerze vin najlepiej w aso. Internetowym dekoderom vinu bym nie wierzył.

Powiem Ci tak: poprzednie auto też miałem bez wlepek, też b8, choć książkę miałem i wydruk z ASO też. Auto pewne 100%. Siedziska zdejmuję przy okazji montażu CA. To co? Plaga jakaś czy stonka żre wlepki :wink: ? Po zerwaniu siedziska zawsze jest tam lekki "syfek", np: jakaś moneta, długopis czy ołówek i masa przeróżnych paprochów... a wlepek nie ma. Ktoś usunął wlepkę i nawrzucał długopisów??? Te zatrzaski mocujące siedzisko są jednorazowe i po kazdym jego zerwaniu trzeba je wymienić - zawsze były ori. Tam NIKT poprostu nie zaglądał tylko po to, żeby zerwać wlepkę. Znam różne numery, ale to jest zbyt pracochłonne dla picerów :P .

Z resztą byłem dziś w ASO i mam już wszystko, ale zasięgnąłem języka co do tych wlepek w aucie: książka - zawsze TAK, auto - "różnie z tym jest".

Opublikowano

ważne że już masz kod lakieru :) możesz malować pół auta :D

Opublikowano

ważne że już masz kod lakieru :) możesz malować pół auta :D

Droga Młodzieży :decayed: - nabijanie pstów proponuję w merytorycznych dyskusjach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...