davidlive Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Siemanko, w sobotę wróciłem od Grześka po programie i i zabawie z gazem w mojej bryce. W aucie zrobione sa takie małe mody: wtryski BEX filtr K&N wydech 2.5" (przy samej turbinie 2.75") Gdy kupiłem auto turbina była juz regenerowana, widac że gruszka była dana nowa. Gdyby był IC mysle że około 210ps i 310Nm bt pokazało Auto seryjnie ma pompe paliwa od eSy. Jak sie okazało padnięte były dwie cewki a w trakcie strojenia wysrały sie kolejne dwie Brakuje FMIC koniecznie i TIPa, ale takie bajerki innym razem. oto wyniki:
wampir Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jak na k03-005 to wynik robi wrazenie!
davidlive Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Niech Grzegorz wypowie sie na temat turbinki Jak na k03-005 to wynik robi wrazenie!
jacek70 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Super rezultat przy stosunkowo niewielkiej inwestycji.
gregor10 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zdrowy motor + niesamowicie mocno dmuchające k03-005 = efekt jak wyżej
McGiver Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Panowie nie to ze sie przypierdalam do kogoś, ale takie kreski mocy to w dobrym TDI są ze zjebanym niutem niecałe 5200RPM to ma klekot na dobrym paliwie podobne kreski miał Omen w swoim (AWT) sprzecie na takiej samej suszarce z fmickiem i wyprutym katem o ile pamietam ( albo i nawet odetkanym wydechem juz). W ośce jechało to naprawde juz miło. Zrobienie 200KM+ na tej suszarce to wynik zajebiejszczy. Szacun
gregor10 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Geremi - w sensie że dobrze jest czy źle wg Ciebie , bo nie ogarniam przekazu ? Tydzien strojenia tego wozu zrobił swoje , częsci nowych też troche wpadło... żeby nie powiedzieć że majątek wpompowany został A nad strojeniem siedziałem dobre kilka dni , David chciał mieć coś wyjątkowego , a że auto dopracował sobie chłopak jak umiał - co niezle mu wyszło nawiasem , ja tylko kilka małych rzeczy jeszcze dojrzałem no i praca nie poszła na marne. Fakt że auto zrobiło setki kilometrów i spaliło hektolitry paliwa podczas strojenia i Dawid musiał wysłuchiwać że ciągle wyszukuje jakies bzdury do ogarnięcia w aucie , ale Dawid chyba nie żałujesz ?
wampir Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 No i "rakiet fjułel" czyli lpg a nie jakes dziadostwo
McGiver Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Geremi - w sensie że dobrze jest czy źle wg Ciebie , bo nie ogarniam przekazu ? Tydzien strojenia tego wozu zrobił swoje , częsci nowych też troche wpadło... żeby nie powiedzieć że majątek wpompowany został A nad strojeniem siedziałem dobre kilka dni , David chciał mieć coś wyjątkowego , a że auto dopracował sobie chłopak jak umiał - co niezle mu wyszło nawiasem , ja tylko kilka małych rzeczy jeszcze dojrzałem no i praca nie poszła na marne. Fakt że auto zrobiło setki kilometrów i spaliło hektolitry paliwa podczas strojenia i Dawid musiał wysłuchiwać że ciągle wyszukuje jakies bzdury do ogarnięcia w aucie , ale Dawid chyba nie żałujesz ? W sensie takim że seryjna k03 to szit a robota, czas i zapał w to wpompowany nie do przeliczenia na żadną walute. Zrobienie takich kresek na tym zestawie to kawał zajebistej roboty i tylko zjeby takie jak my to rozumieją. Za jakies dwa tygodnie poskładam jak dobrze pójdzie suszarke prawie z najmocniejszym upgradem jaki da sie zrobić w wersji P&P i bedzie trzeba ją wsadzić komuś i wysłac do ciebie na strojenie, żeby zobaczyć ile to wypompuje bez "przezroczystej" muszli
gregor10 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 W sensie takim że seryjna k03 to szit a robota, czas i zapał w to wpompowany nie do przeliczenia na żadną walute. Zrobienie takich kresek na tym zestawie to kawał zajebistej roboty i tylko zjeby takie jak my to rozumieją. Za jakies dwa tygodnie poskładam jak dobrze pójdzie suszarke prawie z najmocniejszym upgradem jaki da sie zrobić w wersji P&P i bedzie trzeba ją wsadzić komuś i wysłac do ciebie na strojenie, żeby zobaczyć ile to wypompuje bez "przezroczystej" muszli rozumiemy się bez słów na przyszłość też proponowałem większą suszarke, no ale nie zawsze wszystko jest tak jak by się chciało mojego czasu poswieconego nie liczę , z tym że ja tak mam że jestem taki krejzolem i robie coś co wydaje się bez sensu np siedze tydzien nad takim 1.8T gdzie każdy by już dawno odpuścił z 10km mniejszym wynikiem ale ja lubie zrobić czasami coś ciekawego i tak jak mówisz, tylko My to rozumiemy.... ale teraz dla odmiany zrobimy coś ciekawszego - abf+t ale to już inny temat
McGiver Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 ale teraz dla odmiany zrobimy coś ciekawszego - abf+t ale to już inny temat i ja to nazywam mieć pozytywnie zryty caban biore Nie udzielam żadnej gwarancji nawet rozruchowej
davidlive Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Geremi - w sensie że dobrze jest czy źle wg Ciebie , bo nie ogarniam przekazu ? Tydzien strojenia tego wozu zrobił swoje , częsci nowych też troche wpadło... żeby nie powiedzieć że majątek wpompowany został A nad strojeniem siedziałem dobre kilka dni , David chciał mieć coś wyjątkowego , a że auto dopracował sobie chłopak jak umiał - co niezle mu wyszło nawiasem , ja tylko kilka małych rzeczy jeszcze dojrzałem no i praca nie poszła na marne. Fakt że auto zrobiło setki kilometrów i spaliło hektolitry paliwa podczas strojenia i Dawid musiał wysłuchiwać że ciągle wyszukuje jakies bzdury do ogarnięcia w aucie , ale Dawid chyba nie żałujesz ? Nie żałuje :grin: Ja tam zadowlony jestem z rezultatu, nie powiem przy tej masie auta i napędach samochód nie zape***dala ale radzi sobie całkiem spoko. auto szykowane jest pod docelowa moc około 230 KM czyli k03s hybryda, ale jeśli kasa pozwoli ( a chyba tak będzie) to wleci coś z serii gt garretta, i mysle że okolice 250-260 byłoby miło zobaczyć na wykresie. Pewnie ktos zapyta o kiego diabła ładował kase w ta turbinę? Odpowiem tak, auto i tak nie brykało jak trzeba, Grześ porobił co go bolało a że turbawka okazała się chyab nawet lepsza niż nowa to i dmuchnęło sie kika źróbków więcej Trzeba cieszyś sie maco którą sie ma tak szybko odchodzi :wink:
Rekomendowane odpowiedzi