krzyniek Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 mam takie pytania: 1.czy archiwum naszych rozmów zapisuje się też gdzieś na serwerze? 2.czy jak skasujemy archiwum gg w naszym kompie to go po prostu już nie ma ? bo koleżanka twierdzi że jej były ściąga z serwera jej wiadomości i całe archiwum (które to ona kasuje u siebie na kompie) mówi że zna fakty o których ona tylko przez gg rozmawiała, ile w tym jest prawdy? doradźcie coś bo nie wiem co jej powiedzieć.
YATES Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Archiwum zapisuje się na twardym dysku, a nie na serwerze. Spróbuj wejść u kogoś na komputerze na GG i wejdz w archiwum - napewno bęzie puste. Dla 100% pewności w GG jest opcja nie archiwizowania rozmów.
matig7 Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Archiwum nie jest zapisywane na żadnym serwerze. Wszystkie rozmowy są zapisywane na dysku w pliku archives.dll lub archives.dat. Jak chce się pozbyć zapisanych rozmów to niech usunie te pliki. Może być i tak, że gość ma dostęp do jej komputera i może sobie wszystko "podglądać"
Michas Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 a może to nie kwestia gadu gadu, ale programu szpiegujacego ... niech sobie dobrze przeskanuje dysk jakimś dobrym antywirusem i antytrojanem.... majac zainstalowany na dysku odpowiedni programik mozna zdlanie obserowowac u siebie dokladnie to co ta osoba pisze, baaa nawet mozna pisac za te osobe.... nie wspominajac oczywiscie o takiej blachej opcji jak szperanie po dysku... :gwizdanie:
matig7 Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 a może to nie kwestia gadu gadu, ale programu szpiegujacego ... niech sobie dobrze przeskanuje dysk jakimś dobrym antywirusem i antytrojanem.... majac zainstalowany na dysku odpowiedni programik mozna zdlanie obserowowac u siebie dokladnie to co ta osoba pisze, baaa nawet mozna pisac za te osobe.... nie wspominajac oczywiscie o takiej blachej opcji jak szperanie po dysku... :gwizdanie: Dokładnie to miałem na myśli. Mówisz, że to jej były a więc z pewnością miał wcześniej fizyczny dostęp do jej komputera. Nie jest problemem zainstalować jakiś program do zdalnego dostępu. Nie muszą to być wcale żadne trojany. Oczywiście niech przeskanuje sobie cały dysk ale oprócz tego trzeba sprawdzić czy nie ma zainstalowanych innych programów.
jacekm Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Zapewne jakiś keylogger działa w tle i kasowanie archiwum nic nie da. Co "wystuka" to się zapisze
OLO_GDA Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 jak usuniesz konkretna rozmowe z archiwum gg to banalnym programem mozna ja przywrocic. ale musisz miec plik z archiwum przy sobie.
krzyniek Opublikowano 13 Września 2008 Autor Opublikowano 13 Września 2008 dzięki panowie za obszerne wyjaśnienia wyjaśnię jej na czym sprawa polega bo dziewczyna nerwowo już nie wytrzymuje.
krzyniek Opublikowano 13 Września 2008 Autor Opublikowano 13 Września 2008 mówi że skanowała i antywirusem sprawdzała i coś tam znalazł i usunął, a dodam że jak to mówi komp jej czasem "zamula" - czy może to być związane z tym programem szpiegującym? i jeszcze zadała dodatkowe pytanie czy ktoś obcy może poprosić operatora komórkowego o biling rozmów/smsów (telefon ma na kartę bez abonamentu) bo twierdzi że on przysyła jej smsy o podobnej treści jak te co dostaje od znajomych itd. czy dziewczyna może po prostu jest już przewrażliwiona...
Reggi Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 po prostu jest już przewrażliwiona... ...Zaaopiekuj sie nią ... Niech umówi sie kolesiem i wystosuje soczystego kopa w jego krocze Do bilingu chyba tylko ona może mieć dostęp..
krzyniek Opublikowano 13 Września 2008 Autor Opublikowano 13 Września 2008 ...Zaaopiekuj sie nią ... nie mogę to tylko/albo aż dobra przyjaciółka, tyle co mogłem to zrobiłem
Reggi Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 ...Zaaopiekuj sie nią ... nie mogę to tylko/albo aż dobra przyjaciółka, tyle co mogłem to zrobiłem ..przyjaźń to ściema ..Atakuj Krzyń
mydlo Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Przygarnij kropka Albo zabierz na pizze do Gdańska Zaspy :polew:
jacekm Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 To już chyba desperacja. Rozwiązanie, które może Ją uspokoić : Format "C", nowy system, dobre zabezpieczenie anty-wszystko i dbanie o ten "system"
krzyniek Opublikowano 14 Września 2008 Autor Opublikowano 14 Września 2008 To już chyba desperacja. Rozwiązanie, które może Ją uspokoić : Format "C", nowy system, dobre zabezpieczenie anty-wszystko i dbanie o ten "system" mówiłem jej o tym, ale stwierdziła że jak na razie nie może tego zrobić bo musi sporo rzeczy które ma na dysku ponagrywać na płyty.
Muskel1 Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 To już chyba desperacja. Rozwiązanie, które może Ją uspokoić : Format "C", nowy system, dobre zabezpieczenie anty-wszystko i dbanie o ten "system" mówiłem jej o tym, ale stwierdziła że jak na razie nie może tego zrobić bo musi sporo rzeczy które ma na dysku ponagrywać na płyty. Niech sobie dziewczyna kupi dysk zewnetrzny i tam wszystko poprzenosi, jest duzo szybciej niz nagrywanie na plyty i pozniej znowu wgrywanie na kompa. Po postawieniu systemu niech za pomoca Acronis True Image stworzy sobie obraz dysku C i niech go na zewnetrznym umiesci. W razie nastepnego "ataku" przywracanie C z zewnetrznego trwa doslownie chwilke.
krzyniek Opublikowano 14 Września 2008 Autor Opublikowano 14 Września 2008 oki chyba jej to wszystko wydrukuje, bo na pamięć się przecież uczył nie będę
wojtas-audi Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 jest program gghack, ktory umozliwia odczytanie calego archiwum - mozna skasowac na kompie , a pozniej ten plik mozna wrzucic w gghack i odtwarza cale archiwum
YATES Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Niech nie nagrywa na CD tylko kopiuje do drugiej partycji czyli dysku D, a w czasie nowej instalacji Windowsa sformatuje tylko dysk C. Póżniej sobie spowrotem skopiuje na dysk C.
Rekomendowane odpowiedzi