Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Objawy padającej pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A taniej przypadkiem nie wyjdzie wymiana filtra a później dopiero tego wkładu ? Najwyżej zostanę z drugim filtrem który dorzucę komuś za pięćdziesiąt lat przy sprzedaży :) A tak to na kij mi sam wkład . ?

No jeżeli pompa faktycznie jest uszkodzona to wymiana wkładu i tak Cie nie ominie. Więc nie ma co kombinować. Zrobić to na raz.

Opublikowano

to w koncu zapolować na nową całą kompletną pompe czy tylko na sam wkład ?

Co do pompy, mam dziwne odczucia. Już kiedyś przy oldrucku mechanik chciał zmienić pompe, ale upierałem się że jednak smok olejowy czyścić trzeba. I odpukać, ale 20tyś spokoju jest ;) Po wymianie łańcuszka też ciszej pod maską. 
Strzele chyba w ten filtr paliwa, chyba ,że zatkał się gównem z baku.  W pooniedziałek tankowałem na rezerwie 40km, (nie raz mi się to zdarzało, ale pierwszy raz na nowym filtrze). Po tanku pod korek, od 2 dni auto syczy jak zła kobieta

Opublikowano

Wymienia się sam wkład. Pompa pierburga kosztuje w granicach 250 zł. Co się dzieje, że ostatnio tak dużo osób narzeka na te filtry paliwa?

Opublikowano

Odglos spod mojego samochodu. Uprzedze ze rzadko jezdze na oparach a paliwo tankuje na sprawdzonych stacjach. 

Opublikowano

A więc tak, tutaj wklejam link do loga 002 + 033
http://vaglog.pl/log-002_033_vQ4p8fv.html

Dzisiaj piszczenie które słychać na filmiku powyżej ustało, zaczęło się lekkie i dużo dużo cichsze brzęczenie. ???
Niepokoi też mnie jedna rzecz, mianowicie wczoraj w trasie po ok 330km FIS pokazywał spalanie 7.2l/100km przy prędkościach 130/150 i więcej. (co prawda było pare zwężek na autostradach, ale nie więcej jak 20km z tych łącznych 330). Dzisiaj wracając z pracy FIS wskazał 9.2litra jako średnie spalanie, gdzie z reguły pokazywał 10/11l. 
O co z tym chodzi ? Ktoś się spotkał z tym, że FIS zamiast zawyżyć to zaniżył wartość spalonego paliwa? 
I co dalej wykonać w sprawie tej pompy/ filtra ? Polecono mi log 032 i zmierzyć ciśnienie paliwa (haha, mechanicy do tego się nie kwapią nigdy :/)

Ogolnie bede jeździć aż stanie i nie odpali, wtedy laweta do mechanika i zmiana pompy. Coś mi sie zdaje, że paliwo kiepskiej jakości było wlane (Orlen- Piekary Śląskie, ul. Bytomska + ostatni Shell przed granica z Niemcami na A4- Zgorzelec--- POZDRAWIAM !!!).

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzebuje trochę. Robiłem pomiar ciśnienia i wychodzi mi stałe ciśnienie ponad 4 bary bez względu na obciążenie. Wydaje mi się że powinno się zmieniać w zależności od ciśnienia doładowania. Proszę o odpowiedź czy się mylę

Opublikowano

Może napisz o jaki silnik chodzi, jesli to 1.8t w b6 to jest dobrze.

Opublikowano

Silnik bfb 163 km w b6. Dzięki za info ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry, widzę temat w miarę odświeżony, mam podobny głos do filmu powyżej ale w B5 1.8T APU dodatkowo błąd lambdy sie pojawia, mam instalcje lpg ale jak na razie zakręcony zawór na butli i logi robione na benzynie, filtr paliwa wymieniony.

image.png

BŁĄD sondy pojawia sie tylko jak auto jest zimne, jeśli sie rozgrzeje usunę błąd to sie nie pojawi, ale jak ostygnie - następnego dnia rano- znowu sie pojawia po przejechaniu 5-6km

logi 002,033:
http://vaglogi.pl/log-002_033_F5ZNi3.html

nagranie:

https://drive.google.com/open?id=1feasa9Pv2NhPQjx0xBEceHqsk0DMb51X

Edytowane przez KingRaider
dodanie linku logów

Opublikowano

Logi ok, a sonda do wymiany, bo pewnie długo się rozgrzewa albo jeszcze co innego ją boli i wywala błąd...