szeryf Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 marcin, a próbowałeś tylko przelutować punkty lutownicze diód? u mnie to pomogło, wcześniej zielone podświetlenie świateł włączało się tylko czasami, przez przypadek to zauważyłem bo myślałem że tego podświetlenia po prostu nie ma teraz świeci ładnie cały czas koledzy a jak to jest z podświetleniem kropki? jest, czy go nie ma? bo pomimo przelutowania wszystkich diód kropka nie świeci:/
marcin9680 Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam! Kolego "szeryf85" nie jeszcze tego nie robilem czyli nie przelutowywalem punktow lutowniczych w owym przelaczniku , musze sie za to wziasc bo troche mnie to wkurza mimo ze wlacznik bedzie zmieniony na taki z funkcja Auto to przydalo by sie ten stary naprawic i jeszcze za jakas dobra kase pchnac dalej. Kolego a co do tej kropki to uwazam ze powinna swiecic bynajmniej tak jest we wlaczniku w Moim aucie , po przekreceniu pokretla na postojowki odrazu zapalaja sie wszystkie diody oprocz tej jednej z z ktora mam problem i gasnie po paru sekundach Zalaczam zdjecie pokazujace podswietlona kropke w pokretle wlacznika swiatel. http://img100.imageshack.us/img100/9152/20121112095324.jpg Pozdrawiam.
szeryf Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zalaczam zdjecie pokazujace podswietlona kropke w pokretle wlacznika swiatel. http://img100.imageshack.us/img100/9152/20121112095324.jpg Pozdrawiam. No to pozostaje mi wymiana diody:) Mam w domu jakieś zwykłe czerwone, zobaczymy czy da radę
dziako Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 też się chyba wezmę za włącznik ---------- Post dopisany at 15:52 ---------- Poprzedni post napisany at 00:56 ---------- jakiego koloru mają diody od halogenów i przeciwmgielnych? Obydwie mam prawdopodobnie spalone, a nie widziałem wcześniej jakiego były koloru DSC06828.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl
Wandet15 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zielona i zółta z tego co pamiętam ale nie wiem jaka kolejność
dziako Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zielona i zółta z tego co pamiętam ale nie wiem jaka kolejność na zdjęciu, jak dobrze widzę zielona tak jakby była od halogenów, więc żółta to pewnie przeciwmgielne
ruks Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jak w rozporządzeniu o warunkach technicznych pojazdów - zielona przeciwmgłowe przód, zółta tył
dziako Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jak w rozporządzeniu o warunkach technicznych pojazdów - zielona przeciwmgłowe przód, zółta tył powierdziłeś, że oko mnie nie zawiodło w weekend biorę się za wymianę
pakotomasz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 A mi się wydaje, że chyba jest na odwrót (żółta halogeny, zielona przeciwmigielne) Jutro muszę to sprawdzić, bo sam nie jestem pewien:decayed:
dziako Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 A mi się wydaje, że chyba jest na odwrót (żółta halogeny, zielona przeciwmigielne) Jutro muszę to sprawdzić, bo sam nie jestem pewien:decayed: o prosze kolego jakbyś mógł sprawdzić to byłbym wdzięczny. Lipa by była jakbym założył odwrotnie
dziako Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Może to wam pomoże http://images50.fotosik.pl/1811/3fea81462d18ba18m.jpg a te dwie ikonki (pod halogenem i przeciwmgielnymi) nie powinny być podświetlone ---------- Post dopisany at 23:29 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ---------- dzięki za fotkę
pakotomasz Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 A jednak się myliłem:facepalm: Dziś sprawdziłem i zielona to halogeny, a żółta to przciwmgielne. Sorki:embarrassed:
szeryf Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 a te dwie ikonki (pod halogenem i przeciwmgielnymi) nie powinny być podświetlone ---------- Post dopisany at 23:29 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ---------- dzięki za fotkę miałem dwa przełączniki i w obu te dwie ikonki nie są podświetlone
bobikos Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 a te dwie ikonki (pod halogenem i przeciwmgielnymi) nie powinny być podświetlone Podświetlone są wtedy jak się samemu regeneruje włącznik. W oryginale białe znaczki pod spodem są namalowane, a gdy używasz szablonu to ich powierzchni nie malujesz czarną farbą.
dziako Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 a te dwie ikonki (pod halogenem i przeciwmgielnymi) nie powinny być podświetlone Podświetlone są wtedy jak się samemu regeneruje włącznik. W oryginale białe znaczki pod spodem są namalowane, a gdy używasz szablonu to ich powierzchni nie malujesz czarną farbą. to zajmujesz się regeneracją, czy tylko dla siebie?
bobikos Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie zajmuję się, odpowiadam tylko na Twoje pytanie.
dziako Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 czy mogę sprawdzić zasilaczem te diody jak są przylutowane do płytki (chcę mieć pewność, że są spalone) nic nie popalę
Slawek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 U mnie nie świeciło dwie diody, myślałem że dwie muszę wymienić a tu po sprawdzeniu okazało się że tylko jedna do wymiany i po wymianie obie zaświeciły Ja sprawdzałem diody baterią 4,5 V (jakoś mi się taka znalazła w domu).
Rekomendowane odpowiedzi