Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Włącznik świateł, rozbiórka, naprawa podświetlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja miałem podrapany włącznik i padnięte poświetlenie,miałem go zrobić ale zdecydowałem się zmówić tzn znajomy zamówił mi, na ebaju włącznik w cenie ok 60zł z przesyłką z Hongkongu ,przesyłka szła 3tyg,sprzęt działa b.dobrze i wygląda super,i nie będzie się wycierał bo nie jest pokryty tym badziewiem co fabryka wypuszczała.

Z Hongkongu mam też pokrywę podłokietnika ,w starej połamało się zamknięcie,pokrywa jest pokryta sztuczną skorą ,sciskajac zawiasy wymontowałem starą i zamontowałem nową i pasuje super

Edytowane przez PRZEMEKC

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Faktycznie zabieg totalnie banalny :) Z wyjęciem przełącznika, przelutowaniem diody, złożeniem do kupy, zapodaniem do samochodu i "testem" ;) zeszło się góra 30 minut.

Też miałem brak podświetlenia z prawej strony. Przepalona była jedna z dwóch diodek a jak wspomniał któryś z Kolegów są one szeregowo polutowane więc i druga nie świeciła choć była sprawna. Diodkę wziąłem zwykłą 3mm czerwoną jakich pełno w każdym sklepie z rumplami elektronicznymi.

Delikatne otarcia, które były na rancie wyłącznika zamazałem zwykłym matowym markerem niezmywalnym i nic nie widać :)

Polecam zabieg, bo zajmuje chwilkę a efekt, radość i satysfakcja bezcenne :)

Opublikowano

Marker nawet ten nie zmywalny z czasem też się niestety wyciera. Polecam zestaw naprawczy a przynajmniej kółko z ikonami . To wystarczy na początek.

Opublikowano

Marker nawet ten nie zmywalny z czasem też się niestety wyciera

wiem wiem, że to mało trwały sposób. Jednak troszkę wytrzyma. Dzienne mam zapalane automatem (długie na 30%) więc na okrągło nie majstruję przy wyłączniku a jednak zawsze nie widać białego przetartego paska na rancie :)

Opublikowano

Panowie podpowie ktos, jak zdemontowac ten element na pierwszym zdjeciu?male_5bf899f118ebcbd59ddd6cbf79a2d64.jpg

Bo chcialem sobie go wymienic i tą obwódke do okola niego, ale jak narazie wyjalem i zmienilem tylko tą obwódkę

male_68fc15610211f6cde8b39f7d105.jpgmale_f92c4038482c889d0004e4e1591.jpg

Opublikowano

Przekręć w lewo na przeciwmgielne przód i zdecydowanie ciągnij. Wychodzi dość łatwo

Opublikowano

Nie trzeba nic nigdzie odcinac/podcinac itd, da sie poprostu to wyjac?

Opublikowano

Moim zdaniem trzeba. W warsztacie masz temat, gdzie podciąć.

Opublikowano

jest rozbieralny więc ciąć nie trzeba, w zakładce wnętrze B6/B7 w zestawie naprawczym wyłącznika świateł na stronie 5 wrzuciłem link do pobrania jak go rozbierałem

nic trudnego, 5 min roboty :decayed:

Opublikowano

witam u mnie swieca sie ciagle halogeny i nie moge ich wylaczyc a po zatym nie dziala syglal zostawionych swiatel czy wymiana wlacznika pomoze?

Opublikowano

Miałeś tak wcześniej? Co kombinowałeś z włącznikiem?

Opublikowano

witam u mnie swieca sie ciagle halogeny i nie moge ich wylaczyc a po zatym nie dziala syglal zostawionych swiatel czy wymiana wlacznika pomoze?

Źle złożony włącznik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

umnie po zmianie pokretla ciezko jest wlaczyc swiatla przeciwmgielne i jak wlaczam swiatla pozycyjne to swieci sie kontrolka od swaitel mijania i przy otwieraniu drzwi nie podswietla wlacznika swiatel

Edytowane przez adi55

Opublikowano

Źle go poskładałeś. Rozbierz jeszcze raz.

Opublikowano

oki,dziek iza info

dalej niemoge dosc ladu z wlacznikiem co ustawie to niemoge do pierwotnych ostawień wrucic,jest moze opcja wagiem zeby ustawic wlacznik

Opublikowano

Nie. Musisz go dobrze złożyć. W sumie to jesteś mistrzem, bo ile razy rozbierałem, rak ani razu nie złożyłem źle.

Opublikowano

przekrecam go i niemoge do pierwotnych ustawien wrucic

Opublikowano

Musisz pokombinować.

Opublikowano

kolego jak go ustawie jak ma byc i zeby go wyprostowac i zapiac to co trzeba zrobic ???

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z poskładaniem tego wyłącznika.

Sytuacja jest taka, że wogóle nie mogę halogenów załączyć, a jak włączam postojówki no to odrazu załączają mi się światła mijania....