antonio Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 jeżeli za cenę rozrządu to niech swap'uje choćby nawet i na spocie... ...użyczę VAG'a do ewentualnego kodowania....
Tomeks Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 chili be piuntka dwaipółtedi do Bukowiny nie poleci Lodówa,Patrycja,Fazy,bagaże i pare krat piwa... ...w zglebowanym 1,6 Fazy,only wymiana silnika,nie baw się w naprawy,bo i tak będzie c**jnia
Tomeks Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 ARECZKA pogoniła WISŁĘ :kox: :kox: jeszcze jestem w szoku ale jak piknie grali
GILI Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 be piuntka dwaipółtedi do Bukowiny nie poleci za tydzień ma być 180 PS ...
Łepski Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 ARECZKA pogoniła WISŁĘ :kox: :kox: A bylo: "Doda Doda Doda, robi loda" jak ~3 lata temu :?:
Alona Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Chłopaki katastrofa silnik mi dzisiaj pierdyknął auto stoi u mechaniora ,rozebrali już co nie co i widać ,że rozrząd się cały rozsypał ,a co za tym idzie będzie coś jeszcze jutro jadę to na spokojnie obejżeć no patrzcie, to samo co u mnie jakiś miesiac temu :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 06 Marzec 2010, 00:46_________________________________________________swapować na niby igłe czy nawet na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą, chyba zaczynam powoli mysleć, że jednak te 2,5 tdi jest do dupyyyyyyyyyy
Tomeks Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą, no właśnie z B niema problemu z wałkami i resztą
GILI Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Chłopaki katastrofa silnik mi dzisiaj pierdyknął auto stoi u mechaniora ,rozebrali już co nie co i widać ,że rozrząd się cały rozsypał ,a co za tym idzie będzie coś jeszcze jutro jadę to na spokojnie obejżeć no patrzcie, to samo co u mnie jakiś miesiac temu :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 06 Marzec 2010, 00:46_________________________________________________swapować na niby igłe czy nawet na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą, chyba zaczynam powoli mysleć, że jednak te 2,5 tdi jest do dupyyyyyyyyyy to jednak nie to samo co u ciebie wysrał się rozrząd, pompa wody i rolki wszystko na raz. Więc winą nie jest silnik tylko jakaś część rozrządu lub sztuka jego wymiany. wałki są nie tknięte i ciągle w bdb stanie. Skrzypienie było słychać jakieś 2 tygodnie,a Fazy nie zareagował prawidłowo odstawiając auto do mechanika tylko jeździł. AKE jest suchy 3 lata młodszy i przed montażem będzie dokładnie sprawdzony..., ma pompę po regeneracji. Mimo wszystko trzeba zweryfikować temat, bo części miałem od TOM77, a robotę wykonał mój stały mechanik. Więc trzeba dojść kto zawiódł, czy do awarii przyczyniło się co innego, bo za miesiąc chcę wymieniać rozrząd w moim AYM-ie na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą, no właśnie z B niema problemu z wałkami i resztą cena takiego motoru jest problemem :gwizdanie:
Cristoforo Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 ja rorząd teraz bede kupować w ASO a reszta osprzetu na bdb zamiennikach
Łepski Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 ja rorząd teraz bede kupować w ASO a reszta osprzetu na bdb zamiennikach Wady produkcyjnej i tak sie nie ustrzezesz
GILI Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 ja rorząd teraz bede kupować w ASO a reszta osprzetu na bdb zamiennikach Wady produkcyjnej i tak sie nie ustrzezesz Wydaje mi się,że padła pompa wody( SKF) zacierała się i chwilami blokowała,widać w niektórych miejscach wytarcia na kółku. W wyniku tarcia zagrzał się pasek przeniósł temperaturą na rolki wytopił się smar i wszystko się w końcu rozpadło. Pasek jest ostro wytarty ale się nie urwał( Gates można śmiało polecać)...
Tomeks Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Pasek jest ostro wytarty ale się nie urwał( Gates można śmiało polecać)... miałem tak w passacie 1.9 na pompkach,wyjebało większość ząbków,ale się nie urwał,myślałem,że silnik do wyjebania,ale po wymianie paska śmigał dalej,kompletnie nic nie stało się z silnikiem
GILI Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Pasek jest ostro wytarty ale się nie urwał( Gates można śmiało polecać)... miałem tak w passacie 1.9 na pompkach,wyjebało większość ząbków,ale się nie urwał,myślałem,że silnik do wyjebania,ale po wymianie paska śmigał dalej,kompletnie nic nie stało się z silnikiem zęby są całe,ale co z tego jak niema kulek w rolkach...
Łepski Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 zęby są całe,ale co z tego jak niema kulek w rolkach... "Ostatnia linia obrony" :?: Zdjeli glowice :?: Moze nie doszlo do spotkania skoro pasek sie nie zerwal:mysli:
Tomeks Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Moze nie doszlo do spotkania skoro pasek sie nie zerwal :mysli dokładnie
GILI Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Wiem jeszcze o BDG za 4tyś, ale sam silnik, więc swap był by znacznie bardziej kosztowny.
Tomeks Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Wiem jeszcze o BDG za 4tyś, ale sam silnik, więc swap był by znacznie bardziej kosztowny. jeżeli Fazy zamierza jeździć autem jeszcze pare lat,to warto się zastanowić ...choć ewentualna naprawa narywania,będzie zbliżona kosztownie do ewentualnej naprawy hydrauliki w AKE,więc jeżeli AKE jest w dobrej cenie i kompletny,to...
mirefire Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 siemka :> kupiłem tempomat..... :gwizdanie: trza by się umówić na próbe kodowania.....o ile się da możemy podjechać na spota w środę ???? jeszcze jedna sprawa o której już pisałem..... Mój brat ma B5 2.5 AFB >strasznie mu szwankuje ( jak jest zimny to obroty nie podchodzą więcej niż 1800) zmieniliśmy odmę i wyczyściliśmy doloty, została nam jeszcze turbina, ale już kończą nam się pomysły czy można jakoś to zdiagnozować ( wszyscy mówią o logach)> jakie są możliwości zrobienia logów na spocie ???
Tomeks Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 siemka :> kupiłem tempomat..... :gwizdanie: trza by się umówić na próbe kodowania.....o ile się da możemy podjechać na spota w środę ???? jeszcze jedna sprawa o której już pisałem..... Mój brat ma B5 2.5 AFB >strasznie mu szwankuje ( jak jest zimny to obroty nie podchodzą więcej niż 1800) zmieniliśmy odmę i wyczyściliśmy doloty, została nam jeszcze turbina, ale już kończą nam się pomysły czy można jakoś to zdiagnozować ( wszyscy mówią o logach)> jakie są możliwości zrobienia logów na spocie ??? nie będzie problemu anonio zrobi kodowanie i logi,ostatnio za komplet płaciłem mu 50zł,ale troszkę się już znamy,więc zniżka była spora ...ale jak dobrze z nim zagadasz,to weźmie tyle samo
Rekomendowane odpowiedzi