dazwid Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Powiem tak, samochód wygląda ślicznie, ale ponad 40 tysięcy! złotych na naprawę... Za taką kwotę można by dwa przyzwoite samochody kupić. Ale takie są teraz czasy, nie robi się już samochodów na kilkanaście lat, tylko na kilka, po to żeby klient wrócił po nowy model.
dareczek1912 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witam również posiadam A4 z tym silnikiem , mam przejechane w tej chwili 160tys , ostatnie mi vzasy zaczął bardzo dużo brać okolo 1l/800km, postanowilem wymienić olej , został wymieniony na pół-syntetyk i teraz bierze około 1l/3000km,pozdrawiam
PawelJacob Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie wiem co robić. 2L/1000km to już pewnie rura olej leci...? Zobacz co tutaj wściekły Anglik zrobił pod ASO Audi: A tak w ogóle to zapraszam kolegę tutaj do dyskusji: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/281311-panika-olejowa-bierze-olej-20-tfsi/page-10#entry4453471 Jutro mam spotkanie w car shopie na godzinę 9 rano w związku z tym poborem oleju, mam u nich gwarancję na mechaniczne i elektryczne usterki na 3 lata, ale nie wiem czy ta usterka jest brana pod uwagę gwarancji. Już jestem w stresie. Dziwne bo olej nigdzie nie wycieka więc nie wiem gdzie to znika.... Witam również posiadam A4 z tym silnikiem , mam przejechane w tej chwili 160tys , ostatnie mi vzasy zaczął bardzo dużo brać okolo 1l/800km, postanowilem wymienić olej , został wymieniony na pół-syntetyk i teraz bierze około 1l/3000km,pozdrawiam Pół-syntety pomógł? A jaki zalałeś? dziwne że zamiana oleju pomogła hmmm
andynl Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 dziwne że zamiana oleju pomogła hmmm Na chwile pomogło a potem chlup
dareczek1912 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Pół syntetyk pomógł z tego względu ze jest bardziej gęściejszy niżeli syntetyk, póki co jest ok, ale jak bedzie dalej to się okaże
andynl Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 No jeszcze nikt olejem pierścieni/tłoków nie naprawił, a przynajmniej nie na długo
zabiello Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ciekawe jak zareagują samoregulatory luzów zaworowych na ten olej....
Rekomendowane odpowiedzi