Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Szara myszka powoli rezana - RNS-E, RS6, 1BA -> 1BE, ambiente a'la a6 c6, bix B8, pakiet s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przodu Ci nie pokażę bo wstyd pokazywać tę kozę A tak w ogóle to jakieś małe te kółka, mogłem zainwestować w 19"
Na razie tak jeżdżę, najpóźniej 11 kwietnia wpadnie -30mm, ale niewykluczone, że jeszcze przed świętami wpadnie Eibach
U Was też spadł dzisiaj śnieg który po 30 minutach się rozpuścił?

Dokładnie to samo pomyślałem jak założyłem u siebie że 18" to za mało :decayed: ale wcześniej jak miałem czarne nie kuło to tak w oczy..

Co do obniżenia jak go posadzisz niżej to zobaczysz że bez dystansów będzie lipa .. ;) tak jak u mnie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie, to nie jest aktualizacja z nowymi sprężynami :grin: Zakup przełożyłem na maj, w tym miesiącu postanowiłem wymienić rozrząd, paski i oleje ponieważ wyjeżdżam w weekend majowy więc wolę dmuchać na zimne :) Jestem już umówiony z mechanikiem na ostatni tydzień kwietnia. Ale to nie oznacza, że nic się nie dzieje... Wpadła na tył wycieraczka z Q5 oraz ramki klubowe :kox:

Full_Size_Render.jpg

Full_Size_Render_1.jpg

Full_Size_Render_2.jpg

Nareszcie woda z tylnej szyby dobrze się ściąga :kox: Będę musiał jeszcze pogrzebać przy spryskiwaczu bo nie działa, z przodu śmigają aż miło :hi:

Opublikowano

Mistrzu, a ty loginu tak przypadkiem nie zmieniłeś.... :D

Opublikowano

IMG_0264.jpg

Znasz może kod lakieru na tych felgach?

Edytowane przez afroo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Konrad, masz rację, zmieniłem nick. Na każdym forum mam taki więc i tutaj postanowiłem zmienić, a że użytkownik co założył sobie konto nie logował się od 2008 roku to Hugo bez problemu mi zmienił :hi:

Marcin, niestety nie znam kodu. Wiem tylko tyle, że to grafit perłowy :kox: Na dniach jak słońce będzie się tak utrzymywać to nawoskuję samochód i wrzucę kozę do tematu :grin:

26.04.2015 r.

Uwaga, uwaga... wrzucam do tematu porządnie wymytą i nawoskowaną kozę! :grin:

Full_Size_Render_2.jpg

Jak widać ciągle na zawieszeniu 1BA :facepalm: Niestety w tym miesiącu wymieniłem rozrząd, wszystkie filtry i oleje więc kieszeń trochę to odczuła. Mam nadzieję, że w maju samochód wyląduje na Eibach -30mm i od razu na amorkach 1BE bo średnio chciałbym zakładać sprężyny na amorki 1BA. Także z chęcią przygarnę cztery amortyzatory 1BE w bardzo dobrym stanie :hi:

02.06.2015 r.

Moduł BT + funkcja SDS od 17 maja hula aż miło :kox: Dziękuje za pomoc Rafałowi i Karolowi, gdyby nie oni to pewnie jeszcze bym tego nie podłączył :)

DSC_3288.jpg

DSC_3290.jpg

Dzisiaj przyjechała za to paczka z...

10965306_871442929592531_45660138_n.jpg

Ori amortyzatory 1BE z A4 B7 z 2007 roku :kox:

Numery Amortyzatorów:
Przód: 8E0 413 031 DG
Tył: 8E0 513 036 T

W przeciągu tygodnia/dwóch prawdopodobnie pojawią się też ori sprężyny z klasą wagową przód: 8 oraz tył: 9. Aktualnie na 1BA mam z przodu i z tyłu 10, czyli przy felgach 18-stkach dobra koza :doh:

Zawieszenie od kolegi Radosława - dzięki, amorki bardzo szybko do mnie dotarły, czekam teraz na sprężyny :kox:

Aktualizacja w tym miesiącu będzie trochę większa bo przyjechała też gałka zmiany biegów, czarna pikowana z A3 + czarny mieszek. Niestety sprzedawca się pomylił i zamiast wysłać pod 6-stkę to wysłał mi pod 5-cio biegową skrzynię :facepalm: Dzisiaj ją odesłałem, zapewne po tym długim weekendzie do mnie przyjedzie. Również ręczny poszedł do obszycia (będzie czarny pikowany), ale z tym chyba tak szybko nie pójdzie także jeżdżę na razie bez nakładki :grin:

We wnętrzu zostanie mi wymienić oświetlenie na ledowe żeby pasowało kolorystycznie do dekorów. Listę żarówek mam już zrobioną - Łukasz, dzięki za pomoc - także na dniach będę zamawiać. Po tym wszystkim wnętrze zostawiam w spokoju, trzeba pogrzebać trochę z zewnątrz :naughty:

Edytowane przez kaman

Opublikowano
:good: dobra robota. Poganiaj Rafala zeby mi podrzucil swoj reczny, to ogarne temat :decayed:

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Niezla fura :) Postaram sie ogarnac ten temat jeszcze w tym tyg zebyscie juz nie narzekali :P

Opublikowano

Rób jej zew sline

Opublikowano
  • Autor

Rób jej zew sline

No właśnie ciagle sie zastanawiam czy robić s-line czy s4. W przypadku s4 dyfuzor tylnego zderzaka moze sie zlewać z lakierem, natomiast przy czarnym, s-linowym dyfuzorze moze wyglądać to lepiej. Ale to odległy temat, priorytetem jest obniżenie auta zeby jakos wyglądało na tych felgach :)

Wysłane z jabłka

Opublikowano

Fajnie prezentuje się na tych felgach :)
Mam podobno bardzo a4 i właśnie taki kolor felg chciałbym wrzucić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rób jej zew sline

No właśnie ciagle sie zastanawiam czy robić s-line czy s4. W przypadku s4 dyfuzor tylnego zderzaka moze sie zlewać z lakierem, natomiast przy czarnym, s-linowym dyfuzorze moze wyglądać to lepiej. Ale to odległy temat, priorytetem jest obniżenie auta zeby jakos wyglądało na tych felgach :)

Wysłane z jabłka

Dyfuzor S4 i listwy S4 w tym kodzie lakieru wyglądają co najmniej do niczego. Ewentualnie jakbyś go przemalował.. ale to już nie będzie to. Na mojej byłej listwy S4 były założone może przez 3 min i zdjąłem :decayed:

Edytowane przez JawoR36

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Rób jej zew sline

Wysłane z jabłka

Dyfuzor S4 i listwy S4 w tym kodzie lakieru wyglądają co najmniej do niczego. Ewentualnie jakbyś go przemalował.. ale to już nie będzie to. Na mojej byłej listwy S4 były założone może przez 3 min i zdjąłem :decayed:

Ostatnio widziałem tylny zderzak z s4 i po porównaniu dyfuzora z moim lakierem stwierdzilem, ze to bez sensu, takze w grę wchodzi tylko s-line. Aczkolwiek przod z s4 chyba bardziej mi sie podoba, musiałbym zobaczyć na żywo [emoji41]

EDIT:

Przyjechały dzisiaj sprężyny - przód o dwie kategorie wagowe mniej, czyli 8, a tył jednak bez zmian - 10. Mam nadzieję, że siadzie równo i że na 1BE będzie mi się lepiej jeździła niż na 1BA :kox: Ale sprawdzę to dopiero po powrocie z wakacji także po 12 lipca :doh:

Wysłane z jabłka

Aktualizacja:

Na pokład wpadł czarny pikowany ręczny - dzięki biggman :hi: - oraz czarny mieszek z pikowaną gałką:

DSC_6710.jpg

DSC_6708.jpg

Parę dni temu zawitało również nowe oświetlenie wnętrza:

DSC_6717.jpg

Wszystkie żarówki zostały wymienione - z podsufitki, pakietu oświetleniowego, słoneczników, schowka, bagażnika, itd. Teraz pasują kolorystycznie pod oświetlenie dekorów :kox:

A po weekendzie wpada zawieszenie 1BE - przód 8, tył 10. Aktualnie jeżdżę na 1BA zarówno z przodu jak i z tyłu kategoria wagowa: 10 :doh: Mam nadzieję, że po zmianie nie będzie już kozą :hi:

DSC_6711.jpg

Edytowane przez kaman

Opublikowano
:kox: coraz bardziej mi sie autko podoba :)
Opublikowano
  • Autor

Dzięki Karol :hi:

Zawieszenie zmienione. Miałem nadzieję, że przód siadzie bardziej, a tu zonk :facepalm: Za to tył siadł idealnie :kox: Oby przód się ułożył i poszedł jeszcze w dół...

1BA z A4 B6 (2002 rok):
Przód: kategoria wagowa 10 - 68,5cm
Tył: kategoria wagowa 10 - 66,5cm

DSC_7794.jpg

1BE z A4 B7 (2007 rok):
Przód: kategoria wagowa 8 - 67cm
Tył: kategoria wagowa 10 - 64,5cm

DSC_7799.jpg

Według mnie jeszcze jest za wysoko :doh: Po weekendzie umyję parcha i zrobię lepsze zdjęcia :)

Edytowane przez kaman

Opublikowano

Faktycznie tył siedzi łasnie, przód zastrajkowal;) wymieniales tez gumy pod sprezynami?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Tak, gumy zostały wymienione. Nie mam pojęcia dlaczego tak słabo siadł ten przód. Jak się nie ułoży i nie pójdzie w dół to będę musiał coś z tym zrobić... :doh:

Przy okazji z przodu zostały wymienione tuleje wahaczy górnych i dolnych bo w starych gumy były już poprzecierane, a w niektórych całkowicie popękane.

Opublikowano

Tyl ladnie zszedl a z tymi przodami to chyba i 3 kategorie nizej byloby malo ehh

Opublikowano

To jak niby wszystko ok to pewnie coś zle dobrane spreżyny...

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Byłem pewien, ze dwie kategorie wagowe mniej beda w sam raz. Najwyraźniej trzeba zejść przynajmniej 4 kategorie. Poczekam troche i zobacze jak to sie ułoży. Jak praktycznie nic sie nie zmieni to bede szukać 6 i sie podmieni same sprężyny :kox:

Prawie wszystkie plany ktore chciałem zrealizować juz mam za soba.. Trzeba zacząć rozglądać sie za pakietem s-line [emoji86]

Wysłane z jabłka

Opublikowano

Ładna A4, pytanie na pw.