noxes Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Zamontowałem sobie w lampach przetwornice koito i od tego czasu mam problemy:-( Sprawa wygląda tak, ze po jakimś czasie gasnie jedna żarówka-bład n liczniku, a za chwilę druga-drugi błąd. Wyłączę włączę i znów jakiś czas jest ok. No szlak mnie trafia z tym samochodem już. Pytanie jak zakodować lampy xenon, moze to coś da. No nie ukrywam spiezy mi się z pordą.
wrclaguna Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Miałes ORI zenon ? czy dokładałes ?
noxes Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Dołożylem. Przetwornice koito d4s.
Fido Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Kolejne pytanie. Składałeś to na nowych częściach czy używka ?
noxes Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Przetwornice używki, żarniki nowe. Ale przed składaniem byłem u elektryka co by mi sprawdził przetwornice i powiedział, ze są sprawne.
Fido Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Celowałbym w te przetwornice. Ewentualnie coś nie tak z napięciem idącym do nich. Może podłącz je na krótko (bezpośrednio) do aku i sprawdź czy nie będzie się wyłączać.
wrclaguna Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Zmien na druga lampe i sprawdz czy bedzie to samo .
Fido Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 gasnie jedna żarówka-bład n liczniku, a za chwilę druga-drugi błąd Albo przetwornice się kończą albo zasilanie do nich nie teges. Tylko to mi przychodzi do głowy teraz.
noxes Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 A to teraz was zaskoczę, na początku gasly na skrzyżowaniach tam gdzie używałem kierunków ha ha ha:-) Dwie rzeczy mam do sprawdzenia po 1 kodowanie lamp xenon- ktoś coś podpowie? po 2 zasilanie- mam wrażenie, że jest za małe lub są jakieś przerwy. DO wnioskow takich dotarłem w momencie kiedy podłączyłem na stole obie lampy pod aku i co aku słabe było po potrząśnieciu lampa gasła. Kiedy połączyłem prostownik aku naładował się, lampa nie zgasła ani razu. Więc myślę, że to wina napięcia w samochodzie, gdzie więc teraz szukać przyczyny tego? Dodatkowe masy porobić do lamp?
Fido Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Dodatkowe masy porobić do lamp? Raczej posprawdzać istniejące. Kostki przeczyścić, sprawdzić ładowanie aku.
noxes Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Zastanawiające, dlaczego na żarówkach było ok, a na tych xenonach nie. Czy ktoś z obecnych tu napisze mi jak zakodować xenon? Szukam i nic nie widzę tu na forum.
GreGoriO Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 jak nie ma, jest w wątku o MCE szukać się nie chce?? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/100858-all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh/ Kodowanie modułu MCE w nadwoziu B60?xxx: Czujnik światła0 – brak1 – zainstalowany0x?xx: Moduł haka0 – brak1 – zainstalowany0xx?x: Reflektory0 – Halogenowe1 – Ksenonowe0xxx?: Kraj1 – Reszta Świata2 – Kraje skandynawskie (automatyczne włączanie świateł po zapłonie)3 – USA4 – Canada
noxes Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Taaa nic mi to nie dało, bo wraz nie wiem co gdzie i jak wpisać. Co to jest jakieś xxx?
Slawek Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Wybierasz sterownik 09 - Central. zesp. elektr., później 07 - Kodowanie, później wpisujesz (zamieniasz) w pierwszej kolumnie tylko liczbę która jest w pozycji pytajnika, powiedzmy że masz kodowanie 00001, to kodowanie reflektorów (0xx?x) na xenon będziesz miał 00011.
noxes Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Uhhh a już tak blisko byłem Alee dowiedziałem się, że mam moduł w wersji high, więc chyba trzeba się cieszyć. Otwiera to nowe opcje z tym, ze jak będe miał problemy z tym kodowaniem to wcześniej ją sprzedam Slawek, dzięki za wytłumaczenie.
adadur Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 jeśli przerabiałeś pod ori rozwiązanie wejdź tutaj, powinno pomóc: http://www.audi-portal.com/en/diagnostic/ecu.html jak nie to albo nie ogarniasz tematu przeróbki albo to jakaś rzeźba
noxes Opublikowano 12 Września 2014 Autor Opublikowano 12 Września 2014 No ręce opadają.... Zakodowałem na xenon i nic Dalej po jakimś czasie mi gasną. W lampy włożone są przetwornice i podłączone są do przewodów od świateł mijania i to cała filozofia. A czego one gasną to już nie wiem... Jestem w , zachciało się xenonów to teraz mam uhhh Dobra już wiem, to przetwornice/żarówki rozłączają się pod wpływem wstrząsów...
Fido Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 No widzisz. Mówiłem że coś z tymi przetwornicami nie tak.
noxes Opublikowano 12 Września 2014 Autor Opublikowano 12 Września 2014 No ręce opadają. Najgorsze jest to, że nie mam czasu na to
Gość cwiara Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Przy xenach i bixach nie ma żadnej filozofii. Koduje sie tylko jedną wartość ale tylko po to żeby spryski uruchomić. Na zwykłym kodowaniu xeny tez powinny dzialać. Jeśli coś nie działa jak powinno to albo żarniki albo przetwornice. U mnie na koito świeci aż miło, więc u innych też powinno.
Rekomendowane odpowiedzi