Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spawany stelaż deski rozdzielczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:) Wczoraj podpinałem tylnie głośniki i musiałem zdemontować plastikową pułkę pod kierownicą żeby ładnie poprowadzić kable. Po zdemontowaniu zauważyłem spawy na stelarzu deski rozdzielczej w miejscach łączeń. Ogólnie rzecz biorąc cały stelarz jest pospawany wzdłuż i wszerz. Napewno nie są to spawy fabryczne bo gołym okiem widać że jest spawana migomatem. Może ktoś ma jakiś pomysł oczym to może świadczyć? Jakiś poważny wypadek?

Opublikowano

kazdy jest spawany :P

Opublikowano
  • Autor

Z ciekawości pojechałem na szrot w celu porównałem z inną a4 i spawów w tych miejscach brak...

Opublikowano

u mnie tez stelarz jest spawany.tez za pierwszym razem mnie to zaciekawiło.

Opublikowano
  • Autor

Hm to nie wiem o co tu może chodzić:) U ciebie też spawy nie są niczym zabezpieczone? W fabryce raczej powinni to dać do ocynkowania dopiero po spawaniu a nie spawać ocynk i przegżać blachę...

Opublikowano

zapodaj foto

ten stelaż jest spawany fabrycznie i niczym nie zabezpieczony tzn. nie malowany i to nie tylko w audi

Opublikowano
  • Autor

hd8ijqvg.jpg

gxgzcq7k.jpg

Opublikowano

Faktycznie jjakoś dziwnie. U mnie też są tam spawy ale wyglądają bardziej "fabrycznie". Czy to nie ma związku z przekladką z angola?

Opublikowano
  • Autor

Też tak myślałem, ale samochód sprowdzony z niemiec, kupiony w polsce na niemieckich tablicach, więc anglik chyba odpada.

Opublikowano

lewa strona ok

tylko na prawej na boku jakieś dziwne boble

Opublikowano

to nie sa fabryczne spawy . chyba ze jakis paplak 18scie lat temu sie spawac uczyl

Opublikowano

Też tak myślałem, ale samochód sprowdzony z niemiec, kupiony w polsce na niemieckich tablicach, więc anglik chyba odpada.

Kolego nie takie rzeczy robią :D To, że na niemieckich to o niczym nie świadczy. Sprawdź z ciekawości po vinie sobie czy produkowany na rynek europejski.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też mam u siebie podobne spawy i tak jak u kolegi "misiek95" wyglądają bardziej fabrycznie ale także nie są jakoś specjalnie zabezpieczone.

Ale bardzo podobne jeśli chodzi o "wzór"

Opublikowano

U mnie wygląda to identycznie, też kiedyś pytałem o to to parę osób powiedziało że to normalne. Także bym się nie przejmował :wink:

Opublikowano

Może więcej użytkowników się wypowie jak mają u siebie w celu porównania.

Opublikowano

U mnie w przedlifcie to samo, aż się przestraszyłem, że kupiłem przerobionego anglika...ale później sprawdziłem VIN i wszystko jest ok. W autku po pierwszym lifcie jakoś bardziej miałem te spawy ogarnięte, tak musieli spawać kiedyś... ;)

Opublikowano

Ja też byłem zaskoczony jak to zobaczyłem, myślałem że może po przekładce albo po porządnym dzwonie.

Ale jak u innych to samo, no to ciekawa sprawa.

Opublikowano

Pewnie producent wychodzil z zalozenia ze nikt tam nie bedzie zagladac bo po co :D

Opublikowano

Ale to widać po ściągnięciu zaślepki bezpieczników.

Opublikowano

u mnie tak samo to wyglada i nie byla bita