Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 1.9 TDI Sedan S-Line 2007r/ RECARO /FOTOCHROM+KOMPAS/18CALI RS6+EIBACH-30/Program 145KM/340 NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie wiesz czy jak zmieni się amorki np. na Bilsteina pod 1BE też przód zejdzie niżej?

Będzie tak samo .

A nie wiesz czy jak zmieni się amorki np. na Bilsteina pod 1BE też przód zejdzie niżej?

Będzie tak samo .

Ja mam eibach -30 i amorki s-line i siedzi równo .

8abf21bd3704a706.jpg

Opublikowano
  • Autor

20160409_101853.jpg

Wstawiłem swoje zdjecie by porównać bezpośrednio z twoim , rzeczywiście jest lekka różnica,ale i tak jestem mega zadowolony z efektu:-)

Edytowane przez instruktor83

Opublikowano

Będzie tak samo .

Bedzie tak samo to znaczy ze tez zejdzie te 0.5cm w dol. Czy bedzie tak samo jak na zwyklych amorach? Bo juz nie wiem :)

Opublikowano

Będzie tak samo .

Bedzie tak samo to znaczy ze tez zejdzie te 0.5cm w dol. Czy bedzie tak samo jak na zwyklych amorach? Bo juz nie wiem :)

Bilstein i oryginalny amor s-line mają podporę sprężyny na tych samych wysokościach więc nic się nie zmieni .

20160409_101853.jpg

Wstawiłem swoje zdjecie by porównać bezpośrednio z twoim , rzeczywiście jest lekka różnica,ale i tak jestem mega zadowolony z efektu:-)

Ale pucujesz te auto ;)

Opublikowano

Jak zmienisz amorki na oryginalne s-line to przód pójdzie niżej o 0.5 cm

A co ma amortyzator do wysokości?

Opublikowano

z przodu ma bo w amorku s-line podstawa sprężyny jest niżej o 0.5 cm niż w amorku z 1BA

Opublikowano

z przodu ma bo w amorku s-line podstawa sprężyny jest niżej o 0.5 cm niż w amorku z 1BA

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Ale pucujesz te auto ;)

a no :D zdarza się..............................minimum raz w tygodniu :grin:

Opublikowano

U mnie po zmianie z 1BA (chyba, tego najwyższego) na Eibacha -30 stała równo, ale według miary (miedzy podłożem w najwyższym punktem nadkola) tył 1 cm niżej.

Było tak:

15015079.jpg

Dałem na tył tą plastikową podkładkę z ASO 8E0 512 145 i teraz mi się podoba. Jutro zrobię foto.

Z pełnym zbiornikiem jest praktycznie równo, z pustym tył minimalnie wyżej i tak ma być. Moim zdaniem tył powinien być minimalnie wyżej ponieważ przy równym ustawieniu w moim odczuciu wygląda to średnio... Jakoś wydaje mi się że doooopa siada jak by worów z kartoflami naebał ;/

Teraz jest lux ;)

Opublikowano

d*pa wysoko ja bym wyrzucił te podkładki i dał amorki z przodu s-line to zejdzie jeszcze niżej o 0.5 cm

Opublikowano
  • Autor

A mnie się podoba tak jak już mam:-) nie jestem fanem aż tak niskiego zawieszenia:-)

Wizyta dzisjejsza w BMG tuning przyniosła fajny zastrzyk mocy :)IMG_4337.jpg
IMG_4333.jpg

Wykres
Seria 124,5 km moment obrotowy 291,7Nm( trzeba przyznać że niezła seria była :D )
Po programie :banan:
Jest 145,1 km moment obrotowy 339,7 Nm(zupełnie inne auto :thumbup1: )
20160429_190131.jpg
20160429_190153.jpg

Opublikowano

Ładna seria i wynik końcowy :) Firma z wrocka czy inne miasto ? Jak możesz to podaj cenę za usługę może być Pw :wink:

Opublikowano
  • Autor

Firma z Wrocka oczywiscie :) ul.krakowska 30 , wporządku gość ,który zna się na swojej robocie ,cena nie jest tajemnicą 1000 zl :D

Opublikowano

No ładnie wyszło, ja u nich wywalałem dpfa ;) Dodatkowo miał być zrobiony program ale nie zgadzały im się parametry wjechali na rolki i wyszło 134 konie, więc zostawiłem tak jak jest. :)

Edytowane przez hejneken

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No ładnie wyszło, ja u nich wywalałem dpfa ;) Dodatkowo miał być zrobiony program ale nie zgadzały im się parametry wjechali na rolki i wyszło 134 konie, więc zostawiłem tak jak jest.

134 Km to dopiero niezła seria,po zmianie powinieneś mieć jeszcze więcej niż ja :)

wpadł przełącznik do el.składanych lusterek z b8 :)

20160430_115730.jpg

oraz tarcze i klocki na tył :)

20160428_010650.jpg

stare już się skończyły ;) ale po założeniu tego kompletu na auto ,(oczywiście wszystko fajnie) ale :facepalm: Następny mod dopisuje do listy HAMULCE z 3.0 TDI albo z S4

Opublikowano

Jakiej średnicy tarcze ?

Trzeba brać przykład od starych bywalców na forum i z ich doświadczenia od razu pakować większe hamulce . Ja po roku czasu zmieniłem na 320 a można było zrobić to od razu .Zastanawiałem się nad 345 ale felga zimowa 16 już by nie weszła więc padło na 320 .

Opublikowano
  • Autor

wstyd się przyznać ale standard 245 :facepalm: ja 16 już nie będe zakładał do swojej , więc postaram się polecieć trochę grubiej :)

Opublikowano

wstyd się przyznać ale standard 245 :facepalm: ja 16 już nie będe zakładał do swojej , więc postaram się polecieć trochę grubiej :)

Czyli s4 :hi: Ja z tyłu założę od S

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Faktycznie hamulce mogły by być w serii z 3.0 tdi...

Opublikowano

Mateusz jak będziesz chciał heble to ja zaraz będę miał swoje z 3.0 TDI na sprzedaż, tarcze na śmietnik ale klocki będą ok, myślę że dwa trzy miesiące i będą do zabrania...