Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Syrena alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam syrenę 8L0 951 605A no i wiadomo padła bateria.

Czy jest możliwość założenie do B6 syreny od B8 1K0951605C ?

Opublikowano

Witam.

miałem taką nową syrenę 1K0 i u mnie w A4 B6 nie działała.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Witam Panowie, wymontowałem syrene w a4 b6 sedan - ok 1h roboty, teraz bym to zrobił w 20 min :) Rozebrałem syrene (1h - młotek, duży śrubokręt, mały śrubokręt i cierpliwość :)) jednak rozlanie baterii powoduje zazwyczaj korozje ścieżek na płytce. U mnie próbowałem podłączyć syrene na krótko pod 4x 3v płaskie ułozoną jedna na drugą i syrena "pykneła" w sposób ledwo słyszalny. Stwierdziłem że lepiej kupić używkę. Moje pytanie czy muszę kupić dokładnie ten sam model (prawie kwadrat) czy mogę jednak kupić model okrągły ? Zależy mi na tym aby była jak najgłośniejsza ;)

Jeżeli ktoś ma problem z dostaniem się do syreny mogę opisać kolejność ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Witam Panowie, wymontowałem syrene w a4 b6 sedan - ok 1h roboty, teraz bym to zrobił w 20 min :) Rozebrałem syrene (1h - młotek, duży śrubokręt, mały śrubokręt i cierpliwość :)) jednak rozlanie baterii powoduje zazwyczaj korozje ścieżek na płytce. U mnie próbowałem podłączyć syrene na krótko pod 4x 3v płaskie ułozoną jedna na drugą i syrena "pykneła" w sposób ledwo słyszalny. Stwierdziłem że lepiej kupić używkę. Moje pytanie czy muszę kupić dokładnie ten sam model (prawie kwadrat) czy mogę jednak kupić model okrągły ? Zależy mi na tym aby była jak najgłośniejsza ;)

Proszę o podanie jak dostać się do syreny krok po kroku.

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano

Witam.

Proszę o podanie jak dostać się do syreny krok po kroku.

Z góry wielkie dzięki.

W przypadku a4 b6 2003 sedan - syrena znajduje się w nad prawym tylnym nadkolu. Aby się do niej dostać to:

1. Ściągamy uszczelkę od klapy bagażnika

2. Odkręcamy 4 uchwyty które znajdują się w każdym z rogów w bagażniku. (śruba znajduje się pod chromowanym uchwytem).

3. Podnosimy podłogę w bagażniku aby dostać się do koła zapasowego, wyjmujemy koło aby mieć łatwiejszy dostęp do 2 śrub, które są w tylnej ścianie bagażnika - jest to ta plastikowa osłona, w której znajduje się min. podświetlenie a która również osłania element zamka bagażnika.

4. Po odkręceniu 2 śrub delikatnie aczkolwiek stanowczo wyciągamy ją uważając aby nie zerwać kabla od oświetlenia.

5. Zdejmujemy okrągła zaślepkę na połowie wysokości lampy prawej (można podważyć płaskim śrubokrętem)

6. Najgorsza część - demontujemy prawą wewnętrzną osłonę bagażnika - znajduje się tam kilka spinek (wsuwek), które wchodzą bezpośrednio w karoserię - musimy je wysunąć (w żadnym przypadku nie wypinać!!), musimy jedna po drugiej wysuwać w kierunku wyjścia. W karoserii przypominają one literkę U lub odwrócone U - trzeba przy tym uważać aby nie ułamać plastikowej części osłony. Ja zacząłem od środkowej i kierowałem się ku pokrywie bagaznika. Nie musimy jej całej demontować, wystarczy na tyle aby móc ją odgiąć i dostać się do syreny alarmu - jest ona zamontowana na ramieniu które przykręcone jest do karoserii - przyda nam się klucz oczkowy.

Mi to zajęło ok 1h zanim doszedłem o co chodzi. Najwięcej czasu poświeciłem na te wsuwki. Przyda się do tego płaskie narzędzie które pomoże je wysunąć Obowiązkowo latarka by było te wsuwki dobrze widać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie znajde ta syrenkę w A4 B7 cabrio .Po zimie milczy przy wlanczaniu alarmu vag wyswietla błąd połączenia

Gdzie jej szukać ?

Moze jakies fotki jak to wyglada?

Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka

Ok. Dzięki. Więc szykuje się "rozbiórka" syreny.

Witam kolege - mam tez wersje USA B7 2006rok cabrio i po zimowaniu w garażu ,dzisiaj wyciagniety ,przy wlaczaniu alarmu milczy .

Gdzie tego szukac i jak to wyglada bo mam od VAGa ten sam komunikat .

Brak komunikacji z syrena alarmową.

Witam.

Prosze opisz bo nie wiem gdzie tego szukać.

[email protected]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gdzie znajde ta syrenkę w A4 B7 cabrio .Po zimie milczy przy wlanczaniu alarmu vag wyswietla błąd połączenia

Gdzie jej szukać ?

Moze jakies fotki jak to wyglada?

Ok. Dzięki. Więc szykuje się "rozbiórka" syreny.

Witam kolege - mam tez wersje USA B7 2006rok cabrio i po zimowaniu w garażu ,dzisiaj wyciagniety ,przy wlaczaniu alarmu milczy .

Gdzie tego szukac i jak to wyglada bo mam od VAGa ten sam komunikat .

Brak komunikacji z syrena alarmową.

Witam.

Prosze opisz bo nie wiem gdzie tego szukać.

[email protected]

Sorki, że tak późno odpisuję.

Nie wiem jak cabrio, ale sedan ma syrenę w prawej wnęce bagażnika pod wykładziną.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam wersje cabrio z 2006r i po prawej stronie po zdjeciu tapicerki jest wzmacniacz audio i pompa dachu . Czy ta syrenka moze byc po lewej stronie ?

Opublikowano

To już musisz pytać właścicieli B7 Cabrio. W tym temacie niestety Ci nie pomogę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najlepiej podepnij się kablem i VAGiem. W błędach od alarmu będziesz miał informację przez co został wywołany (komp poda element typu drzwi, klapa\maska, czujniki wewnątrz). Po tym wstępnie będziesz wiedział gdzie szukać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, czy jest prosty sposob na sprawdzenie syreny alarmu "na stole"? Alarm fabryczny dziala, nie wyje i nie pika przy uzbrajaniu/rozbrajaniu. Googlalem i szukalem, ale wszystkie watki sa nie do konca rozwiazane.

Temat co prawda nie akutalny ale może moje informacje komuś pomogą więc:

Kupiłem audii a4 b7 2006 teoretycznie bez alarmu bo na kodach wyposażenia nie było 7AL ani 7 AN. Alarm nie działał ale miałem w drzwich kierowcy przyciski dezaktywacj dlatego zacząłęm szukać.

Zaczałem od modułu alarmu, ktory teoretycznie powinien byc pod kanapą z tyłu. U mnie nie było. Na forum znalazłem jednak info, że alarm moze byc wbudowany w modul komfortu. Szukałem wiec dalej - syrena. Zlokalizowałem ją (w sedanie pod prawą wnęką w bagażniku). Trzeba bylo częściowo demontować tapicerke.

Sprawdziłem czy dochodzi prąd. Dochodził. Byłem niemal przekonany ze padła syrena lub bateria od niej. Probowałem jednak dalej roznych opcji i przez przypadek znalazłem sposób jak sprawdzić czy syrena działa. Moja działała

Uzbroiłem alarm. poczekałęm 30 sek aż sie załączy (teoretycznie bo zadnych objawów nie bylo (nawet dioda w drzwich nie migala). Po 30 sek odłączylem syrene( wypiąłęm z gniazga). Zaczęłą wyć. Odpięta syrena wyła. Żeby wyłączyć musiałem ją podpiąć z powrotem. Stwierdziłem ,że alarm musi byc dezaktywowany w module komfortu. Złożyłem wszytko do kupy, zamknąłęm auto. Ku mojemu zdziwieniu dioda w dwrzwich zaczęła migac. Włozyłem reke przez otwarta szybe, alarm wył. Teraz wszystko działa. Nie wiem w czym był problem. Przypuszczam, że coś zruszyłem przy demontazu syreny. Kabelki pewnie bo gniazda byly czyste.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odkopię trochę temat. Moja syrena nie działa odkąd kupiłem auto. Vcds wyświetla brak komunikacji z syreną. W domu mam syrenę od skody octavii I o numerze 1J0951605. Orientujecie się czy ta syrenka podejdzie do a4 b6?

Opublikowano

Odkopię trochę temat. Moja syrena nie działa odkąd kupiłem auto. Vcds wyświetla brak komunikacji z syreną. W domu mam syrenę od skody octavii I o numerze 1J0951605. Orientujecie się czy ta syrenka podejdzie do a4 b6?

Stawiam że nie podejdzie, wtyczka pasuje ale syrena będzie milczeć. Miałem syrene ze Skody z tym ze 1K0 i nie zagadała.

Opublikowano

Stawiam że nie podejdzie, wtyczka pasuje ale syrena będzie milczeć. Miałem syrene ze Skody z tym ze 1K0 i nie zagadała.

Miałeś rację. Przed chwilą zamieniłem syreny i niestety cisza.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, zmieniłem syrene na inną (ten sam model), po 3 dniach syrena sama się załącza na 20 sek i nie reaguje na pilota, sama bez powodu się wyłącza, wywala mi takie błędy

Address 46 -------------------------------------------------------
Controller: 8E0 959 433 AJ
Component: Komfortgerát T9F 0617
Coding: 06986
Shop #: WSC 63351
9 Faults Found:
01134 - Alarm Horn (H12)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
01134 - Alarm Horn (H12)
49-00 - No Communications
01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring
35-00 - -
01561 - Left Rear Door
59-10 - Can't Unlock - Intermittent
01561 - Left Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
01815 - Switch for Alarm System (E217) Off
27-00 - Implausible Signal
00932 - Electric Window Motor: Drivers Side (V147)
62-10 - No or Incorrect Adjustment - Intermittent
01801 - Door Warning Lamp: Drivers Side (W30)
57-10 - Electric Circuit Failure - Intermittent
01705 - Selection Switch for Mirror-Adjust (E48)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent

czy trzykrotne piknięcie alarmu po odpaleniu to normalne?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

jakby ktoś szukał informacji gdzie się syrena znajduje i jak się do niej dobrać to polecam zerknąć na:

https://www.youtube.com/watch?v=4kJdo9n0XG0&t=64s

Kanał: Total Technik - gość pokazuje jak dobrać się do różnych części A4 B6

Sam miałem problem z syreną. Zamontowana w moim aucie miała wylane akumulatory. Kupiłem używaną i miała to samo. Kolejna się chyba nie ładuje bo po włączeniu silnika pika 4 razy... Ale nie za każdym razem.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam może ktoś opisać gdzie jest syrena w b6 cabrio bo po prawej jest ten silnik od dachu po lewej nic nie ma ,pomoże ktos ??? 

• 2 lata później...
Opublikowano

W Audi  A4 B7 Cabrio z 2006 nie ma syreny w bagażniku.

Wydaje się, że dźwięk alarmu w cabrio wydobywa się przez otwory prawego tylnego głośnika w kabinie samochodu.

Pytanie nadal pozostaje, gdzie znajduje się akumulatorek od alarmu?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W Audi A4 B7 Cabrio S-line 2.0 TDI z 2006 roku syrena alarmu znajduje się w luku dachowym, po prawej stronie za tapicerką.

Należy dach otworzyć do połowy, aby tam się dostać.

W załączeniu zdjęcie.

20200412_191600.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Miałem dotychczas syrenę starego typu, kwadratową.  Numer 8L0 951 605 .

Według Etki we wszystkich B6 jest syrena nowszego typu.  Numer 8L0 951 605 A .  

Czy mogę zastosować tą nowszą syrenę ? 

Czy będzie bez problemu działać ?

Poczytałem trochę i jedni piszą, że obie syreny są zamienne między sobą a inni znowu, że próbowali stosować nowszy model i nie działa.

Od czego to zależy ?  

A może po prostu niektórzy kupili uszkodzony egzemplarz i dlatego nie działał .

Czy ktoś przerabiał temat dogłębnie ?

Auto A4 B6 Avant 2003 r.

Edytowane przez 80quattro