Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APR] Quattro Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

maluj drewno w black piano i wrzucaj xD

Opublikowano
  • Autor

Audi po 2 tygodniach postoju zwalczone. Lewy tył stał ładnie nisko, a to dlatego, że sprężyna jest postanowiła się skrócić hehePs. Chyba trzeba gwintu na tył szukać

Poszły również ''nowe'' używane mocowania tylnych amorków od audi 89 b4 quattro (przynajmniej nie gniją bo są w ocynku).

. Miałem założone gwinty fk na chwilę, ale zbyt twarde (chyba robię się stary), teraz kit fk jest założony i jest git (mowa o przodzie, z tyłem jest gorzej dostać). Wymieniona jedna końcówka drążka, rozruszana regulacja zbieżności, gdzie trzeba było wyjąć całe drążki niestety.
Zdjcie0014_zpszrnv0l0g.jpg
Porównanie wysokości zawieszeń
Zdjcie0015_zps8sh5cmze.jpg

tak stała na gwincie i jest identycznie na kicie
Zdjcie0012_zpscup50ttk.jpg

Licznik nocą po modach
Zdjcie0019_zpsnuqhgqul.jpg
Zdjcie0018_zps5hh2ql73.jpg

Sorry zdjęcia robione kalkulatorem

Dziś z nudów rozkodowałem wyposażenie:

E0A = Akcja specjalna-brak
1KD = Hamulce tarczowe tył
3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny)
F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung - Nie pojazd specjalny , wersja standardowa
T7F = 6-cylindrowy silnik z wtryskiem 2,8l 142kw
1MR = Kierownica do inst.pod.powietrz.
7G0 = Without humidity sensor - Bez czujnika wilgotności
3L3 = Siedzenia normalne przod
1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego
J0L = Akumulator
0L2 = Pedał przyŚpiesz. z modułem elektronicznym
3NZ = Oparcie tylne dzielone
C4X = Obręcz koła ze stopów lekkich 7 jx16h2 et45
4UE = Lewo/prawo
1LB = Faustsattelbremse przod
8GL = Alternator
8JH = Reflektor halogenowy kzl
8G0 = Alternator 90a
7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach
6XD = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie - niestety szyba zmieniona i lusterko było zwykłe
5MY = Nakładki ozdobne na tablicy przyrzĄdów i tapicerkach alu,
0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu
U1C = 1f6a zestaw wskaznikow z obrotomierzem, zegarem, liczni-
9Q2 = Komputer samochodowy
4X1 = Boczna poduszka bezp.
3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej
Q1D = Fot. sport.
5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52
1AT = Elektroniczny program stabilizujĄcy
7X0 = Bez ultradŹwiękowej sygn.przy parkowaniu
0YR = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru: 15
X4B = National sales program switzerland - Narodowy program sprzedaży Szwajcaria
8Z5 = Chlodnica wody
2K1 = Zderzak wzmocniony
4K4 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym, sterowaniem wewnętrznym i oddzielnym sterowaniem zamka pokrywy bagażnika.
5RQ = Lusterko na wysięgniku (konvex) str. prawa
1BE = Pakiet zawiesz. komfortowe podwozie-
4R3 = Elektryczne podnoŚniki szyb
0JG = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1329-1428kg
M7F = 6-cylindrowy silnik z wtryskiem 2,8ltr.
6R2 = Oslona dzwigni zmiany biegow skora
5D1 = Carrier frequency 433.92 to 434.42 mhz
4GH = Szkło atermiczne-dookoła, zielony

Edytowane przez apocalipto

Opublikowano

jak wrażenia z jazdy 2.8? Starcza mocy ? :D

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

jak wrażenia z jazdy 2.8? Starcza mocy ? :D

Po kupnie była moc teraz już brak :kox:

Jak pojeździłem tym ''przecinakiem'' znów przez 2 tygodnie to moc w audi powróciła :grin:

Zdj1190cie043_zps5b5f5391.jpg

Mały up.

Do audi wleciał nowy fis, który, licznik spięty z navi rnsd. Wpadła zmieniarka usb/mp3, która zajęła miejsce zmieniarki od tourana w schowku. Do bagażnika wpadł sub bose wraz ze ori zmieniarką (podpięta również pod radio), oraz tuner tv od navi (chwilowo niezrobione okablowanie). Po zmianie suba dźwięk na duży plus, głośniki zostały 4ohm i jest bardzo dobrze, tył to hertz odseparowany (sam bas i zwrotnica), a przód narazie nokia ori.

Na odnowienie czekają felgi rh turbo 17/7,5".

Fotki niebawem, gdzieś kabel zaginoł do zgrania hehe

Kilka foto:

Zdjcie0034_zpslqubjxuq.jpg

Zdjcie0036_zpshaeawerr.jpg

Zdjcie0037_zpsu26u3wcb.jpg

Zdjcie0038_zpsugfheqy7.jpg

Zdjcie0032_zps1mj1bkwz.jpg

Przymiarki felg

Zdjcie0024_zpsoweoewxz.jpg

Zdjcie0025_zpsboeu7qic.jpg

rh po przykręceniu niestety nawet się nie obróciła hehe

Małe up foto z imprezy ''Augustowski Car Show''

DSC_6504_zpsqfdmn8ep.jpg

DSC_6501_zpszpfxcb2i.jpg

W międzyczasie wpadły dekielki jedyne słuszne.

Z rzeczy zrobionych w audi to ponownie zbieżność, kolejny wahacz, nadal jest coś nie tak z zawiechą, na pewno łożysko do wymiany.

Kolejne graty do założenia, moduł drl z doświetlanie zakrętów w halogenach, głośniki bose z c5 na tył.

Mały up.

Niestety z powodu prac nad autem brata i moim drugim audi i audi brata za dużo się nie dzieje.

Robione są podstawowe usterki na bieżąco, wpadł nowy przegub prawy przód ruville, oleje filtry, ogólny przegląd przed zimą.

Nareszcie naprawione grzanie fotela kierowcy.

Z modów to wreszcie moduł drl z doświetlaniem zakrętów i odprowadzaniem do domu i czujnikiem zmierzchu wpięte wszystko w halogeny.

Kompletują się graty pod bix-a.

Na pokład wpadły głośniki bose przód z a3 8L z ostatniego rocznika a tył z c5, lampka sufitowa z kontrolką airbag off ( o dziwo mam całą wiązkę ori puszczoną, za schowkiem jest kostka na stacyjkę), podpięta kontrolka haka pod ori włącznik awaryjnych.

Na montaż czeka kamera cofania i tuner dvbt i parę innych pierdół typu dodatkowe lampki w drzwi tak jak to w c5 jest i lampek pod tylne fotele.

Foto furmanek braci

12c3942cc1924178med.jpg

156c97e0a203ed7fmed.jpg

Niebawem powinienem zacząć robić wiązki do czujników pdc i nagłośnienia bose avant na podstawie oryginalnych wiązek.

Opublikowano

Jak już zabierać się za dekory to tylko i wyłącznie black piano moim zdaniem :cheesy:

Opublikowano
  • Autor

Jak już zabierać się za dekory to tylko i wyłącznie black piano moim zdaniem :cheesy:

Też tak sądzę, tylko niema czasu się przybrać pomalować i dokupić w deskę z emblematem quattro bo mam cały komplet z przed lifta w drewnie ale bez quattro.

Opublikowano

Pośpiech zawsze jest najgorszym doradcą, ale wiadomo, że jak coś już leży to ciężko się powstrzymać :kox: W każdym bądź razie wolałbym się wstrzymać a mieć elegancko potem, cierpliwość popłaca :) Sam planuję black piano ale moje dekory są z tymi jakby "dziurkami małymi" i nie wiem jak by to wszystko wyszło. Może ktoś z czytających coś się orientuje? :co: Powodzenia w modach :hi:

Opublikowano
  • Autor

Musisz kupić komplet ala drewno i je malować. Ja również mam takie jak ty.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Te ringi miałeś juz czy dukupiles? (licznik)Jak tak daj linka gdzie.

Opublikowano

No na tych kołach RH prezentowała się bosko :hi: a czemu nie chciała się obrócić?ociera pewnie bo ET nie dopuszcza? Zainwestował bym na twoim miejscu w dystanse, odnowił fele trochę i na nich posadził bestię.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Te ringi miałeś juz czy dukupiles? (licznik)Jak tak daj linka gdzie.

Ringi pochodzą od passata b5fl tylko lekko zeszlifowane bo były za wysokie i brzydko odstawały od obudowy licznika. Tak samo wskazówki są od passka.

No na tych kołach RH prezentowała się bosko :hi: a czemu nie chciała się obrócić?ociera pewnie bo ET nie dopuszcza? Zainwestował bym na twoim miejscu w dystanse, odnowił fele trochę i na nich posadził bestię.

Rh była tylko przymiarka, felgi o 2 szerokościach no i tylko 17 a ja wolałbym na wiosnę 18 lecz remont mam i może zabraknąć na felunek. Felga którą chciałbym jest w moim temacie, to te czarne 6 ramienne aez-y tylko na pewno w innym kolorze.

Mały up

Jakiś czas temu dotarł zestaw bose do avanta wraz z wiązka. Standardowo przednie głośniki zajechane a że miałem dystanse od koviego pod głośniki 16cm to coś się wyrezalo na przód na glośnikach bose od c5. Jednak się dobrze nie spisują, mam trochę gractwa bose i fajnie by grały w przodzie głośniki od suba od c5 avanta i będę rezal, wczoraj była przymiarka i ładnie gra.

Kolejne zmiany przy wymianie głośników to dodatkowe lampki w drzwiach do oświetlenia po otwarciu.

W audi pozmieniane trochę w zawieszeniu, powoli tył zaczyna się kłaniać do roboty. O dziwo wielowachacz aż taki kiepski nie jest, łączniki ori z października 99 roku były i jeszcze ze 3 wachacze ori są w zawieszeniu przód/ Zmieniony filtr paliwa, który był ori.

Z modów to wpadł znaczek w grill quattro.gif z audi 80 b4, który osobiście bardziej mi się podoba. Przerobiony soft licznika aby podświetlał się po włączeniu zapłonu jak to w przedliftowych b5 było.

Dotarły jarzma i osłony tarcz pod tarczę 312 bo moje się kończą powoli a jest opcja modów to trzeba korzystać.

Witam. Ostatnio zostało ogarnięte tylne zawieszenie. Górne wahacze zmienione na tzw. kute z audi 80. Wymienione również łożysko tył prawy i łączenia wydechu. Pomalowane zaciski tył. Trochę z kieszeni pociągnęła audi ale cóż czasem trzeba. Blenda w trakcie rezania pod kamerkę, zaslepienie wkładki i podświetlenie Led rejestracji własnego produktu.

Kolejne dni kolejne mody i naprawy.

Audi otrzymało wał napędowy po regeneracji. Na tył wleciały dystanse.

W bagażniku zawitał sub, wzmak alpine bbx-f1200 oraz tornado do suba, położone nowe kable, rozdzielacze prądu i kondensator 1farad.

Na wymianę w drzwiach czekają głośniki no i jakoś bagażnik ogarnąć aby to wyglądało.

Na pokład zawitały nowe hamulce. Tarcze o średnicy 312mm Zimmermann-a jarzma o oznaczeniu 451. Hamowanie o niebo lepsze zważywszy na nowe komponenty i trochę większą średnicę.

Za sprawą kolegi wpadł przedni zderzak od s4 przedliftowej, brak jedynie zaślepki spryskiwacza i halogenów.

Zamiast halogenów wpadły światła do jazdy dziennej led.

Kilka foto:

20160611_195205_zps7qfcpmpq.jpg

20160623_204756_zps5m2tnhht.jpg

20160623_212752_zpsmfhcocyu.jpg

20160624_154403_zpspcv7rljt.jpg

20160628_205504_zpsw1hy8zdz.jpg

Opublikowano

Zmiana halogenów na +++++++!

Na wcześniejszych zdjęciach nie mogłem patrzyć na te żółte halogeny... :facepalm:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Żółtych już dawno nie było po wstawieniu modułu drl z doświetleniem zakrętów i clh

Mały up.

Na pokład A raczej karoserię zawitał gril fake rs od kolegi z forum. Dziś dotarła Nowa ori zaślepka lewego spryskiwacza.

W środku przednie rączki otrzymały nowy lakier pod kolor skór tak jak powinno być. W tylnych drzwiach przerobione wiązki aby szyby działały tak jak z przodu czyli tylko tracić włącznik na zamykanie A szyba sama leci ku górze.

Ostatnimi czasy uszczelniony dekiel prawej głowicy, ogarniete spękane odmy i ogólny przegląd pod maską.

Do zrobienia nieszczęsna nagrzewnica ale to plan na weekend przyszły. Na blacie już od 3tygodni jest 300000km a dziś chyba 301300z hakiem. Się lata to i trzeba inwestować A nie tylko tuning ;)

eea00f593d9c07beb11488da0438e1e2.jpg

Opublikowano

Fajnie leży ten emblemat quattro z 80ki, montaz na tej samej zasadzie co seryjny z A4?

Kute wahacze? czyli co wymieniłes z tyłu?

Opublikowano
  • Autor

Emblemat trzeba było trochę przerobić aby pasowało. Zamocowany był w ten sposób, że trochę przyspawany do grila i klej do szyb samochodowych aby była pewność.

Kute wachacze czyli podobnie jak w s4 górne wachacze są całościowe A nie wytloczki.

Opublikowano

Dzięki, odpada bo mam polakierowany grill, a pomysł i efekt na poprzednim grilu z tym emblematem świetnie wygląda :thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki, odpada bo mam polakierowany grill, a pomysł i efekt na poprzednim grilu z tym emblematem świetnie wygląda [emoji106]1:

Dzięki. Jeżeli spawac nie chcesz to tylko odpowiednia ilość kleju do szyb i będzie git ;)

W weeken audi otrzymało nową nagrzewnice i ogarniete trochę kable pod deska tak jak ma być ori.

c9a93f12bac1f270038172156e25a998.jpg

dc2756f78428d32cb712891c2761b027.jpg

A tutaj foto już z zaślepką spryskiwacza.

20160802_070741_zpskfxl3rac.jpg

A tu moja druga audi 80 1.8T która już kilka lat spędziła nietrącona przez brak czasu i inne auta które robiłem po godzinach.... no cóż pora się zabrać i odchwaścić.... Obok niej golf brata też do ogarnięcia elektryki mam go zrobić.

20160809_192125_zpsi4amzy8c.jpg

Mały up

wpadły budziki od.... ?

47262f00b06abf1316b1da3e34686b2b.jpg

10735c3806325c1186713e3aeefe7352.jpg

muszę Soft do b5 ogarnąć i mój przelot

Mały up

. Ostatnio chodzi mi po głowie zmiana felg na wzór rs4 w 18 calach.

Wczoraj w łapska wpadło 6 cewek z asn-a oraz kawałek wiązki pod nie. Niebawem rezanie pojedynczych cewek na cylindry. Dziś wpadły lampy przód do przerobienia na bixy lecz niewiem czy ori srebrne czy na czarno. A niebawem zawita lotka na klapę.

Dzisiaj wpadły oryginalne xenony kompletne. Niebawem ori maskownice bose będą i kolejny zestaw bose i oryginalna wiązka poziomowania xenon na pokład.

Opublikowano

podoba mi się! Zderzak z Eski robi mega robote!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

f9622cf1719692bb1e49356ac17ff8e0.jpg

Dzięki. S4 zderzak zawsze robi robote. Będzie jeszcze lepiej się prezentować jak ogarnę pod kolor i zaspawam miejsce na rejestracje no i spasować przód bo jest masakra. Również myślę nad dokladką od seata ale mam mieszane uczucia co do czarnego koloru. Muszę jeszcze ogarnąć temat progów od omegi które leżą i trzeba coś zmodzic ;)

Co do planów to jak zawsze brak czasu A sporo jest.

Mały up.

Na pokład zawitały dwa głośniki z subow bose na przód i maskownice. Denerwowało mnie charczenie prawego głośnika więc dlatego taka przeróbka. Auto obute w zimowe Alu ori z a6 c5 16cali. Leży ori zderzak czekający na montaż A s4 idzie wtedy do lakiernika na zaspawanie wnęki rejestracji.

Opublikowano

Prelot w liczniku bd wgrywał taki jak miałeś oryginalny w starym? Czy zostawiasz taki jak jest?