Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6] Rant na tarczach hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam A4 2,5 TDI AVANT 2003rok napęd przednia oś. Ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe, przy wymianie zauwarzyłem, że już są bardzo duże "ranty-kołnierze" na tarczach. Wiem, że można przetaczać tarcze, ale też są określone minimalne grubości tarcz, więc pada pytanie jaka jest dopuszczalna minimalna grubość tarczy? Z góry dziękuję za pomoc.

Przywitaj sie w dziale NEWBIE!

Nazywaj poprawnie tematy.

Opublikowano

Jak masz dostęp do książki sam naprawiam to tam znajdziesz graniczne grubości tarcz koła przedniego i tylnego. A jak nie to podaj mi na PW typ zacisków hamulca i srednice tarcz z podziałem wentylowana bez wentylacji to ci podam te grubości.

Opublikowano

oj raczej bym sie nie bawił w takie żeczy z przetaczaniem bo napawde nie zaoszczędzisz zbyt wiele a niech ci potem tylko walnie tarcza to... :kwasny:

Opublikowano

to nie jest dobry pomysł teraz sie już nie przetacza tarcz tym bardziej że są zamienniki i to wcale nie drogie :gicior:

Opublikowano

jak sie ma 5-atka to sie nie bawi w przetaczanie tarcz to twoje bezpieczenstwo a na bezpieczeństwie sie nie oszczedza, kup porzadne tarcze i klocki chyba chcesz sie cieszyć życiem i widokiem pieknej audi :tongue4:

Opublikowano

Wymieniaj czym prędzej.. chodzi o bezpieczeństwo Twoje i osób postronnych :hi:

Opublikowano

Witam! Posiadam A4 2,5 TDI AVANT 2003rok napęd przednia oś. Ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe, przy wymianie zauwarzyłem, że już są bardzo duże "ranty-kołnierze" na tarczach. Wiem, że można przetaczać tarcze, ale też są określone minimalne grubości tarcz, więc pada pytanie jaka jest dopuszczalna minimalna grubość tarczy? Z góry dziękuję za pomoc.

Kolego jesli stac Cie na Audi B6 to czemu nie kupisz nowych tarcz ? tarcze sa po ok 150 zł /szt wiec nie wiem po co cała ta dyskusja :mysli:

Opublikowano

zuzycie po 1mm na strone, czyli 2mm mniej od fabrycznej grubosci.

ponizej tego tarcza powinna zostac wymieniona na nowa.

Opublikowano

Koledzy przepraszam za późną odpowiedz :notworthy:.

Dzięki waszym uwagom :hi: kupiłem komplet tarcz BREMBO :cool: Co prawda nie kosztowały 150, ale chyba nie będę żałował.

Podziękowanie i powodzonka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...