Dev Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Od AWXa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Złożyłbyś?... takie hasła nie przechodzą w Radomiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Czego nie rozumiesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) spoko, nie rozumiem min mechaników... z gratami do Lublina.. do Poznania..... Tłumaczysz i widzisz minę zdziwienia... Edytowane 27 Listopada 2015 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 stracilem watek w tym watku ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Ja go jeszcze nie złapałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 stracilem watek w tym watkdo Lublin i Poznań to miejsca gdzie nasi rzemielśnicy potrafią doprowadzić drewno do użutku. Bardziej Kostrzyn, Elegancko jak można zwiedzić świat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 A co Ty chcesz robic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Soras za poprzednie posty . Pomijając wcześniejsze wątki, zmiana dyfra nie pomogła i objawy są identyczne z wersją przed jak i i z wersją po. Nasila sie to coraz bardziej. Na pierwszym biegu jest bardzo duże uderzenie mostu. Na dziś proszę o polecenie znawcy tematu chociażby w mazowieckim ew. górnośląskim. Doczytałbym, pojąłbym, gdybym wiedział, że ktoś to ogarnie jak trzeba Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Trzeba zajżeć do torsena. Albo wymienić podkładki, albo wymienić cały torsen. Też kiedyś myślałem że to wina dyfra, rozebrany zlikwidowany luz wymieniony olej i dalej lipa. Wymienione przeguby tylne - to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 ewentualnie w serwisie Audi zrobię. Drożej ale na stówe będą wiedzieć jak zrobić. Ciekawe tylko jak bardzo drogo dzięki. Jak wyprostuję temat, postaram się podać przyczyny, koszty i jak zreperować. Jest możliwość że samochód stanie? zerwie się coś czy urwie i będę musiał holować albo lawetę brać czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jest możliwość że samochód stanie? zerwie się coś czy urwie i będę musiał holować albo lawetę brać czy nie? Myślę że nie, jeżdżę już ponad 4 lata i jest tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2006 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Witam mam podobny problem do tego dochodzi jeszcze wibracje przy dołożeniu ostro gazu poniżej 2 tysięcy moje pytanie jest następujące czy ktoś na schemat budowy skrzyni z torsenem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 W etce jest. Na forum są zdjęcia z demontażu poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) Etka pomaga jak masz kumatego "kolegę mechaniora"..... soras Mam idealnie ten sam motyw, na 23, 27, x 100 obr na min mam wibrator na pedale gazu , i co gorsza na skrzyni biegów... .... Witam mam podobny problem do tego dochodzi jeszcze wibracje przy dołożeniu ostro gazu poniżej 2 tysięcy moje pytanie jest następujące czy ktoś na schemat budowy skrzyni z torsenem Mam nadzieję, że nie jest to kłopot, jak zrobię, opiszę, i nie będzie to problem typu "drapanie po jajcach" Edytowane 5 Lutego 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2006 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Jeżeli znajdę schematy skrzyni to powinienem dac sobie z tym radę tylko schemat i dzień wolnego i zobaczymy czy problem zniknie A odnośnie kolego roboty tego z serwisie to nie mam przekonania do nich widziałem już parę ciekawych rzeczy po serwisie . tu raczej by się sprawdził jakiś magik od skrzyń na forum napewno jest ktoś taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) nikomu nie ufam, se zrobie.... Audi service kosztuje....Mam kolegę na marzec , poduszki, zmiana oleju skrzni. 17 ma lat autko.....fajna fura Edytowane 14 Lutego 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2006 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Kolego na co dzień robię przy autach tylko jeszcze nigdy nie robiłem przy torsenie więc chce się trochę zapoznać z Budowa tej skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 zeby zdjac torsena to nei musisz rozbierac skrzyni, zdejmujesz ostatni czlon tam gdzie on siedzi i rozbierasz, cala filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) http://www.awdwiki.com/en/torsen/ http://www.audizine.com/forum/showthread.php/326307-Center-Differential-Removal-4-1-Torsen http://www.audiworld.com/forums/a6-s6-c5-platform-discussion-7/how-i-rebuilt-my-01e-edu-6spd-lots-pics-long-bww-1721387/ W B6 jest trochę inaczej zbudowana obudowa skrzyni (torsena) Trzeba odkręcić śruby bliżej skrzyni Nie mogłem odkręcić bez odkręcenia łapy pod skrzynią. Czekam na wiosnę Edytowane 6 Lutego 2016 przez edekxp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi