Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Włącza się wiatrak na zimnym, błąd P0118

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z włączającym się wiatrakiem po rozruchu auta. Pochodzi ze 2 minuty, w momencie kiedy łapie troszkę temperatury - mniej więcej w chwili kiedy wskazówka temperatury ruszy z 50'C włącza się wiatrak na pełną moc. Wyłaczy się sam z siebie kiedy temperatura dojdzie wskaźnikowo do około 65'C. Wyrzuca też bład P0118 czyli "Czujnik temp. czynnika chłodzącego silnik - wysoki sygnał wejściowy". Co zostało zrobione:

- wyczyszczona wtyczka od czujnika

- nowy czujnik temperatury cieczy

- wyczyszczona wtyczka od wiatraka

- nowy bezpiecznik od wiatraka.

Efektów zero. Dodam, że oczywiście klima na Econ albo całkiem Off, nie ma różnicy.

Jakieś pomysły, miał ktoś może podobny przypadek?

up

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten sam problem, kto pomoże ?

Opublikowano

Kolego miałem taki problem i wina leżała po stronie nowego czujnika cieczy kupionego w sklepie motoryzacyjnym musiałem kupić nowy orginal w ASO. Vag pokazywał mi błąd owego czujnika zwarcie na plusie czy coś takiego nie pamiętam bo to było rok temu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego miałem taki problem i wina leżała po stronie nowego czujnika cieczy kupionego w sklepie motoryzacyjnym musiałem kupić nowy orginal w ASO. Vag pokazywał mi błąd owego czujnika zwarcie na plusie czy coś takiego nie pamiętam bo to było rok temu.

thx

Opublikowano

Wymien czujnik temp cieczy i powinno pomoc, w moim pomoglo ;)

Opublikowano
  • Autor

U mnie też problem już rozwiązany - winny był czujnik przy głowicy.

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć,

Piszę w sprawie błędów, które mi wyskoczyły. Błąd dotyczący lambdy spowodowany jest prawdopodobnie zużytymi świecami, które już zamówiłem. Natomiast błędy dotyczące temperatury wody spowodowane są nie wiem czym. Wiem, że jest dużo z tym związanych tematów, ale nie wszystko jest tam napisane, dlatego mam kilka pytań:

Czy można z tym jeździć, czy nie ruszać auta (zanim się z tym uporam chciałbym korzystać z auta, może nawet kilka dni ok. 1000km)?

Jaki jest kod czujnika temperatury, jeśli to czujnik lub innej części, która może być winna (termostat???)?

Czy czujnik koniecznie musi być z ASO (wiem, że z zamiennikami bywają problemy), czy kupił ktoś zamiennik, który działał poprawnie (jaki producent)?.

Czy jest to wina czujnika, czy może coś z tym termostatem?

W moim aucie wiatrak uruchamia się po włączeniu silnika na zimnym i napindala na maxa (chyba), i później gaśnie. W załączniku wydruk z komp.

test.jpg

Opublikowano

.

• 3 lata później...
Opublikowano

Wymieniłem niedawno czujnik temperatury płynu chłodzącego z powodu błędu 17698 Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (g83) p1290 - 002 lower limit exceeded intermittent, teraz gdy chciałem sprawdzić temperaturę wychodzą mi jakieś dziwne pomiary raz -40C, raz 90-99C (skacze). Dodatkowo czasami pojawia się błąd P0118 Engine Coolant Temperature Circuit High i włącza wiatrak z przodu maski na maksa.

https://youtube.com/shorts/JiVgFyRVfT4?feature=share

O co tu chodzi?

Screenshot_2021-08-31-15-47-47-952_com.pnn.obdcardoctor.jpg

IMG_20210826_183505.jpg

Opublikowano

A wtyczkę sprawdziłeś może przewody naderwane lub izolacja i robią zwarcia losowo. Sam tak miałem u siebie.
Tu izolacja dziadoska i z czasem sztywnieje i pęka.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 31.08.2021 o 20:44, Mutineer napisał:

Wymieniłem niedawno czujnik temperatury płynu chłodzącego z powodu błędu 17698 Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (g83) p1290 - 002 lower limit exceeded intermittent, teraz gdy chciałem sprawdzić temperaturę wychodzą mi jakieś dziwne pomiary raz -40C, raz 90-99C (skacze). Dodatkowo czasami pojawia się błąd P0118 Engine Coolant Temperature Circuit High i włącza wiatrak z przodu maski na maksa.

https://youtube.com/shorts/JiVgFyRVfT4?feature=share

O co tu chodzi?

Screenshot_2021-08-31-15-47-47-952_com.pnn.obdcardoctor.jpg

IMG_20210826_183505.jpg

Opublikowano

Witam. Czy rozwiązałeś swój problem? Ja dzisiaj wymieniłem czujnik i wiatraki nadal się włączają a poza tym wydaje mi się że teraz jest różnica we wskazaniach temperatury, na zegarach pokazuje 90 a na kompie nawet 103 to chyba za duża rozbieżność.. 

Opublikowano
30 minut temu, AIDS napisał:

90 a na kompie nawet 103 to chyba za duża rozbieżność.. 

Tak ma być i tak oszukuje licznik we wszystkich vagach :D