Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

W którym momencie skończy się paliwo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Audi od niedawna, wiem że jak zapali się rezerwa to w baku jest koło 8 litrów paliwa. Chciałem zapytać jak mocno można zejść na wskaźniku nim zgaśnie? Nie zamierzam dopuszczać do skrajnie niskiego poziomu więc liczę, że temat nie rozwinie się w stronę "czy to dobry pomysł gdyż...", chcę po prostu wiedzieć jak wygląda relacja zero w baku a wskaźnik?

Edytowane przez Jakoob

Opublikowano

kiedyś z konieczności przejechałem ok 20 km od czasu jak komp pokazał zasięg 0 km i weszło do baku ok. 65 litrów pod korek a mam quattro więc zbiornik 66 l.

Edytowane przez Artak

Opublikowano

Kombinujcie tak a przy okazji dowiecie się ile kosztuje pompka paliwa. Według mnie zbędny eksperyment.

Opublikowano
  • Autor

Przeczytałeś drugie zdanie w pierwszym poście gdzie zadałem pytanie? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od 0km/h na wyswietlaczu zrobilem 95km ale pozniej za 50zl to rezerwa nawet nie zgasla

Opublikowano

ja mam włączoną opcje na Fisie ilość paliwa w baku w litrach i kiedy wyświetla 2L to tak jest :D

Opublikowano

z tego co wiem to w b6/b7 nie ma mozliwosci wlaczenia ilosci paliwa w baku podawanego w litrach ...

Opublikowano

VFIZ I STAŁA się jasność.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

z tego co wiem to w b6/b7 nie ma mozliwosci wlaczenia ilosci paliwa w baku podawanego w litrach ...

kiedyś też tak myślałem...

Opublikowano

to moze sie podziel ta informacja? VFIZ czy cos innego ?

Opublikowano

ja mam włączoną opcje na Fisie ilość paliwa w baku w litrach i kiedy wyświetla 2L to tak jest :D

Jak to włączyć?

Opublikowano

No wlasnie jak , jak ?

Opublikowano

aby pokazywalo ilosc litrow trzeba miec dodatkowy komp wpiety na kablu, to sie chyba vfiz nazywa. Z tego co widzialem, mozna tam nawet w weza pograc ;)

Opublikowano

Zszedłem do poziomu, gdzie komp pokazywał, że zostało na 10 km benzyny. Odległość wskazówki od zera wynosiła mniej więcej grubość tej wskazówki. Eksperyment przeprowadzony z przymusu. Nie zamierzam go powtarzać w przyszłości :) Bałem się, żeby dojechać do najbliższej stacji, bo wiadomo komp mógł troszkę przekłamać...

Opublikowano
  • Autor

Komputery zazwyczaj są programowane tak, że pokazują 0 a pokonasz jeszcze spory dystans, choć wiadomo że nie ma sensu schodzić skrajnie nisko. Wracając do meritum - ostatnio zapaliła się lampka, zatankowałem po paru km a w baku miałem 12 litrów. Przed tankowaniem pokazywało zasięg około 100km więc porównując czysto matematycznie ze średnim spalaniem wychodzi, że jak wskoczy 0 to mamy jeszcze około 4 litry.

Opublikowano

ja mam panowie vfiz

Opublikowano

Do b5 podejdzie?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Da się Vagiem sprawdzić poziom paliwa w baku tzn ile w nim jest litrów ?

Da się sprawdziłem to u mnie w PB to instrument -> 08 -> 04 i pokazuje ilość paliwa zatankowałem na maxa pokazuje 67l tego co ktoś wleje w odpowietrznik czy w rurę nie pokarze przed tankowaniem pokazywało mi 10km na liczniku a stan paliwa w baku był niby 3l

Sprawdziłem też w TDI A6 C5 tam jest instrument -> 08 -> 02 nie wiem jak jest w A4

Edytowane przez GRESTA88

Opublikowano

a ELM kosztuje 20 zl z wysyłką.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

fajna sprawa ten vfis jaki koszt takiej zabawki? :D