Fazii Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Witam,Szukając rozwiązania na wadę mojego Audi Concert I (brak płynnej regulacji głośności) natrafiłem na gościa, który dzięki swojemu patentowi eliminuje na zawsze tą wadę fabryczną, dodatkowo poszerzając jego zakres funkcji o gniazdo AUX.Jest również możliwość dołożenia modułu Bluetooth dzięki czemu można odtwarzać bezprzewodowo muzykę z telefonu lub innego urządzenia na fabrycznym Audi Concert I. Radia można używać także jako zestaw głośno mówiący. Oprócz tego wykonuję regenerację wszystkich klawiszy oraz impulsatora (pokrętła) aby nie było z nimi problemów w późniejszym czasie.Ja zdecydowałem się na AUX + Bluetooth. Dzisiaj radyjko odebrałem i przetestowałem. Naprawdę fajna rzecz i porządna robota.Dokładny opis i szczegółowe informacje oraz namiary znajdziecie tu --> http://www.maxelectronics.republika.pl/ NOWOŚĆ Edytowane 9 Listopada 2015 przez Fazii
eXik Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 A powiedz kolego ile Cie kosztowała taka usługa ?
Fazii Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Sam adapter volume +aux to koszt 140zł plus 30zł robocizna(jak ktoś ma minimalną wiedzę o elektronice to sam ogarnie przeróbkę mając gotowy moduł ). Adapter volume +aux+moduł Bluetooth to koszt około 450zł. Dodatkowo wykonuję regenerację wszystkich klawiszy oraz impulsatora (pokrętła) aby nie było z nimi problemów w późniejszym czasie. Robota warta ceny. Za samo Audi Concert II trzeba dać 400 zł gdzie można jedynie odtwarzać płyty Audio CD więc myślę, że pod tym względem cena za adapter volume+AUX+ Bluetooth jest adekwatna do tego co otrzymujemy Edytowane 30 Października 2014 przez Fazii
prezesik Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Dobre Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
damianw412 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Sam zastanawiam się nad takim dorobieniem wejścia aux czy może lepiej kupić po prostu adapter ,który się wpina pod wejscie do zmieniarki? http://allegro.pl/adapter-aux-jack-mfd-skoda-vw-audi-seat-ford-i4696960192.html
Fazii Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Jeżeli masz "Concert I Plus" to bierz adapter, który podałeś w linku Jeżeli masz chorusa lub zwykłego Concerta to polecam rozwiązanie, które opisałem. Po pierwsze aux wygląda jakby był fabrycznie zamontowany po drugie na zawsze wyeliminowany jest problem ze zgłaśnianiem.
damianw412 Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 No właśnie trafił mi się rarytasik w postaci Concert plus Więc biore adapter
krissam Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Ja podobnie jak kolega wysłałem radio do tego gościa i musze szczerze powiedzieć ze "chodzi" jak nówka, za niecałe 200 zł mam wejście AUX, wyeliminowany problem głosności, naprawiony impulsator( płynna regulacja) i poprawiony wyświetlacz ( z lewej strony nie świecił jak należy).
aolo Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam czy do radia Chorus też można założyc aux czy tylko naprawa głośnosci w chorusie nie przycisku mode
Fazii Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Witam czy do radia Chorus też można założyc aux czy tylko naprawa głośnosci w chorusie nie przycisku modeAdapter volume+AUXNa auxa przyciskiem mode przełączasz się przy przeróbce na BT. Przy samej przeróbce na Volume+AUX auxa włączasz przyciskiem wyjmowania kaset. Obejrzyj filmik tam jest wszystko pokazane . PS. Uzupełnij profil Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Fazii
skubiii89 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Myślisz że ten moduł BT zagra z moim symfony? Wysłane z mojego LG-P710
Fazii Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 Raczej nie bo pewnie w środku nie będzie miejsca, żeby go wcisnąć i symphony raczej ma zupełnie inną elektronikę. Napisz do tego gościa i zobaczysz co Ci odpowie.
skubiii89 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 No właśnie obejrzałem filmiki i pewnie nie da rady, jest zupełnie inne sterowanie, ale napiszę i zobaczymy Wysłane z mojego LG-P710
siwcio3 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Panowie podepnę się pod ten temat. Czy mógłby ktoś przesłać zdjęcie jak powinna wyglądać dobrze podpięta kostka iso od zasilania(tzn jaki kolor kabla w jakie miejsce) do ori radia? Bo poprzedni magik tak namieszał, ze radio działa tylko przez przelotke do nieori radia.. normalnie bym to tak zostawil, ale nie działa całe podświetlenie, tzn nie świecą małe diody w radiu concert.
Ori Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Drodzy koledzy ze stajni Audi.Mam pytanie, czy da się zamontować AUX i czytnik SD w radiu chorus 1. Przy okazji zagubiona została kartka z kodem radia. Czy po jego wyjęciu i ewentualnej przeróbce da się jakoś je potem podłączyć?Jeśli jest ktoś w stanie coś takiego zrobić. Prosiłbym o kontakt i jakieś namiary,Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedz i cenę
Fazii Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Odpowiedź i namiary w pierwszym poście. Kod do radia raczej też Ci ogarnie. NOWOŚĆ! Film informacyjny na temat modułu Audi GOLD 2015 MP3 USB SDHC Bluetooth AUX Pilot dla radia Audi Concert I - Audi Chorus I
radi88PL Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Wysłałem wczoraj do Pana Andrzeja swoje radyjko Chorus I na montaż najbogatszej wersji Audi GOLD, napiszę jak radyjko wróci
radi88PL Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 W końcu się doczekałem radio odebrane zamontowane i działa wyśmienicie. Bluetooth chodzi płynnie steruje telefonem jestem zachwycony jakość dźwięku na najwyższym poziomie polecam!!!
matuzino512 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 W końcu się doczekałem radio odebrane zamontowane i działa wyśmienicie. Bluetooth chodzi płynnie steruje telefonem jestem zachwycony jakość dźwięku na najwyższym poziomie polecam!!! Można wiedzieć ile wyniosła Cie ta przyjemność ?
Rekomendowane odpowiedzi