michail55 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 witam. mam pytanie jak odkleic skutecznie folie prezyciemniajaca z szyb?? moze ktos ma jakies domowe metody na szybkie odklejanie prosze o pomoc pozdrawiam
shakal Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Ja odklejałem z tylnych drzwi i jakiejś filozofii w tym nie ma, na rogu zaczynasz i ciągniesz, powinna zejść cała. Zostaje klej na szybie którego nie próbuj myć niczym (jak klej pójdzie w szyny to zapomnij o odsuwaniu szyby), pozostaje tylko skrobanie. Koleś w miejscu gdzie przyciemniają zrobił mi to za 20zł/2 szyby.
Capulet Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zdjęcie folii to żaden problem, niestety zostaje po niej cały klej. Widziałem kiedyś jak typek ściągał tą folie na gorąco jakąś maszyną parową (do prania tapicerki chyba). Klej ciężko schodzi i najlepiej wyjąc sobie szyby. Na szmatkę rozpuszczalnik NITRO i szorujesz miejsce przy miejscu często obracając szmatkę. Później tylko coś do mycia szyby i śladu nie będzie. Jeśli będziesz robił to na zamontowanej szybie to uważaj na rozpuszczalnik żeby nie polać tapicerki bo mogą zostać odbarwienia. Powodzenia.
kamilosek181 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kolego chyba najmniej kłopotliwym rozwiązaniem byłoby wybrać się do punktu przyciemniania szyb i oni zrobią Ci to za nie wielkie pieniądze.
michail55 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2015 bylem wlasnie w punkcie przyciemniania szyb. jakby komus to bylo potrzebne to zrobil gosc tak. najpierw rozkrzewal opalarka i sciagal cala folie. pozniej jakims preparatem na bazie alkoholu popryskal szybe i scieral resztki kleju zyletka pozniej jak jeszcze cos zostalo to powatarzal czynnosc szyba musiala byc non stop mokra i nie mozna jej wtedy zamknac bo bedzie po mechanizmie
Autocolorshift Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jezeli szyby zostały przyciemnione bdb folią folią to z zerwaniem jej nie ma problemu, nawet nie trzeba podgrzewac i klej tez nie zostaje
elmo814 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 sprzedaj te szyby a kup nieprzyciemnione
camillotychy Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dobrze wiedzieć, niestety też muszę ściągnąć folię na dniach
Autocolorshift Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Dobrze wiedzieć, niestety też muszę ściągnąć folię na dniach Przy odklejaniu uważaj na nitki ogrzewania tylnej szyby
comar Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 co wy z tym odklejaniem? dowody wam pozabierali?
michałswd Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ten magiczny preparat to izopropanol
Rekomendowane odpowiedzi