Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podczas jazdy schładza reduktor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Aby być pewny podmień od kogoś z audi, ale myślę że to nie to.

Odkręć korek zagrzej auto aż włączy się wiatrak, może jest zapowietrzony układ

Tylko czym je zacisnąć skoro scisk stolarski jest za duży .

Jaki ty masz zacisk metrowy?

Takie coś masz? zmieścisz?

8310-SZCZYPCE-ZACISKOWE-UNIWERSALNE-L-18

Właśnie takiego nie mam ale by wszedł . Jutro kupie , kiedyś i tak się przyda :wink:

Opublikowano
  • Autor

hmm co do odpowietrzenia to myslałem że właśnie przez korek się odpowietrza

No właściwie bez korka

Ide na dwór pale auto odkręcam korek :decayed:

Witam panowie . Prawdopodobnie siedzi korek w zbiorniczku i zapowietrza układ . Zamówiony jutro rano montaż :facepalm: : kwasny:

Opublikowano

Spróbuj go jeszcze odpowietrzyć. Być może reduktor masz w najwyższym punkcie, i powietrze idzie właśnie do niego? Zdejmij ten zimny wąż i zobacz jaki jest przepływ wody.

Edytowane przez piotrzaba5

Opublikowano
  • Autor

Spróbuj go jeszcze odpowietrzyć. Być może reduktor masz w najwyższym punkcie, i powietrze idzie właśnie do niego?

Reduktor jest po zbiornikiem . Dzisiaj odpowietrzalem pół dnia i co chwile leci powietrze z nagrzewnicy . Po zgaszeniu auta syczy ze zbiorniczka tym wylotem od przelewu co jest od spodu.
Opublikowano

Nie ubywa plynu ? Kurna moze silnik lekko wywala spaliny do ukl chlodzenia :-)

Opublikowano
  • Autor

Nie ubywa plynu ? Kurna moze silnik lekko wywala spaliny do ukl chlodzenia :-)

Nie zauważyłem ubytku płynu :wink:
Opublikowano

Chociaż jakiś trop nie reduktor tylko układ zapowietrzony.

Ktoś wspominał na forum że te silniki ciężko się odpowietrza

Opublikowano

Dziś byłem w Łodzi na szkoleniu KME i pytałem montażystów i prowadzącego czy mieli jakies problemy z goldami i nie słyszałem żeby ktoś narzekał wiec dziwne mi sie to wydawało żeby słabo grzały.

Opublikowano

Też pierwsze słysze zeby gold zamarzł przy 140 km/h, moze przy 200 przez 5 km to mogło by go zmrozić, zatem odpowiedz na temat była już na drugiej stornie tego tematu :)

Opublikowano

Ja mialem przypadek gdy gold sie zapowiwtrzyl mega.. przy audi 2.4v6 .... trzeba bylo odpoqiwtrzac przy wezu wody przy reduktorze

Opublikowano
  • Autor

Panowie ja dzisiaj nawet odkreciłem reduktor węże od gazu , zostały tylko od wody ustawiłem kolankami do góry żeby odpowietrzyć .

Opublikowano

Jak masz problem z odpowietrzeniem to wrzuc na przewod powrotny reduktora taka srobke , odpowietrznik. Stosuje to czesto fiat, bmw . Od fiata powinines dostac za pare groszy

Wysłane z mojego PAP4044DUO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Więc , korek założony , auto rozgrzane aiecw odpowietrzam . Tutaj pojawia się kolejny rebus . Ściągam lewy wąż z nagrzewnicy i z odpowietrznika leci powietrze , po upływie około 2 min :o zaczyna lecieć płyn . Po chwili złącza się wentylator od klimy i nagle przestaje lecieć płyn z odpowietrznika :o ściągam wąż całkiem a tam Zero płynu :o :O :o po jakiejś minucie zaczął się saczyc a później juz leciał normalnie . Sytuacja sie powtarza . Raz leci za chwile nie ma w ogóle i po chwili znów leci .

Zapomniałem dodać jak dodam gazu płyn leci normalnie.

Opublikowano

cos masz chyba z pompa wody kolego albo z chlodnica wody bo dziwne masz przepływy. musisz to porządnie odpowietrzyć we dwie osoby. zalej zbiornik na maksa sciagnij delikatnie waz z nagrzewnicy ten z dziurka. obroty na dwa tysiace i czekasz az poleci plyn przez dziureczke delikatnie odpuszczaj obroty i dolewaj caly czas płyn. wogole to mozesz zbiornik odkrecic z mocowań i dac go jak tylko sie da najwyzej. plyn musi uciekac na wolnych obrotach z weza wtedy to jest dobrze odpowietrzone. wszystkie opaski masz dobrze posciskane?? jak to nie pomoze to jak pisalem chlonica albo pompa wody nie wyrabia

Opublikowano
  • Autor

Więc tak . Dziś kupiłem 10 L płynu . Z głupa zabrałem się za odpowietrznik między głowicami . Powiem tyle :o samo powietrze . Po czasie zaczął lecieć płyn . Potem zdjąłem wąż z nagrzewnicy pare baniek i płyn . Maska w dół w drogę , wracam reduktor letni :kwasny: jeden wąż płynu gorący przy reduktorze drugi od powrotu z nagrzewnicy letni . W poniedziałek płukanie nagrzewnicy . Jeżeli nic da . Automatycznie chamulce puszczają , na weekend zrzucam przód montuje nową pompe i termostat .

Opublikowano

Nie zaciskakes nagrzewnicy na probe ?

...

Opublikowano
  • Autor

No wstyd sie przyznać ale nie :facepalm: . To najpierw ją zacisne mniej roboty w sumie :wink:

...

Mam klucz . Idę zaciskać :decayed:

...

Zrobiłem jak mówiłeś . Oba węże były zimne po ściśnięciu prawego . Reduktor zrobił się zimny jeden wąż od płynu przy reduktorze chłodny .

Czyli co jednak pompa ?

:kwasny:

Opublikowano

Zacisnales weze od nagrzewnicy tam przy aku ? Przy grodzi samej ?

Opublikowano
  • Autor

Zacisnales weze od nagrzewnicy tam przy aku ? Przy grodzi samej ?

Tak zacisnąłem prawy wąż . Ogrzewanie w aucie znikło .
Opublikowano

No to jak znikło ogrzewanie to dobrze to zrobiłeś. Teraz sa juz tylko 2 opcje, reduktor albo pompa z termostatem. Reduktor to raczej bym wykluczył, bo jest bardzo nikła szansa, że to on. Nagrzewnicy nie musisz płukac, bo pisałeś ze auto grzeje jak wsciekłe. Na 2k obrotów odkrecenie odpowietrznika w małym obiegu powinno zrobic konkretną fontanne a nie ze leci albo nie leci. Zanim rozbebeszysz auto, upewnij sie ze ukłąd nigdzie nie załapuje lewego powietrza, i pasek nie jest tłusty.

Edytowane przez karolas123321

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.