Opublikowano 11 Listopada 201411 l Witam. Jak w temacie . Jak zakodować mod 47 lub inny aby po wyłączeniu sinika nie wyłączało się rado a dopiero po wyciągnięciu kluczyka??? czekam na info.
Opublikowano 11 Listopada 201411 l fabrycznie tak wlaśnie jest , chyba że masz inne radio i ktoś źle podłączył
Opublikowano 11 Listopada 201411 l Autor Wcześniej tak miałem w B6 a tu B7 i niespodzianka, radio jest ori tylko wersja USA .
Opublikowano 11 Listopada 201411 l Ja mam ori Concert 2 i wyłącza się dopiero jak wyjmę kluczyk. u mnie tak samo
Opublikowano 23 Grudnia 201411 l witam ja mam blaupunkt santa cruz u mnie radio gra tylko na wlaczonym zapłonie, skad pociagnac kabel albo jak podlaczyc żeby gralo z kluczykiem ale bez zapłonu i żeby szlo wlaczyc bez kluczyka auto to audi a4b7 2005 oryginalne wtyczki Edytowane 23 Grudnia 201411 l przez mariusz0706
Opublikowano 23 Grudnia 201411 l Przepnij plus radia na bezpiecznik co ma cały czas napięcie. Prawdopodobnie nr.5 ale zobacz bo mogę się mylić.
Opublikowano 23 Grudnia 201411 l Prawdopodobnie masz problem komunikacji CAN, dlatego tak się dzieje sprawdź czy w radiu nie masz błędów z tym związanych, a co za tym idzie czy w ogóle CAN jest podłączony może ktoś wcześniej grzebał
Opublikowano 23 Grudnia 201411 l Jestem troche zielony wybaczcie co to jest ten CAN,i jezeli juz znajde stale napiecie gdzie mam je podlaczyc w radiu pod ktory pin i jeszcze dodam ze radio nie trzyma pamieci zakazdym razem jak wlaczam je oczywiscie po kluczyku kasuje mi sie godzina Edytowane 23 Grudnia 201411 l przez mariusz0706
Opublikowano 24 Grudnia 201411 l CAN to dwuprzewodowa magistrala danych za pomocą której sterowniki komunikują się ze sobą, w radiu zasilanie jest cały czas z akumulatora a po wyjęciu kluczyka, właśnie tymi dwoma przewodami idzie informacja w postaci cyfrowej że radio ma się wyłączyć. Zacznijmy od tego, jaki masz model radia ? i czy wiązka do niego jest oryginalna
Opublikowano 25 Grudnia 201411 l Witam temat u mnie rozwiazany radio blaupunkt santa cruz stale napiecie z aku ma na 4 pinie a instalacja audi na 7lub8 zmienilem kable i wszystko smiga wyciagam kluczyk radio sie wylacza ,ale idzie je wlaczyc bez kluczyka Dzieki chlopaki za pomoc Edytowane 25 Grudnia 201411 l przez mariusz0706
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Autor CAN to dwuprzewodowa magistrala danych za pomocą której sterowniki komunikują się ze sobą, w radiu zasilanie jest cały czas z akumulatora a po wyjęciu kluczyka, właśnie tymi dwoma przewodami idzie informacja w postaci cyfrowej że radio ma się wyłączyć. Zacznijmy od tego, jaki masz model radia ? i czy wiązka do niego jest oryginalna U mnie jestconcert 2 I nie pokazuje bledow w radiu.
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Zobacz czy masz przewody CAN i czy adaptacja w liczniku jest dobrze ustawiona Poniżej link z opisem http://a4-klub.pl/index.php?/topic/13949-all-b6-podlaczenie-can-z-zegarow-do-radia/
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Podświetlenie w radiu działa ? Jeśli tak to nie jest to wina Can tylko wina połączenia elektrycznego.
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Autor Zobacz czy masz przewody CAN i czy adaptacja w liczniku jest dobrze ustawiona Poniżej link z opisem http://a4-klub.pl/index.php?/topic/13949-all-b6-podlaczenie-can-z-zegarow-do-radia/ Kolego próbowałem przekodowac jak podales ale nic to nie zmieniło. Nadal na po zgaszeniu silnika wylacza od razu radio.
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l skoro gasisz silnik i radio gaśnie to prosty wniosek radio podpięte jest po impuls który ginie po przekręceniu stacyjki w pozycje zero. Kodowanie i can nie ma nic wspólnego. Niestety ja też się tego nie dowiedziałem. Przyciski się podświetlają ? Edytowane 30 Grudnia 201411 l przez Tom A4