Opublikowano 13 Listopada 201411 l Witam Panowie i Panie jeśli takowe zastane tutaj . Posiadam od jakiegos czasu b6 3.0 z automatem i moze ktos powie ze zrobiłem zle bo założyłem LPG ale to nic. Mam taki problem zapala sie mi co jakis czas check i info jest padnieta sondy lambda 2 ale po jakim krotkim czasie sama sie kasował i był spokój na jakis czas. I powiem wam ze zaczeło mnie to ostatnio denerwowac, pojechałem do jednego elektryka i sprawdził ze sonda padnieta, po czym jak popatrzył pod auto to sie okazało ze wszystkie 4 katalizatory mam wyciente i zostały same obudowy. zaproponował usuniecie w kopmuterze drugich sond ale ceni za to 300zl. Wiem ze sa jakies emulatory do oszukiwania sondy ale po pierwsze nie wiem jakie fi wystarczy 2 czy 4? Po drugie czy bedzie to działalo jak założe? Moze ktos pomóc w tym temacie ? Pozdrawiam. Edytowane 13 Listopada 201411 l przez WojOrm
Opublikowano 13 Listopada 201411 l stać Cie na ASN-a ale nie stać na wywalenie sond z ECU ? emulacja to g....
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Autor Witaj Wiesz co nie chodzi o wymiane sondy bo ona jest sprawna tylko nie mam wszystkich katalizatorów i czasami wyskakuje mi ten bład. Jak by to faktycznie była uszkodzona sonda to uwierz ze napewno bym wymienił na nowa a nie pytał.
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Emulatory w 3.0 i w 1.8T nic nie dają. Musisz usunąć w ECU. Ja robilem teraz downpipe i musze jechac na wyłączenie bo sie check świeci...
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Autor Znasz moze cene usuniecia tego z ECU? Bede miał jakies porównanie.
Opublikowano 13 Listopada 201411 l To może zapytam od razu znacie kogoś ogarniętego w Lubuskim ewentualnie we Wrocławiu kto zrobiłby coś takiego ? I jeśli znacie kogoś kto dobrze zna 3.0 i podejmie się kompleksowego remontu silnika to proszę o info
Opublikowano 14 Listopada 201411 l Również potwierdzam, że kwota 300 zł to dobra cena, jak i sprawa z emulatorami nie zdaje egzaminu bynajmniej u mnie nie pomogło, i wycinka była. A tak na marginesie, kupiłes nie dawno i już robisz remont silnika ?? to co ty kupiłeś ??
Opublikowano 15 Listopada 201411 l Cena 300zl to bardzo dobra cena. Z tego co się orientowałem to na śląsku wołają za taką usługę od 400-600zl, więc nie zastanawiaj się.
Opublikowano 29 Grudnia 201411 l Emulatory w 3.0 i w 1.8T nic nie dają. Musisz usunąć w ECU. Ja robilem teraz downpipe i musze jechac na wyłączenie bo sie check świeci... Witam może w 3.0 v6 silnik ASN ten emulator pomoże spróbować nie zaszkodzi
Opublikowano 22 Maja 201511 l a czy usuniecie sond z ecu moze spowodowac wieksze spalanie ? i czy za pomoca vcds-a moge sam to zrobić ?
Opublikowano 23 Maja 201511 l Nie nie spowoduje większego spalania ponieważ usuwane są z softu sondy które nie biorą udziału przy dobieraniu mieszanki (prawie nie biorą wpływ można pominąć jeśli chodzi o ilości spalanego paliwa) Nie nie usuniesz sond za pomocą VCDS a Tylko po co ja to pisze jak to jest na forum ze sto razy opisane Edytowane 29 Maja 201511 l przez Robero321
Opublikowano 24 Maja 201511 l Potwierdzam 300 zł to dobra cena , np V-Tech w Olsztynie krzyczy 900 zł ,
Opublikowano 24 Maja 201511 l ja mieszkam w uk i zastanawiam sie jak to wytłumaczyc zeby mi to wyłaczyli a po wyłaczeniu sond z ecu coz sondami zrobic zostawic wpiete i niech se dyndaja czy normalniemoge odpiaci to tyle Edytowane 24 Maja 201511 l przez ivan1982
Opublikowano 25 Maja 201511 l Ja u siebie np wyłączyłem tylko diagnostykę sond i błędy zniknęły , a sondy zostały na swoim miejscu ( tzn ktoś u mnie je wykręcił i schował , ale ta metoda się nie sprawdzała)
Opublikowano 27 Maja 201511 l Ja u siebie np wyłączyłem tylko diagnostykę sond i błędy zniknęły , a sondy zostały na swoim miejscu ( tzn ktoś u mnie je wykręcił i schował , ale ta metoda się nie sprawdzała) Magik to robił czy samemu ogarnąłeś temat?