Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Emulator sondy lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie i Panie jeśli takowe zastane tutaj :) .

Posiadam od jakiegos czasu b6 3.0 z automatem :banan: i moze ktos powie ze zrobiłem zle bo założyłem LPG ale to nic.

Mam taki problem zapala sie mi co jakis czas check i info jest padnieta sondy lambda 2 ale po jakim krotkim czasie sama sie kasował i był spokój na jakis czas.

I powiem wam ze zaczeło mnie to ostatnio denerwowac, pojechałem do jednego elektryka i sprawdził ze sonda padnieta, po czym jak popatrzył pod auto to sie okazało ze wszystkie 4 katalizatory mam wyciente i zostały same obudowy.

zaproponował usuniecie w kopmuterze drugich sond ale ceni za to 300zl.

Wiem ze sa jakies emulatory do oszukiwania sondy ale po pierwsze nie wiem jakie fi wystarczy 2 czy 4?

Po drugie czy bedzie to działalo jak założe?

Moze ktos pomóc w tym temacie ?

Pozdrawiam. :hi:

Edytowane przez WojOrm

Opublikowano

stać Cie na ASN-a ale nie stać na wywalenie sond z ECU ? :facepalm:

emulacja to g....

Opublikowano
  • Autor

Witaj

Wiesz co nie chodzi o wymiane sondy bo ona jest sprawna tylko nie mam wszystkich katalizatorów i czasami wyskakuje mi ten bład.

Jak by to faktycznie była uszkodzona sonda to uwierz ze napewno bym wymienił na nowa a nie pytał.

Opublikowano

wiec wywal sondy z ECU i po sprawie

Opublikowano

Emulatory w 3.0 i w 1.8T nic nie dają. Musisz usunąć w ECU. Ja robilem teraz downpipe i musze jechac na wyłączenie bo sie check świeci...

Opublikowano
  • Autor

Znasz moze cene usuniecia tego z ECU?

Bede miał jakies porównanie.

Opublikowano

300zł to dobra cena

Opublikowano

To może zapytam od razu znacie kogoś ogarniętego w Lubuskim ewentualnie we Wrocławiu kto zrobiłby coś takiego ? I jeśli znacie kogoś kto dobrze zna 3.0 i podejmie się kompleksowego remontu silnika to proszę o info

Opublikowano

Również potwierdzam, że kwota 300 zł to dobra cena, jak i sprawa z emulatorami nie zdaje egzaminu bynajmniej u mnie nie pomogło, i wycinka była.

A tak na marginesie, kupiłes nie dawno i już robisz remont silnika ?? to co ty kupiłeś ??

Opublikowano

Cena 300zl to bardzo dobra cena. Z tego co się orientowałem to na śląsku wołają za taką usługę od 400-600zl, więc nie zastanawiaj się.

Opublikowano

Dynosoft mi powiedział 400, Compsport chciał 600

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Emulatory w 3.0 i w 1.8T nic nie dają. Musisz usunąć w ECU. Ja robilem teraz downpipe i musze jechac na wyłączenie bo sie check świeci...

Witam może w 3.0 v6 silnik ASN ten emulator pomoże spróbować nie zaszkodzi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

a czy usuniecie sond z ecu moze spowodowac wieksze spalanie ? i czy za pomoca vcds-a moge sam to zrobić ?

Opublikowano

Nie nie spowoduje większego spalania ponieważ usuwane są z softu sondy które nie biorą udziału przy dobieraniu mieszanki (prawie nie biorą wpływ można pominąć jeśli chodzi o ilości spalanego paliwa)

Nie nie usuniesz sond za pomocą VCDS a

Tylko po co ja to pisze jak to jest na forum ze sto razy opisane

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

dziekuje kolego ROBERO321

Opublikowano

Potwierdzam 300 zł to dobra cena , np V-Tech w Olsztynie krzyczy 900 zł ,

Opublikowano

ja mieszkam w uk i zastanawiam sie jak to wytłumaczyc zeby mi to wyłaczyli

a po wyłaczeniu sond z ecu coz sondami zrobic zostawic wpiete i niech se dyndaja czy normalniemoge odpiaci to tyle

Edytowane przez ivan1982

Opublikowano

Ja u siebie np wyłączyłem tylko diagnostykę sond i błędy zniknęły , a sondy zostały na swoim miejscu ( tzn ktoś u mnie je wykręcił i schował , ale ta metoda się nie sprawdzała)

Opublikowano

w sumie to nie głupie i problemy z zółtym silniczkeim znikaja :)

Opublikowano

Ja u siebie np wyłączyłem tylko diagnostykę sond i błędy zniknęły , a sondy zostały na swoim miejscu ( tzn ktoś u mnie je wykręcił i schował , ale ta metoda się nie sprawdzała)

Magik to robił czy samemu ogarnąłeś temat?