SiMn Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam, mam powracajacy się problem wycieku oleju jak w tytule. Wymieniałem juz uszczelke po wcześniejszym wycieku i widze ze dalej cieknie. Nie pamiętam niestety jakiej firmy uszczelka byla zakładana. Nie mam pojęcia w czym lezy tak naprawdę problem. Zna ktoś z szanownych forumowiczów odpowiedź na ten problem? Pozdrawiam Marcin
Dev Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Uszczelka Elring daj troche czarnego silikonu tam gdzie jest wałek rozrządu.
piotrsob1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Kup oryginalną z ASO i bez paprania silikonem nic nie będzie ciekło. Przed montażem posmaruj tylko jej powierzchnie przylegającą do głowicy, cieniutko olejem silnikowym. A jak ją przyłożysz do głowicy to poprzesuwaj ją wzdłuż i wszerz , aby się dobrze ułożyła . P.S. Zakładam oczywiście że sama pokrywa nie jest uszkodzona, i nie cieknie np. z pierwszej, albo ostatniej stopki panewek wałka rozrządu
SiMn Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Będę działać. A co jesli cieknie np. z pierwszej, albo ostatniej stopki panewki wałka rozrządu, piotrsob1? Edytowane 20 Listopada 2014 przez SiMn
elmer80 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Będę działać. A co jesli cieknie np. z pierwszej, albo ostatniej stopki panewki wałka rozrządu, piotrsob1?Bo wtedy to nie spod pokrywy wali tylko spod pompy tandemowej lub z przodu spod uszczelniacza wałka.Tak jak piotrsob1 radzi ori uszczelka i żadnych smarowideł. Oczywiście dokręć z czuciem i ew. popraw po 1 tys. km wysłane z Commodore 64
piotrsob1 Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Jest jeszcze jeden myk, jak ktoś robił coś przy wałku rzrządu i stopki były demontowane, to przy montarzu pierwszą i piątą trzeba posmarować silikonem, żeby nie przeciekało na połączeniu stopki z głowicą Edytowane 22 Listopada 2014 przez piotrsob1
SiMn Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Nie jestem pierwszym wlascicielem Piotr i szczerze mówiac takie rzeczy sa mi nie znane... Edytowane 22 Listopada 2014 przez SiMn
piotrsob1 Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 czyli trochę zabawy Cię czeka , trzeba dokładnie ustalić którędy cieknie
Wojtek Osowa Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Mialem tak samo i po dokladnym odtłuszczeniu obsmarowalem takim specjalnym czarnym silikonem i temat zamknięty.Silicon firmy wurth do silnikow fiatowskich fire .
elmer80 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Polecam nową uszczelkę... wysłane z Commodore 64
Rekomendowane odpowiedzi