wooojtus Opublikowano 19 Stycznia 2007 Opublikowano 19 Stycznia 2007 witam, jak w temacie, strasznie mnie wkurza to ,ze audi zawsze pali mi po 2-3 sekundach,zamierzam postawic auto do warsztatu na przeglad silnika a w szczegolnosci pompy wtryskowej,moja prosba- to wymienienie potencjalnych powodow nieprawidlowego(zbyt poznego) uruchamiania silnika,chce wszystko sprawdzic druga kwestia to w jaki sposob ustawia sie kat wtrysku, jakie sa przyzcyny jego zlego ustawienia i objawy z gory dzieki za inormacje
wit.s Opublikowano 19 Stycznia 2007 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Aaaaa świece żarowe jak się czują? Ja też w pierwszym odruchu myślałem o kącie wtrysku, a przyczyną były "żarówki"
Wihajster Opublikowano 20 Stycznia 2007 Opublikowano 20 Stycznia 2007 pompa,kat wtrysku,zła dawka rozruchowa,aku,i inne :diabelek: zapnij vaga :one:
spanky Opublikowano 21 Stycznia 2007 Opublikowano 21 Stycznia 2007 witam, jak w temacie, strasznie mnie wkurza to ,ze audi zawsze pali mi po 2-3 sekundach,zamierzam postawic auto do warsztatu na przeglad silnika a w szczegolnosci pompy wtryskowej,moja prosba- to wymienienie potencjalnych powodow nieprawidlowego(zbyt poznego) uruchamiania silnika,chce wszystko sprawdzicdruga kwestia to w jaki sposob ustawia sie kat wtrysku, jakie sa przyzcyny jego zlego ustawienia i objawy z gory dzieki za inormacje zapnij Vag'a odczytaj wartośś kata wtrysku i bedziey dalej dzialac .... nikt tutaj nie posiada kryształowe kuli
pablo78 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 witam, jak w temacie, strasznie mnie wkurza to ,ze audi zawsze pali mi po 2-3 sekundach,zamierzam postawic auto do warsztatu na przeglad silnika a w szczegolnosci pompy wtryskowej,moja prosba- to wymienienie potencjalnych powodow nieprawidlowego(zbyt poznego) uruchamiania silnika,chce wszystko sprawdzicdruga kwestia to w jaki sposob ustawia sie kat wtrysku, jakie sa przyzcyny jego zlego ustawienia i objawy z gory dzieki za inormacje zapnij Vag'a odczytaj wartośś kata wtrysku i bedziey dalej dzialac .... nikt tutaj nie posiada kryształowe kuli A która grupa w blokach pomiarowych dotyczy kąta wtrysku?
pre_pl Opublikowano 22 Stycznia 2007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 pablo78: [select] [01- Engine] [04 - Basic Settings] Obserwujemy pozycję 2, powinna wartość się mieścic w odpowiednich granicach. Można użyć pluginu tdi timing.
spanky Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Obserwujemy pozycję 2, powinna wartość się mieścic w odpowiednich granicach. powinno byc w granicach 49-54 ....
wooojtus Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2007 pompa,kat wtrysku,zła dawka rozruchowa,aku, .....rozrusznik(bendix)...
spanky Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 pompa,kat wtrysku,zła dawka rozruchowa,aku, .....rozrusznik(bendix)... rozumiem ze to było przyczyna .... :?:
Damianus Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 .....rozrusznik(bendix)... Ale jaki ma to związek z odpalaniem na dotyk :?:
marcin j Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 pompa,kat wtrysku,zła dawka rozruchowa,aku, rozrusznik ,stacyjka, to może być dla niektórych absurdem, ale u ojca w VW Sharanie to było przyczyną .
Wihajster Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ale jaki ma to związek z odpalaniem na dotyk wiesz mi ma.ja tak mialem w golfie 4 i wymiana rozrusznika pomogla.byl uszkodzony elektrycznie i w trakcie pracy pobieral za duzo pradu a do kompa dostawalo sie przez to za malo i zle paił :one:
Damianus Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ale jaki ma to związek z odpalaniem na dotyk wiesz mi ma.ja tak mialem w golfie 4 i wymiana rozrusznika pomogla.byl uszkodzony elektrycznie i w trakcie pracy pobieral za duzo pradu a do kompa dostawalo sie przez to za malo i zle paił :one: Ale bendix to co innego.
andrzej710127 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 hej a jak sprawdzić najprościej czy są dobre świeczki w AFN
pre_pl Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 kawał druta podłącz do terminala + na akumulatorze, a drugi koniec do świecy. Powinno zaiskrzyć. Możesz sprawdzić też omomierzem pomiędzy końcówka świecy, a obudową. Powinno wskazać 0,5Ω ... 1,5 Ω
pablo78 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 pablo78: [select] [01- Engine] [04 - Basic Settings] Obserwujemy pozycję 2, powinna wartość się mieścic w odpowiednich granicach. Można użyć pluginu tdi timing. A jest inny sposób w którym za pomocą vaga można sprawdzic kąt. Niestety ja mam wersję programu 409.1 w której ta funkcja jest nieaktywna :zly:
spanky Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 pablo78: [select] [01- Engine] [04 - Basic Settings] Obserwujemy pozycję 2, powinna wartość się mieścic w odpowiednich granicach. Można użyć pluginu tdi timing. A jest inny sposób w którym za pomocą vaga można sprawdzic kąt. Niestety ja mam wersję programu 409.1 w której ta funkcja jest nieaktywna :zly: nie .... poprostu masz nie pełną wersje Vag'a ..... (uprzedzam Twoje nastepne pytanie .... na forum nie prowadzimy rozmów o nielegalnym/pirackim sofcie ... )
pablo78 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 pablo78: [select] [01- Engine] [04 - Basic Settings] Obserwujemy pozycję 2, powinna wartość się mieścic w odpowiednich granicach. Można użyć pluginu tdi timing. A jest inny sposób w którym za pomocą vaga można sprawdzic kąt. Niestety ja mam wersję programu 409.1 w której ta funkcja jest nieaktywna :zly: nie .... poprostu masz nie pełną wersje Vag'a ..... (uprzedzam Twoje nastepne pytanie .... na forum nie prowadzimy rozmów o nielegalnym/pirackim sofcie ... ) Wiem, przekonałem się. Pre_pl już nie raz o tym wspominał.
slawek66 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 kawał druta podłącz do terminala + na akumulatorze, a drugi koniec do świecy. Mój 1Z odpala na dotyk jak do tej pory, ale ma takie wachnięcie na początku. Chciałem dzisiaj sprawdzić świeczki. Są na nich gumowe fajeczki. Moje pytanie brzmi: te fajeczki się zdejmuje ciągnąc do góry czy może odkręca czy jeszcze coś innego :?: Siedzą dosyć sztywno i nie chciałem czegoś urwać podczas ciągnięcia więc proszę o radę. [ Dodano: 27-01-2007, 15:10 ] Już otrzymałem informację od Pikusia i wiem, że wyciąga się do góry. Serdecznie dziękuję :564:
Rekomendowane odpowiedzi